Friday, 10.05.2024, 14:44

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  March 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » March » 16 » О.Башкаленко : «Чиновник – це агент з надання послуг населенню»
О.Башкаленко : «Чиновник – це агент з надання послуг населенню»
13:24
   - Олександре Костянтиновичу, скажіть-будь ласка, з якою метою приїздила на Волинь китайська делегація. В анонсі прес-служби облдержадміністрації зазначалося, що для можливості інвестування вугільної галузі. Чи це так, та чи є така потреба іноземних інвестицій в наше вітчизняне виробництво.

    - Місяць тому, делегація на чолі з Президентом була в Китаї, де були підписані двосторонні угоди і вже через місяць відповідна делегація приїхала до нас. В чому ж суть питання? 

    По-перше це інвестування вугільної галузі, або надання кредиту на вигідних для нас умовах, ось два питання, які були розглянуті. Після нашої розмови вони виявили бажання відвідати місто Нововолинськ, де подивляться стан десятої шахти, технічне оснащення. Опісля переговори будуть продовжені і ми вирішимо – або інвестування, або надання кредиту. 

    - Яка Ваша думка з цього приводу. Що буде вигідніше для Волині, кредит, інвестування чи продаж? 

    - Питання про продаж не стоїть. Або кредит, або інвестування. Особисто я дотримуюсь позиції, що якщо буде інвестор, який зможе вкладати гроші, нехай вкладає. Немає різниці чи він з Китаю, чи Кореї. Головне те, щоб він дійсно хотів того, щоб шахта почала працювати. А це створення робочих місць, це соціальний розвиток того регіону, який сьогодні є депресивним і багато інших моментів. 

    - На 80 відсотків шахта вже готова, і йшлося попередньо, що держава зможе сама її добудувати. Чому ж виникла така необхідність? 

    - Так дійсно на 80-85 відсотків шахта вже готова. В цьому році 150 мільйонів з держбюджету йде на подальшу розбудову шахти. В наступному році ми як і планували будемо її запускати. Але якщо є інвестор – його потрібно залучати. 

    - Олександре Костянтиновичу, мова йде лише про десяту шахту, адже зрозуміло, що ДП «Волиньвугілля» має шахти і єдина за визначенням Мінвуглепрому це лише «Бужанська». 

    - Якби їх зацікавили б інші шахти це було б непогано. Але ви знаєте, який тривалий і тяжкий процес переговорів, тому говорити зараз про щось конкретно поки що зарано. 

    - Наразі на десятій шахті не найкраща ситуація, тому що шахтобудівники скаржаться на заборгованість по зарплатах. Ці моменти якось взаємопов’язані? 

    - Стосовно боргу, я думаю, що ситуація найближчим часом буде вирішена. Тому це ніяк не пов’язано. 

    - Ви в Нововолинську опікуєтесь не лише шахтами. Там ще є відоме підприємство Оснастка. На сьогоднішній день там ситуація поки що незрозуміла. Як Ви бачите її вирішення. 

    - Я бачу можливості її вирішення за рахунок інвестицій, які повинен отримати автозавод до Євро 2012. На жаль сталося так як сталося. Це у всьому світі і не тільки в нас. Зараз питання зрушено з місця. Поновлено держфінансування. Тому найближчим часом це підприємство вийде з тієї кризи в яку воно потрапило. 

    - Цього року ви продовжили практику виїздних прийомів, перший був Маневицький, який наступний? 

    - А цього, я вам не можу сказати. Прийом громадян і позапланові перевірки чиновників, які я робив у Маневицькому районі це зовсім різні речі. Позапланові перевірки я робитиму і надалі, але коли мене будуть чекати – це не нормально. Чекати вони повинні кожен день і кожну хвилину. Тоді чиновник буде в робочому стані, тоді він зможе зрушити з місця отой камінь. 

    - Чи є у вас претензії до чиновників, які прийшли з новою владою. Як ви вирішуватимете цю ситуацію? 

    - Моя поїздка в Маневичі показала, що я не задоволений роботою окремих чиновників, а як вирішувати такі ситуації я теж показав в Маневичах. Ще багато треба зробити, щоб чиновник зрозумів свою функцію. Він повинен бути, як агент з надання послуг населенню. В людей є багато запитань до влади, а потрібно зробити так, щоб цих питань не виникало. 

    - Чи зможе вирішити ці проблемні питання адміністративна реформа, яку ініціює влада? 

    - Не тільки ініціює, бо ми вже маємо її. Я хочу сказати, що потрібно набратись мужності і терпіння, бо будь-який керівник, який починає реформи втрачає свій рейтинг. Та якщо ці реформи успішні, то рейтинг потім поновлюється дуже швидко. Я впевнений, що реформи просто необхідно робити. І коли ми сьогодні говоримо про пільги – обов’язково треба робити, адже в жодній державі в світі немає стільки пільг. Тому я ще раз хочу повторити, реформи потрібні державі і ми їх будемо робити. 

Розмовляла Вікторія Олещенко

Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 417 | Додав: volynregion | Рейтинг: 5.0/1 |