Monday, 20.05.2024, 22:56

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  May 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » May » 27 » Олександр Башкаленко турбується про безпеку ринків
Олександр Башкаленко турбується про безпеку ринків
18:41
Стан пожежної безпеки ринків області розглядався під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Олександра Башкаленка. Йшлося, зокрема, про необхідність перенесення газопроводів високого та середнього тиску, на яких розташовані окремі ринки у Луцьку та Нововолинську.
Як повідомив заступник голови правління облспоживспілки Володимир Горгут, вздовж газопроводу високого тиску на вулиці Карпенка-Карого у Луцьку розміщено п’ять великих торговельних осередків та ринків. Проектне обґрунтування виносу потенційно небезпечного газового об’єкту обійшлося облспоживспілці в 1 млн грн. Зі слів доповідача, переважну більшість металевих конструкцій у разі виникнення надзвичайної ситуації можна буде перенести. Олександр Башкаленко дав доручення на наступному тижні провести окрему нараду, на яку будуть запрошені власники розташованих вздовж газопроводу комерційних об’єктів.
Аналогічна ситуація – на ринку в Нововолинську. Перший заступник Нововолинського міського голови Володимир Рожелюк запевнив, що під ринком проходить газопровід середнього тиску і металеві конструкції також за необхідності можна буде демонтувати. Він звернувся до Олександра Башкаленка з проханням відтер мінувати перенесення торгівельних рядів, посилаючись на плани місцевої влади збудувати поблизу шахти №4 альтернативний ринок.
Також перший заступник голови ОДА вимагав пояснень, чому на Завокзальному ринку у Луцьку досі не вирішена проблема доїзду пожежних машин до джерел водопостачання. Як розповів начальник сектору з питань наглядово-профілактичної діяльності УМНС України в області Олександр Мельничук, з початку року облспоживспілка подала на погодження шість схем, але жодна не була затверджена через невідповідність встановленим вимогам. Він повідомив, що необхідні шляхи доїзду рятувальних машин досі лишаються захаращеними. «Ми не можемо цього зробити, бо доведеться 30% підприємців з ринків вигнати», - оправдовувався Володимир Горгут.
«Сьогодні стоїть питання безпеки і життя підприємців, покупців – великої кількості людей. Це вже - третя нарада, на якій розглядаються ці питання.. Вимагаю розробити таку схему ринку, щоб на територію могла заїхати пожежна машина. Кожен хоче почувати себе безпечно і захищено», - резюмував Олександр Башкаленко.

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 470 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |