Monday, 20.05.2024, 16:14

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  March 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » March » 2 » «Ми повинні дбати не тільки про своїх дітей, але й про покинутих»
«Ми повинні дбати не тільки про своїх дітей, але й про покинутих»
11:05
Нещодавно Володимир-Волинській райдержадміністрації в рамках спільного українсько-польського проекту «В сім’ї краще» проходив тренінг для батьків прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, опікунів та піклувальників, в ході якого польські спеціалісти ділились досвідом роботи в цій галузі.

Прийомна родина Асі та Вольдемара Вільк з Сандомєжа існує вже давно, і за словами обох батьків, вони добре усвідомили, що для ефективного функціонування такої форми виховання дітей – сиріт самого тільки люблячого серця замало, таму вони, педагоги за освітою, вчаться самі і навчають інших, як краще сприяти адаптації дітей в сімейному середовищі, юридично захищати свої права та запобігати професійному вигорянню.

Психотерапевт Данута Моджиєвська працює з дітьми, котрі уражені алкоголем пренатально, а тому мають відставання у фізичному і розумовому розвитку, специфічну зовнішність, вроджені вади, порушення пізнавальної діяльності, поведінки та розвитку моторики. Власне в прийомні сім’ї як Польщі, так і України потрапляють покинуті діти з сімей, де батьки залежні від алкоголю, але, як стверджує спеціаліст, при ранньому виявленні та лікуванні проблеми у розвитку дитини можна частково попередити. Необхідність проведення такого навчання для прийомних сімей району обґрунтував Микола Вінк з Зимного, який разом з дружиною Марією опікується трьома прийомними дочками і сином.

Його ініціативу підтримали спеціалісти відділу у справах дітей райдержадміністрації та районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а давні зв’язки з польським фондом «Метаноя» дозволили втілити проект у життя, залучивши кошти Євросоюзу. До тренінгу приєднались батьки прийомних родин і ДБСТ міст Володимира – Волинського та Нововолинська, знайшлись і кандидати на створення таких сімей. Усі вони провели п’ять незабутніх днів, насичених спілкуванням з людьми, які мають такі ж самі радості і тривоги, проблеми і досягнення, почуття і мрії.

Тренінгові вправи допомогли багатьом з них по – новому глянути на своє життя, відчути щиру підтримку з боку однодумців, утвердитись в правильності свого рішення прийняти в родину покинутих дітей. А далі батьків очікує відвідування своїх колег у Польщі з метою обміну досвідом та вивчення їх методів виховання дітей.

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 429 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |