Friday, 10.05.2024, 05:31

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  February 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » February » 18 » Олександр Башкаленко: «Депутат це - взірець для кожного партійця»
Олександр Башкаленко: «Депутат це - взірець для кожного партійця»
10:34

Протягом 2010 року Волинська обласна організація Партії регіонів значно збільшила свою чисельність. Причин цьому чимало: люди переконалися, що слова можуть не розходитися з діями, що дисципліна це - не порожнє визначення, а умова виконання завдань, що відповідальність це - основа, на якій ґрунтуються цілі, поставлені організацією перед партійцями. Про післявиборчий період життя регіоналів ми спілкувалися з головою обласної організації ПР Олександром Башкаленком.

-  Олександре Костянтиновичу, Ви постійно констатуєте той факт, що кількість місцевих регіоналів постійно зростає. Що впливає на таку динаміку? Чи, можливо, до лав партії нині може вступити будь-хто, навіть колишній опонент політичної сили, яку ви очолюєте?

- Основна вимога, яку ми ставимо перед тими, хто висловить бажання  приєднатися до Парті регіонів, це - передусім чітке усвідомлення свого наміру. Мається на увазі глибина розуміння партійних ідеалів, репутація претендента тощо. Партієць повинен знати свої права і обов’язки в організації, статут, програмні засади тієї політичної сили, до якої він має намір приєднатися. Написати заяву – ще не означає стати партійцем, і багато з тих, хто останнім часом висловив бажання приєднатися до регіоналів, мали змогу в цьому переконатися. Член Партії регіонів це - не просто формальне перебування в партії. Він повинен усвідомлювати в яких рамках себе тримати і яка на нього покладена відповідальність.

- Дотепер в партійному середовищі регіоналів виникають дискусії збирати чи ні членські внески в парторганізаціях. Чи не відштовхне це тих, хто зібрався приєднатися до Партії регіонів? 

- Партійна організація за якийсь кошт повинна існувати. Візьмемо, наприклад, ті ж благодійні цілі. Скажіть будь-ласка, десь треба брати кошти, щоб допомагати людям? Так, є меценати, які підтримують партію, але є партійна організація, яка сама повинна дбати про себе. Тому партійці повинні підтримувати сам статус партії. Це зазначено в статуті. Якщо я свідомо вступаю в партію, погоджуюся зі статутом, то і сприймаю пункт про партійні внески. На засіданні Ради було прийняте рішення про те, що сума внесків становитиме 50 копійок у квартал. Це - символічні гроші, проте вони час від часу нагадуватимуть партійцеві, що він - невід’ємна частина команди. Адже буває й таке, що ми приймаємо людину в партію, видаємо партквиток і наступного дня він про нього відразу ж забуває. Минає рік, два і цей член партії навіть не згадує про те, що він належить до тієї чи іншої організації. Таким чином ми самі собі створюємо баласт, якого потім важко позбутися. А тоді дивуємося ситуації, коли за умов великої чисельності на папері, ми не можемо залучити достатню кількість людей до участі у партійній роботі. Або коли в районі чи в місті за нашу політичну силу голосує менше виборців, ніж в парторганізації нараховується  партійців.

- Ви згадували про свідоме членство в організації. Зараз велика кількість депутатів від Партії регіонів прийшла в обласну раду і кожного з них закріпили за певною територією. Це щось нове, чи така практика була раніше?

-  Це важливе питання і воно потребує детальніших коментарів. Ось прийшли депутати в орган місцевого самоврядування. Що депутат повинен робити далі? Він повинен представляти інтереси громади в обласній раді. Яким чином він буде представляти інтереси громади, коли він відірваний від території? Тому було прийнято рішення, що депутат повинен працювати на конкретно визначених територіях. Йому ніхто не заважає працювати в інших районах, але на тій території, де він проживає, він повинен працювати максимально активно і ефективно. Повинен допомагати людям через статус в обласній раді.

 - Тобто закріплення депутатів за районами – це теж частина партійної дисципліни?

-  Однозначно. Внутрішньопартійна дисципліна повинна бути. Коли ми говоримо сьогодні про нову якість прийому в партію і нові вимоги до партійця, то депутат обласної ради, який випадає з контексту організації, і одночасно, належить до неї це - нонсенс.

Депутат це - взірець для кожного партійця. Коли формувалися списки кандидатів у депутати, то визначальними були рекомендації партійної організації на місцях. Від Партії регіонів в облраді представлені майже всі райони. По кожному депутату, які включалися в список, є рішення районної організації.

- Зазвичай, коли змінюється владна структура, приходить новий Президент чи Уряд, то висновки роблять через рік. Стає зрозуміло, що депутатам такого тривалого часу не дають. Коли ви плануєте робити висновки за результатами роботи  вашого депутатського корпусу в районах? 

- Безперечно, про термін один рік навіть мови бути не може. Але на наступному зібранні фракції буде наголошено, що контроль за роботою депутатів буде прискіпливим і постійним. Коли ми створювали фракцію, усі її члени були ознайомлені з рішенням політради партії. Там було зазначено, що депутат, який вступає в нашу фракцію, повністю згоден з її цілями. Тому ми розробили документ, який регламентує, як депутату працювати, у які терміни повинні вкладатися. Ми, в свою чергу, будемо робити виїздні засідання. Збирати депутатів й спілкуватися про нагальні питання, які перед ними ставляться.

- Які перспективи роботи на найближчий рік, адже цей рік вільний від виборів, як буде працювати партійна організація?

- Партійна організація не повинна працювати тільки в період виборів. Партія повинна бути понад усе, адже ми стали депутатами завдяки партії. Тому треба показувати, яка роль в суспільстві цієї партійної організації. Люди повірили, і довіру потрібно виправдати.  Повинна відбуватися постійна розбудова партії. Якщо сьогодні наша партійна організація при владі, то нашу роботу повинні бачити всі. Отже ми будемо працювати і ще раз працювати. 

Лариса Кузнєцова

 

 

 


Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 537 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |