Monday, 20.05.2024, 20:14

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  May 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » May » 5 » Молодь пам’ятає та шанує подвиг героїв. ФОТО
Молодь пам’ятає та шанує подвиг героїв. ФОТО
11:28
  Час минає і невдовзі про війну можна буде дізнаватися лише з літературних джерел, оскільки свідків Великої Вітчизняної залишається дедалі менше. Сучасна молодь ще має змогу слухати розповіді про війну від свідків тих подій, наступне покоління. 

    Для того, аби студенти та учні могли мати повне враження про історичні події – Волинський осередок ГО «Молоді регіони» організував зустрічі з ветеранами у навчальних закладах області. Олександр Зайцев, голова організації розповів, що ветерани охоче відгукнулися на їхнє прохання. Відтак, з керівництвом вузів був узгоджений план лекцій: «Ми вдячні ректорату Волинського національного університет, який відразу підтримав нашу ініціативу проведення зустрічей –лекцій з ветеранами. Студенти теж охоче погодилися послухати спогади свідків буремних подій. Зустрічі вийшли доволі змістовними та емоційними. Ми вдячні також ветеранам за цікаві розповіді. Безумовно, непросто знову відроджувати у пам’яті воєнні роки. Загибель однієї людини – це трагедія. А тоді, на їхніх очах полягли десятки молодих бійців. Ціна перемоги була надзвичайно високою і ми низько вклоняємося усім тим, хто гідно пройшов жорна війни і зробив усе, щоб наблизити визначну подію, яку ми щороку відзначаємо 9 травня. Перемога нашої країни у Великій Вітчизняній війні - воістину безцінна заслуга нашого народу. І в першу чергу заслуга ветеранів. Це їхня перемога і їхнє свято. 9 травня - дуже шанований свято. Ми пишаємося мужністю тих, хто здобував для нас мирне майбутнє» - сказав Олександр Зайцев. 

    У Волинському національному університеті лекції проводилися на 7 факультетах. В ході підготовки до зустрічей активісти оргкомітету акції «Георгіївська стрічка» роздавали усім охочим символічні смужки. Аналогічні заходи відбулися також в районах області під керівництвом місцевих осередків «Молодих регіонів». У Нововолинську голова молодіжки Андрій Чабан запросив ветерана Миколу Захаровича Славка на зустріч із студентами Нововолинського електромеханічного коледжу. Студенти підготували святкову програму, а також привітали ветерана зі святом. У Ковелі зустріч відбувалася у медичному коледжі, а також профтехучилищі. Богдан Грищук, голова Любомльського осередку молодих регіонів, розповів, що студенти місцевого ПТУ теж мали нагоду послухати спогади ветерана: «Тим, хто в 1941 році пішов на війну, зараз вже далеко за 80. Через кілька років їх може не залишитися зовсім. Не будемо демонструвати коротку пам’ять і постараємося самі, без сторонніх підказок, оцінити те, що для нас зробили ветерани. Щоб нам дійсно було чим пишатися». 

    Ветерани розповідали про бої, про нетривалі хвилини відпочинку, про початок та закінчення війни – для них усе це було ніби вчора. Вони пам’ятають про той страх, пам’ятають очі товариша, пам’ятають свист куль над головою і гуркіт снарядів. Для молоді всі ці історії наче сюжет пригодницького фільму..., а для ветеранів - це минуле, яке ані на мить не стирається з пам’яті. 

Світлана Задорожна

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 390 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |