Monday, 20.05.2024, 19:05

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  April 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » April » 11 » Молодь Любомльщини стажуватиметься в Польщі
Молодь Любомльщини стажуватиметься в Польщі
10:10

8 квітня у приміщенні Волинського прес-клубу реформ у Луцьку відбулось підписання Меморандуму про співпрацю між Волинським обласним молодіжним центром праці, Любомльською районною організацією «Молодіжний центр зайнятості» та обласною громадською організацією «Молоді регіони». Про це повідомляє інтернет-видання «Волинська правда». 

Як розповів керівник «Молодих регіонів» Олександр Зайцев, Любомльська районна організація «Молодіжний центр зайнятості» була створена саме за сприянням організації «Молоді регіони». «Ми працюємо вже 10-й рік і, відповідно, коли з’являється організація, яка має намір нам допомогти, то ми це сприймаємо тільки позитивно», – додав директор Волинського обласного центру праці Петро Лавринюк. За його словами завдання молодіжних центрів праці чи зайнятості полягає не в тому, щоб знайти роботу для молодої людини, а щоб навчити молодь бути активною.

За словами керівника Любомльської районної організації «Молодіжний центр зайнятості» Богдана Грищука, ця структура активно співпрацює із колегами з Хелмської ґміни Люблінського воєводства Республіки Польща: зокрема ми переймаємо досвід у вирішенні проблем роботи молодих спеціалістів «на пів-ставки» набуття досвіду роботи. Вже ближчим часом заплановано стажування членів організації «Молодіжний центр зайнятості» у Польщі, в ході якого молоді люди зможуть не тільки набути досвід, але і заробити. «Відбудеться , зокрема акція, «Буг, Одер – річки , які з’єднують», в якій візьмуть участь представники України, Польщі та Німеччини», – додав Богдан Грищук. Стажування за його словами буде для його учасників безкоштовним, а відповідні кошти планується залучити в ЄС від реалізації проектів.

На думку директора Волинського обласного центру праці Петра Лавринюка, саме ініціативність допоможе молодій людини знайти роботу навіть у безвихідній, як на перший погляд ситуації. «Можна зайнятись тим, чим не займається ніхто . Наприклад у Володимирецького району Рівненщини все село вирощує огірки у теплицях. Побував один із селян на заробітках у Польщі, побачив там такі речі , і , повернувшись назад почав займатись цією справою», – додав Петро Лавринюк.

Як наголосив заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді і спорту ОДА Ігоря Дмитришина, працевлаштування молоді є одним із пріоритетних завдань влади. 15 квітня планується підписання відповідного Меморандуму між ОДА, облрадою та Міжнародним центром «Відродження» «50 % Фінансування цієї програми працевлаштування молоді відбуватиметься за рахунок обласного бюджету,а інших 50% складатимуть донорські кошти».

До слова, вже незабаром в області буде створено Інститут інтерну, отож студенти і молоді безробітні зможуть отримувати перший досвід роботи на базі громадських організацій. «Наприклад студенти зможуть там працювати відповідно до своєї спеціальності», – повідомив Петро Лавринюк.


Категорія: Волинські новини | Переглядів: 373 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |