Monday, 20.05.2024, 15:08

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  March 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » March » 17 » На Волині розпочався відбір до рейтингу «Сумлінні платники податків»
На Волині розпочався відбір до рейтингу «Сумлінні платники податків»
11:25

В Україні вперше будуть визначати рейтинг «Сумлінні платники податків». На Волині розпочався відбір учасників.

Кращих платників податків Волині визначатиме Територіальне відділення АППУ у Волинській області спільно з податківцями. Згодом найсумлінніші з волинських платників податків братимуть участь у всеукраїнському відборі. Об’єктивний підхід за єдиними критеріями до кожного з суб’єктів господарювання, які претендуватимуть на визнання сумлінного платника податків на загальнодержавному рівні – це головний принцип першого Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків». Власне критерії оцінювання передбачають, що сумлінність платника податків залежатиме від суми сплачених податків, податку на прибуток зокрема, повноти та своєчасності розрахунків з бюджетами, загальної податкової дисципліни, середньої зарплати на підприємстві, кількості робочих місць, стану виплати зарплати та втілених соціальних програм і благодійних акцій. Не останню роль відіграватиме і важливість виду підприємницької діяльності для регіону та національної економіки.

«Цього року такий всеукраїнський рейтинг започатковується вперше, але потреба у такому конкурсі існує давно. До двадцятиріччя Незалежності України усі знатимуть поіменно тих, чий внесок до державної скарбниці найбільш значимий», – зазначив голова тервідділення АППУ у Волинській області Василь Дутко.

«Держава повинна підтримувати сумлінних платників податків – у цьому суть нової філософії у стосунках держави та бізнесу, але за однієї умови: бізнес повинен бути чесним і прозорим. Мета нашого конкурсу – переконати у тому, що м живемо в державі, у якій сплачувати податки престижно. Саме для тих, хто відповідає визначеним критеріям, держава гарантує найкращий сервіс. Як підтвердження моїх слів, справді революційні зміни, що відбулися в адміністрування ПДВ з ухваленням Податкового кодексу. Ті підприємства, які мінімізують сплату податків, або ж працюють з «мінімізаторами», автоматично виключаються з переліку претендентів на автоматичне відшкодування податку на додану вартість. З моменту запровадження автоматичного відшкодування ПДВ ми вступили у новий формат стосунків влади та бізнесу. До речі, Волинь – у переліку регіонів, що одна з перших випробує «автоматичний» режим відшкодування», – підкреслив Андрій Тимейчук.


Категорія: Волинські новини | Переглядів: 349 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |