Saturday, 04.05.2024, 23:06

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  May 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » May » 13 » Новини, що погано пахнуть - хліб «біло-сердечних»
Новини, що погано пахнуть - хліб «біло-сердечних»
10:33

  Заява Волинської обласної організації Партії регіонів

Днями Україну облетіла резонансна новина. Депутат Ковельської районної ради побив дитину. Інформація зявилася у ЗМІ ще 20 квітня! Кримінальну справу за фактом порушили 11 травня. Ім’я обвинуваченого Сергій Повар, лідер фракції Батьківщина у Ковельській райраді. 


    Як годиться, навколо ласої новини завжди буде кому прилаштуватися. І фракція Батьківщина після більш ніж 24-годинного очікування почала операцію «Реабілітація Повара». Ініціатором став уже призабутий Анатолій Грицюк, якого навіть крісло центральному секторі сесійної зали не врятувало від політичного лузерства. Власне тому, така новина не могла пройти повз увагу людини, якій більше немає чим про себе заявити. 

    Тепер детальніше про сам інцидент. Депутат з незрозумілих причин підняв руку на дитину, 7-ми річного хлопчика, який грався у піску. Замість того, щоб достойно відхреститися від однопартійця, який дозволяє собі таку недостойну поведінку, фракція вирішила зробити на цьому рекламу. І відтепер Анатолій Грицюк увійде в історію не лише як перлотворець, а й покривач людини, яка дозволила собі образити дитину тільки за те, що вона гралася у піску, який той привіз собі для будівництва. 

    Представники різних інформагентств зверталися до місцевих політичних сил з тим, щоб прокоментувати цю новину, втім практично всі відмовилися давати будь які інтерв’ю з цього приводу. Піаритися на інциденті депутата і дитини - це недостойна реклама для політика. Але поганопахнуча новина для стерв’ятників політичного середовища часом є доволі непоганою поживою, власне це і показали останні події, які почали розгортатися навколо резонансу. 

    12 травня Грицюк організував прес-конференцію, на якій заявив, що «на превеликий жаль ЗМІ під тиском міліції, під тиском партії влади зробили таку інформаційну нещиру, а цинічну заяву, що наш депутат Ковельської районної ради Повар Сергій Данилович познущався над малою дитиною, яка ходить у другий клас…». При цьому пан Грицюк активно тряс перед очима журналістів заявами, які нібито написали батьки хлопчика, що претензій до депутата не мають. Тільки, здавалось, для справжньої обєктивності екс-голові обласної ради варто було б і продемонструвати першочергову заяву батьків. Та показали тільки те, що вигідно.

    Втім, прокуратура має дещо іншу думку з цього приводу, і до того ж думку підтверджену незаперечними фактами. 

    Інцидент, незважаючи на заяву Грицюка, справді мав місце і це документально підтверджено. Так, батьки заяву відкликали, незважаючи на те, що написали її у той же день, коли стався інцидент. Свідки підтвердили, що дитина була в стані сильного стресу. Позаяк факт злочину був присутній ковельська міська прокуратура відправила матеріали справи до обласної, бо лише у їх компетенції порушувати справи проти депутатів. Там теж вивчили ситуацію і порушили кримінальну справу за фактом хуліганства. Це беззаперечний факт, адже три інстанції побачили у діях депутата злочин, якщо б хоча б на якомусь етапі виник сумнів у не добропорядності обранця, то далі міської прокуратури справа б не пішла, перед Поваром би вибачилися і крапка, хоча навряд чи крапка, дитину у такому випадку назвали б рецидивістом-провокатором, яка намагалася опорочити усю вітчизняну опозицію. Але справа набула продовження у вищих інстанціях, відтак у винуватця лице все ж таки у пуху. 

    Прикро, але 12 травня з невідомих причин заяву у міліцію батьки забрали. Але й поява самої поява цієї заяви теж доволі загадкова. Зі слів представників прокуратури – батьки кажуть, що не підписували її, втім претензій до Повара справді не мають. Зізнаються, що на них тиснуть, але самі бояться щось говорити. То хто кого залякує??? Прокуратура буде перевіряти історію появи документа і достовірність підписів, адже закон захищає не батьків, а дитину, яка сама за себе постояти не може. Вато нагадати пану Грицюку, що батьків можна залякати чи купити, а от які аргументи він надасть дитині, яка внаслідок того, що Повар безсоромно товк її головою об пісок отримала переляк на все життя і стійке переконання, що слуга народу іноді плутає своє рольове призначення? 

    Закон безумовно покарає винних, але в таких ситуаціях потрібно обов’язково зробити процес показовим, аби екс-політики не дозволяли собі ганебної реклами на чужій біді, депутати-психи не дозволяли собі бити дітей, а батьки розуміли, що їм потім все життя потрібно буде дивитися дитині в очі.

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 2455 | Додав: volynregion | Рейтинг: 4.0/2 |