Monday, 20.05.2024, 17:58

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  April 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » April » 26 » Олександр Башкаленко: «Ми закликаємо берегти у пам’яті події Чорнобиля»
Олександр Башкаленко: «Ми закликаємо берегти у пам’яті події Чорнобиля»
11:02
26 квітня ми згадуємо страшну трагедію, яка сколихнула не лише Україну, а й увесь світ. 25 років тому на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції стався вибух, який спричинив неосяжні руйнівні наслідки та неоціненні людські втрати.

Чорнобильська катастрофа стала найбільшою в історії людства техногенною катастрофою. Її наслідки не мають аналогів за масштабами забруднення екологічного середовища та негативного впливу на здоров’я людей – під час ліквідації катастрофи загинули сотні, десятки тисяч втратили своє майно та домівки, сотні тисяч зазнали радіоактивного ураження.

Голова Волинської обласної організації ПР Олександр Башкаленко підкреслив, що Партія регіонів висловлює глибоку шану та повагу ліквідаторам та рятівникам, працівникам електростанції, пожежникам, військовослужбовцям, медичним працівникіам, всім людям, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Він закликав згадувати про цих людей не лише у переддень трагічної події, а постійно пам’ятати про їхній подвиг.

«Ми схиляємо голови та виражаємо свою щиросердну вдячність тим, хто ціною свого життя та здоров’я захистив українських громадян від чорнобильського пекла. Подвиг цих людей залишився героїчною сторінкою в літопису людської мужності та навічно закарбувався у пам’яті українського народу.

Не оминуло «чорнобильське лихо» і Волинську область. Територія 167 населених пунктів Камінь-Каширського, Любешівського та Маневицького районів зазнала радіоактивного забруднення. Понад 150 тисяч волинян на сьогодні мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, а майже 2500 були учасниками ліквідації наслідків аварії.

Ми закликаємо берегти у пам’яті події Чорнобиля та шанувати мужність тих, хто врятував наші життя та життя майбутніх поколінь. Навіть у ті страшні хвилини громадян не полишав дух героїзму, солідарності та самовідданості. Це яскравий приклад того, що лише єдність, консолідація та об’єднані зусилля є запорукою успішного подолання всіх труднощів та перешкод, тому наше завдання сьогодні – зберегти національну єдність як найвищу духовну цінність українського народу.

Чорнобильська трагедія – це урок для всього світу. І, віддаючи шану минулому, ми повинні аналізувати теперішнє та дивитися у майбутнє. Нещодавній трагічний досвід Японії також засвідчує необхідність об’єднання зусиль всіх держав світу у протистоянні сучасним техногенним викликам. Усі заходи, приурочені до 25-ї річниці Чорнобильської катастрофи, які проводяться в Україні, є новою віхою у напрямку державної політики нашої держави. Українська влада не лише проголосила план дій, а й розпочала його безпосереднє виконання. Надзвичайно важливим та далекоглядним є реалізація проекту „Укриття-2» та модернізація всіх діючих енергоблоків, підвищення рівня їх безпеки. Спільними зусиллями світової спільноти вже вдалося зібрати близько 550 млн. євро на реалізацію чорнобильських програм. Усе це свідчить про надзвичайну підтримку України світовим співтовариством та визнання конструктивності та далекоглядності її політичного курсу та напрямку національного розвитку».

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 390 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |