Friday, 10.05.2024, 02:18

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  February 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » February » 24 » Олександр Башкаленко: «Ми крок за кроком змінимо ситуацію в країні на краще. Іншого шляху в нас просто немає!»
Олександр Башкаленко: «Ми крок за кроком змінимо ситуацію в країні на краще. Іншого шляху в нас просто немає!»
12:30
Минає рік з того часу, як Віктор Янукович обійняв головну посаду в державі. Протягом цього періоду ми побачили чимало ініціатив глави держави, спрямованих на зміни в країні.

Про предметність усіх запропонованих змін, про подальші перспективи ми поспілкувалися з керівником волинських регіоналів, першим заступником голови ОДА Олександром Башкаленком.

- Олександре Костянтиновичу, завершується перший рік президентства Віктора Януковича, що можна записати в актив владної команди ?

За цей час запропонована програма реформ, спрямованих на розвиток країни. Це визначальне. Сформована владна команда, визначені пріоритети, які запропоновані громадянам для обговорення і виписуються, деталізуються поетапні кроки роботи за всіма напрямками. Цілеспрямована робота вже почалася. Найголовніше - є політична воля до впровадження реформ.

Що стосується економіки, то вона відновлюється, є ріст виробництва, зокрема і на Волині. В Україну пішли інвестиції, іноземні та вітчизняні інвестори зреагували на стабільність та прогнозованість. Програмою залучення інвестицій в економіку України на 2011–2012 роки в цілому заплановано залучення близько 168 мільярдів гривень інвестицій. З них близько 40% – підприємства з іноземними інвестиціями».

До слова, перші здобутки нової влади визнали у світі. Президент Інституту перехідних демократій, відомий американський політик Брюс Джексон нещодавно заявив: «Віктор Янукович – серйозний, досить дисциплінований політик, дійсно прагне до змін та багато працює. Він має всі шанси увійти в історію як президент-реформатор».

- Що стосується регіонів, вони якимось чином відчують підтримку держави, наприклад, Волинь?

Сьогодні ми можемо говорити про ефективну регіональну політику. Загалом на розвиток територій цьогоріч буде спрямовано 42 мільярди гривень.

За дорученням Президента України Віктора Януковича створюється Державний фонд регіонального розвитку, який відповідатиме за фінансування проектів локального розвитку, що мають стратегічне значення для країни. Тут буде і фінансування будівництва доріг, об’єктів інфраструктури, буде інвестування у створення нових робочих місць, насамперед, у регіонах з високим рівнем безробіття. Передбачається надання фінансової підтримки для підприємств малого та середнього бізнесу, діяльність яких зосереджена у пріоритетних сферах розвитку кожного регіону.

А ще Президентом запропоновані «національні проекти», які передбачають комплексний розвиток регіонів і спрямовані на вирішення ключових проблем якості життя та розвитку інфраструктури.

Тому ми теж очікуємо державні та інвестиційні ресурси під інфраструктурні проекти, які є важливими для Волині. Це і будівництво, і дороги, і фінансова підтримка за державними цільовими програмами.

Для успішної регіональної політики нам потрібні воля, послідовність, консолідованість дій і виконавча дисципліна. І це буде!

За час президентства Віктора Януковича істотні зміни на краще відбулися в багатьох галузях життя області. Перш за все, варто зауважити, що у 2010 році державний бюджет на Волині було виконано за всіма показниками. Попри чималі труднощі, значна частина з яких була залишена у спадок від минулої влади, економіка Волині вийшла з прибутком. За минулий рік до бюджетів усіх рівнів області надійшло 2355,5 млн. грн., це майже на третину більше, ніж за 2009 рік.

Що ж стосується заробітної плати, то вона у порівнянні з 2009 роком зросла на 23,2 % і становила 1692 гривні. Це суттєве досягнення для нашого краю, який зазвичай займає найнижчі позиції серед областей по рівню середнього заробітку громадян. До того ж, заборгованість по заробітній платі до кінця 2010 року була зменшена більш ніж на половину. Протягом 2010 року створено майже 20 тисяч нових робочих місць

Не можу оминути увагою ще один факт, який є, безперечно, позитивною тенденцією для нашого краю. В економіку області у 2010 році надійшло 160 млн. гривень прямих іноземних інвестицій. Ці кошти залучались в усі міста та райони області.

Ми багато будували об’єктів. Якщо у 2009 році в область прийшло біля 16 мільйонів гривень на капітальне будівництво, то у 2010 році ми вже отримали до 80 мільйонів гривень.

- А як з виконанням передвиборчих програм, взятих зобов’язань на місцевих виборах?

- Свої зобов’язання ми будемо виконувати. В планах питання розвитку територій, будівництво чи завершення будівництва закладів соціальної сфери, в першу чергу турбуємося про медицину і освіту. Із зробленого можна назвати відкриття блоку «Б» обласної лікарні, поліклініки у Ківерцях, продовження облаштування лікарні у Любомлі, відкриття амбулаторії загальної практики сімейної медицини у Буцині Старовижівського району, відкриття після капітального ремонту інфекційного відділення Луцької районної лікарні у Липинах. Слід згадати і нещодавно відкриті школи у селах Мукошин Любешівського та Ростань Шацького районів та дошкільні заклади у селах Мирків та Печихвости Горохівського району, селі Литовеж Іваничівського району, селі Грем’яче Ківерцівського та селищі Заболоття Ратнівського району. Багато робіт зроблено на шахті №10 «Нововолинська», а ще будували дороги, облаштовували села, займалися вуличним освітленням.

Але ще більше зробити в наших планах, над чим і продовжуємо працювати. 2011 рік буде непростим роком, але він закладає основу розвитку країни на багато років наперед.

На відміну від опонентів, ми йдемо до людей з правдою такою, якою вона є, аргументовано переконуємо, доводимо, що реформи, ті чи інші кроки потрібні, як ніколи. Адже так жити далі не можна. Разом з тим ми розуміємо, що суцільного задоволення владою не буде ніколи – це утопія. Тому ми й не прагнемо догодити абсолютно всім, а просто запевняємо, що ми крок за кроком змінимо ситуацію в країні на краще. Іншого шляху в нас просто немає!

При реформуванні системи соціального захисту ключова вимога – це адресність допомоги. Її мають отримати ті, хто найбільше цього потребує. Тому я хочу сказати, що сьогодні в державі є соціальна політика.

- Гаразд, а як щодо прогнозу на перспективу?

Я переконаний, що наш системний підхід у роботі, наша визначеність з багатьох питань і переконаність у тому, що ми робимо, дадуть результат. Країна буде розвиватися, буде розвиватися і Волинь. Країна ставатиме сильнішою, і люди будуть це відчувати. Це означає, що ми будемо робити те, що сьогодні очікує суспільство.

Головне - налаштуватися на успіх, і тоді все вдасться!

- Дякуємо за розмову!

Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1958 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |