Monday, 20.05.2024, 17:03

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  March 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » March » 18 » Олександр Зайцев: «Молодь потребує активних буднів і активного та цікавого дозвілля»
Олександр Зайцев: «Молодь потребує активних буднів і активного та цікавого дозвілля»
10:29

«Молодь потребує активних буднів і активного та цікавого дозвілля» -  коротко охарактеризував під час одного з інтерв’ю молодіжні потреби голова Волинської  громадської організації Молоді регіони. Свого часу планувалося активізувати роботу зі студентами, з тим, щоб показати нові можливості та потенціал студентства. Чи вдалися усі заплановані кроки, розповів голова волинських "Молодих регіонів" Олександр Зайцев

- Ви неодноразово згадуєте про те, що Молоді регіони активно долучаються до співпраці з навчальними закладами. В чому проявляється така взаємодія?

На сьогодні це ВНУ на 90% вони почали співпрацювати з Молодими регіонами. Мене, як голову «молодіжки» почали запрошувати на засідання студентської ради. Я мав зустріч з проректором Констанкевич Іриною Мирославівною. На сьогодні найближчим заходом який ми спільно плануємо провести це підготовка до святкування 9-го травня. Уже розроблено план заходів, які ми будемо впроваджувати у життя вже починаючи з квітня. З цього приводу на ім’я ректора був направлений офіційний лист і я впевнений, що така ініціатива буде підтримана.

 - В чому полягатиме ця співпраця. Лише в організації спільних заходів. Чи ще є якісь плани?

Наразі це організація заходів, хоча, я переконаний, що надалі ця взаємодія носитиме більш розширений характер. Це і дозвілля, якісна організація якого у студентському середовищі є вкрай необхідна. І викладачі, і студенти позитивно віднеслися до такої ініціативи. Ми обговорювали моменти, які б нас цікавили у подальшій співпраці. Нас зокрема цікавить залучення молоді до активності в нашій громадській організації. Ми розуміємо, що у вузах навчається багато талановитої молоді. Яка потребує полігону для реалізації. Молоді регіони готові бути тією першою сходинкою, де активна молода людина зможе проявити свої здібності.

Молодіжна громадська організація – це доволі хороша підготовка перед вступом у «доросле» громадське життя. Молодь матиме змогу організовувати, планувати, втілювати в життя різноманітні проекти. Таким чином кожен здобуде необхідний досвід. Кілька разів я був присутнім на засіданнях студентської ради. Останній раз ми обговорювали зміни до закону про освіту і присутні відзначили багато позитивних нововведень. Єдине, зауваження було до дипломів, які видають нашим студентам. Справа в тому, що після завершення вузу окремі з них мають бажання продовжувати навчання за кордоном, а наші дипломи на жаль там не визнають. Тому ми спрямували до Кабміну пропозицію врахувати цю обставину.

Окрім того ми плануємо відкрити при університеті громадську приймальню, куди б студенти могли звернутися. Серед питань, які на сьогодні турбують молодь –  перш за все побутові, працевлаштування. Ми в міру можливостей, на рівні депутатів міської ради, обласної, Верховної рад будемо намагатися максимально посприяти у вирішення проблем.

І головне, хочу наголосити на тому, що відкривають тим, хто стукає. Тому хотів би закликати наше студентство активніше проявлятися в житті. Воно відкриває безліч можливостей. Якщо раптом виникають якісь перепони на шляху, головне не тікати від них, а пам’ятати, що є ті, хто здатен підтримати.


Категорія: Волинські новини | Переглядів: 458 | Додав: volynregion | Рейтинг: 5.0/1 |