Friday, 10.05.2024, 07:13

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  February 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » February » 23 » Олександр Шубка: «Голосні промови відносно того хто є героєм, а хто ні варто залишити компетентнішим фахівцям»
Олександр Шубка: «Голосні промови відносно того хто є героєм, а хто ні варто залишити компетентнішим фахівцям»
17:07
  Минуло кілька місяців відтоді, як відбулись вибори до місцевих рад усіх рівнів, які показали безкомпромісну боротьбу між усіма учасниками цих перегонів. Люди обрали ті політичні партії, які вважали за доцільним, сподіваючись на те, що новий склад місцевих рад працюватиме краще від попереднього. Тому, як би цього не хотілося, деяким політичним силам доводиться рахуватися з іншими партіями. Особливо важливим є те, що в кожній політичній силі є представники, які не бояться рішучих, виважених рішень та можуть дійти до певних домовленостей, що в свою чергу покращує функціональність законотворчого органу на місцях.

    До таких відноситься і депутат Волинської обласної ради, голова комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства – Шубка Олександр Петрович. 

    - Олександре Петровичу, Ви є одним із тих депутатів нинішнього скликання, що вперше отримали кредит довіри від громади. Чи передбачали, що чекатиме на Вас така зміна в повсякденному житті? 

    Відверто кажучи важко щось передбачати, тому я намагаюсь усіляко оптимізувати свій робочий час. Той фактор, що я став депутатом обласної ради ніяк не впливає на мій робочий процес навпаки ще більше сприяє особистій дисципліні та розважливості. 

   - Останнє, як і попередні, засідання сесії обласної ради показало, що фракція Партії регіонів, намагається працювати в напрямку конструктивного вирішення соціальних проблем області. Відкинувши амбіції, Ви та Ваші колеги по фракції не приймаєте необґрунтованих рішень, що в свою чергу викликає бурхливу риторику інших депутатів. В чому зміст таких дій? 

    Нічого дивного тут немає. В попередньому скликанні фракція Партії регіонів налічувала лише 4 депутати, це була одна з небагаточисельних фракцій в раді, але вона працювала, хоча було важко знайти оптимальне рішення проблем при значній перевазі депутатів від фракції «Батьківщина». На сьогоднішній день фракція Партії регіонів є другою за чисельністю. Звісно тепер в раді сформована відносна депутатська більшість, але це не означає, що рада повинна приймати необдумані та необґрунтовані рішення. Навпаки, за такого становища, в якому опинилась область, необхідно ретельно підходити до процесу формування порядку денного роботи сесії та ради вцілому. Я не можу зрозуміти чому виникає бурхлива полеміка в депутатів там, де цього робити непотрібно, невже питання, які мають характер політичного замовлення, повинні мати перевагу над більш важливими пріоритетами розвитку області? 

    Кожен депутат в раді, це особа, яка обрана та підзвітна громаді області, відповідно кожен з нас постійно отримує оцінку своєї діяльності. 

    - Гаразд, тоді прокоментуйте, будь-ласка, заяви окремих депутатів відносно невдалого початку засідання ради 15 лютого. Зокрема, стверджують, мовляв Партія регіонів спланувала та навмисно спровокувала депутатів до блокування трибуни? 

    Це нісенітниці, для прикладу, як можна спланувати поведінку депутата Ігоря Гузя чи фракції ВО «Свобода». Я впевнений, що цим депутатам не потрібна стороння допомога в плануванні своїх дій. Відносно самої сесій то тут все просто – є Регламент обласної ради, згідно з яким і повинні працювати депутати. Натомість усіляки голосні промови відносно того хто є героєм, а хто ні варто залишити компетентнішим фахівцям. Взагалі не зрозуміло чому таке заангажоване та заполітизоване питання відносно Степана Бандери повинно ставитись в пріоритет порівняно з питаннями соціального та економічного розвитку області? Чому саме це питання зумовило таку бурхливу реакцію лише в деяких західних областях країни, інші ж області не надто переймаються тим чи є С. Бандера героєм чи ні. Вони намагаються працювати більш ефективно в інтересах громади, а не витрачати даремно час. 

    В нас паводок в деяких районах, посівна незабаром та ряд інших нагальних питань, саме тут потрібно зосередити свою активність. 

    Я не є великим фахівцем в галузі психології і важко дати оцінку поведінці цим депутатам, але гадаю, що їхня поведінка зумовлена браком уваги до своєї персони або надмірною самооцінкою. 

    - Олександре Петровичу, як голова постійної комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства, чи маєте своє бачення роботи комісії? 

    Безумовно, в ефективній діяльності будь-якого підприємства необхідно налаштувати грамотну схему роботи цього підприємства. Комісія, яку я очолюю, має питому вагу в структурі обласної ради. Сферу діяльності комісії можна зрозуміти з її назви, це практично значна частина життєдіяльності громади. В ході роботи комісії я намагатимусь відійти від попереднього принципу роботи, і пропонуватиму свій механізм ефективного функціонування. Так, найближчим часом, буде розглянуто перелік тих програм, які були прийняті нашими попередниками, буде визначено чи всі ці програми працюють, чи доцільно витрачати кошти на малоефективні програми тощо. Комісія не матиме номінального характеру, ми реально будемо виконувати усі поставлені завдання. 

    Існує схема за якою обласна адміністрація, в особі керівників управлінь, є розробником регіональних програм, а обласна рада, в особі депутатських комісій, заслуховує інформацію відносно цих програм. Зі свого боку комісія визначатиме серед своїх членів осіб, які контролюватимуть процес виконання тієї чи іншої програми. З одного боку - це поліпшить співпрацю між двома гілками влади, а з іншого – не допускатиме порушень чи відхилень в ході діяльності програм. Безперечно, що в процесі роботи комісії будуть виникати та розглядатися ідеї щодо поліпшення її результативності. 

    - Добре, розкажіть будь-ласка, як Ви почуваєтесь в такому великому колективі, як Партія регіонів? 

    Комфортно. Я намагаюсь з усіма знайти спільну мову. Люди, які входять до лав Партії регіонів на Волині, дуже різні, кожен зі своїм баченням. Коли я прийшов у цей колектив, мене як і будь-кого, радо прийняли, я став для них частинкою їхньої дружньої команди. Регіонали на Волині, від рядового члена до керівника, є своєрідним монолітом, який формувався протягом багатьох років і знає ціну громадської довіри. 

    Безумовно, що за цей довгий проміжок часу неймовірно важкої роботи, Партія регіонів здобула переконливу прихильність громади Волині. Відповідно цей факт накладає велику відповідальність за наші вчинки перед громадою області. 

    - Олександре Петровичу, в Вашому робочому ритмі виділяєте час для перепочинку? 

    Відверто кажучи, буває по-різному, але в основному стараюсь проводити свій відпочинок разом з коханою дружиною та дітьми. В мене є багато друзів з якими приємно збиратись у позаробочий час. 

    Хоча зрозумійте мене правильно, я намагаюсь уникати розмов про мою сім’ю, знаєте хочеться залишити своє особисте для себе. 

    Розмовляв Петро Галан

Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 471 | Додав: volynregion | Рейтинг: 5.0/1 |