Monday, 20.05.2024, 16:14

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  March 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » March » 31 » Олександр Курилюк: «Спорт – запорука здорового способу життя»
Олександр Курилюк: «Спорт – запорука здорового способу життя»
10:59
Заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк провів засідання регіональної ради гуманітарного розвитку. Головним у порядку денному було питання про основні напрямки фізичного виховання, масового спорту та профілактики захворювань різних верств населення в області засобами фізичної культури і спорту.

Голова робочої групи з питань охорони здоров’я, фізичної культури та екологічної безпеки регіональної ради гуманітарного розвитку заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Іван Грицюк наголосив, що в умовах погіршення стану здоров’я населення, росту смертності, зниження народжуваності, несприятливої екологічної ситуації розвиток в Україні та області фізичної культури та спорту в контексті формування здорового способу життя є стратегічним пріоритетом державної політики. Доповідач зауважив, що з кожним роком проблеми зі здоров’ям дітей лише поглиблюються. Однією з причин є те, що молодь багато часу проводить за комп’ютером та переглядом телевізора. Він вважає, що уроки фізкультури в школах мають носити оздоровчий характер. Необхідно забезпечити диференційований підхід до учнів та збільшити кількість уроків, посилити медичний огляд учнів навчальних закладі, для своєчасного виявлення проблем зі здоров’ям.

В обговоренні цього питання взяли участь завідувач кафедри здоров’я і фізичної культури Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Вольчинський, директор обласної дитячо-юнацької спортивної школи Богуслав Галицький, інші члени ради.

Присутні заслухали інформацію голови робочої групи з питань освіти і науки, заступника начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Валентини Загреви щодо популяризації закладів освіти області та створення обласного електронного освітнього ресурсу „Освітній портал Волині”. Важливо, що створення такого інтернет-ресурсу полегшить громадянам доступ до об’єктивної інформації в освітньому просторі регіону.

В обговоренні інформації взяли участь доцент кафедри політології Волинського національного університету імені Лесі Українки Оксана Ярош, проректор з навчально-виховної роботи ВНУ Ірина Констанкевич, інші члени ради. Вирішено розробити проект концепції та провести конкурс на кращу сучасну модель структури обласного електронного освітнього ресурсу «Освітній портал Волині». Управлінню освіти і науки облдержадміністрації доручено організувати координацію діяльності веб-ресурсів місцевих органів управління освітою щодо впровадження цієї концепції.

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 438 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |