Friday, 03.05.2024, 00:41

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  June 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » June » 2 » Микола Азаров: Тарифи на ЖКГ буде зменшено, необґрунтоване підвищення - зупинено
Микола Азаров: Тарифи на ЖКГ буде зменшено, необґрунтоване підвищення - зупинено
10:34

Уряд затвердить єдиний алгоритм розрахунку справедливих тарифів на житлово-комунальні послуги для всіх регіонів України і жорстко контролюватиме, щоб він усюди витримувався. Про це заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров, відкриваючи засідання Уряду в середу.

«У цілому завершено аналіз обґрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги в усій країні. Мало того, що це була величезна робота через обсяг паперів, які наплодили місцеві влади, комунальні організації, також треба сказати, що стан справ у цій сфері цілком можна порівняти з занедбаною хронічною хворобою. Ми з’ясували, де необхідно ліквідувати необґрунтовані накрутки, прибрати кількаразову різницю тарифів у різних регіонах і містах. Уряд повинен затвердити єдиний алгоритм розрахунку справедливих тарифів і жорстко контролювати, щоб він усюди витримувався», - сказав він.

Як повідомив Прем'єр, наступне засідання Кабінету Міністрів 1 червня буде присвячене цій важливій проблемі. «Заслухаємо профільне міністерство і керівників органів місцевої влади, які допустили хаос у сфері тарифоутворення. Приймемо рішення, і кадрові зокрема. Що ми, врешті, зробимо? Чітко і доступно скажемо людям: ось як треба розраховувати тарифи. Перевіряйте, контролюйте свої місцеві органи, вимагайте звіту за кожну копійку, яку ви заплатили комунальникам», - додав Глава Уряду.

За його словами, громадськість уже допомогла розібратися в ситуації.

«Це завдяки громадськості ми виявили, що, наприклад, мешканці будинків, які розташовані поруч, «перехресно» сплачують прибирання однієї й тієї ж прибудинкової території. Тобто два-чотири рази (залежно від того, скільки навкруги будинків) мешканці платять за прибирання території. Та вона стерильною мала б бути за такі кошти! Звичайно, жеківські махінатори отримають за таке ноу-хау по заслузі. Але чому взагалі це було можливо? Уряд таку систему зруйнує. Допомога громадськості в цьому питанні нам буде потрібна і далі. Головне, що результат буде наочний і справедливий: у багатьох випадках тарифи вдасться знизити. В усякому разі Уряд і громадяни матимуть механізм перешкоджання необґрунтованому підвищенню тарифів. На додаток до цього ми ще розробимо юридичний механізм звіту перед споживачами комунальних послуг і запровадимо його по всій країні. Доручаю Олександру Лавриновичу, доручаю Міністерству юстиції внести на розгляд Уряду пропозиції щодо цього», -


Категорія: Новини України | Переглядів: 372 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |