Sunday, 28.04.2024, 02:46

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  May 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » May » 23 » Ми маємо план дій – нашу програму, яку ми повинні виконувати
Ми маємо план дій – нашу програму, яку ми повинні виконувати
15:01
  Днями у програмі «Актуально» взяли участь обранці волинської громади від Партії регіонів, депутати обласної ради – Олександр Курилюк, Андрій Мельник та Юрій Лобач. Темою розмови стала реалізація передвиборчих ініціатив Президента України Віктора Януковича на Волині.

   - Партія регіонів заявила, що будуватиме нову Волинь, які досягнення однієї з найчисельніших фракцій в обласній раді?

    Ю.Л: Перше, на що хотілося б звернути увагу – це консолідація двох гілок влади. Саме з приходом до влади Партії регіонів українці змогли оцінити не лише внутрішньопартійну єдність регіоналів, а й вміння працювати в команді та системі держу правління. На жаль, за попередньої влади ми спостерігали безперестанну конфронтацію між радою та адміністрацією. Сьогодні усі ми синхронно працюємо на результат, а результат – це добробут волинян. Під час сесій нам вдається дійти до спільного висновку і без зайвих суперечок та дешевого популізму прийняти важливі для громади рішення. Хочу відмітити, що на базі фракції Партії регіонів в обласній раді була сформована більшість – група «Нова Волинь». Це дало змогу приймати конструктивні та корисні рішення в інтересах волинян. 

    Представництво Партії регіонів на сьогодні у радах різних рівнів доволі високе, зокрема в обласній раді налічується 23 представники нашої політичної сили. Варто наголосити, що це найбільший відсоток у західному регіоні. Це свідчить про те, що волиняни повірили у програмні засади нашої партійної організації, повірили у нашу спроможність здійснити все обіцяне і я переконаний, що ми цю довіру виправдаємо. Влада, яку ми отримали – це надзвичайно велика відповідальність, кожен наш крок, кожне рішення, оперативність, з якою ми реагуємо на проблеми громади – все це перебуває під пильною увагою. Ми не маємо права на помилку або легковажність. Кожен депутат, який представляє Партію регіонів повинен бути взірцем, в такому випадку ми доведемо виборцям, що ми послідовні у своїх діях та своїх словах. 

   - Не так давно Центр політичного аналізу і виборчого консалтингу підсумовував саме роботу виконавчої влади в області, яку також сформувала ваша сила. Отже роботу вашої влади оцінили на трійку з плюсом. Чи є це об’єктивно і де так би мовити недопрацювали? 

    А.М: Я думаю, що оцінка є в якійсь мірі об’єктивною. Пройшов невеликий проміжок часу, коли ми прийшли до формування виконавчої гілки влади. Завдання полягало в тому, щоб спуститись на низовий рівень і вибудувати таку вертикаль, яка буде дієвою. Якщо в попередні роки не було співпраці на рівні районної адміністрації, на рівні районної ради, де економічні питання не були в основі представницького і виконавчого органу, а більше домінували політичні. 

    На даний момент політичних питань ми не виносимо на загал і не акцентуємо на цьому увагу. Ми прагнемо до того, щоб Волинь зняла з себе ярлик дотаційного регіону, щоб область почала працювати сама на себе, відповідно треба розвивати економіку. Для початку така оцінка є справедливою, і ми від цього не відмовляємося. Але озиратися назад ми не будемо, йдемо тільки вперед. Критика тільки спонукає нас до того, щоб працювати над тими недоліками, які інші бачать зі сторони, для нас це є стимулом для подальших дій. 

    - У своїй програмі Партія регіонів запланувала зростання соціальних стандартів та гарантій. Зокрема йдеться і про надання кредитів молодим спеціалістам, молоді. Що зроблено і які програми ви ініціювали в обласній раді?

    А.М: Коли ми прийшли в обласну раду, то перш за все запровадили ревізію програм, які запровадили наші попередники. На даний момент діє 89 прийнятих програм. Але щоб реально програма діяла вона повинна мати фінансову основу. Частина з цих програм цього немає. Тому ми прийняли чіткий алгоритм, повинна бути програма, фінансове підґрунтя, і виконавець який має цю програму виконувати і відповідати за результати. Ми повинні більше вкладати практичного змісту в нашу роботу. 

    О.К: Повинна бути системна робота у всьому. Нам потрібно поєднати зусилля і можливості державного бюджету з обласним бюджетом. Що стосується обласного бюджету, то з ініціативи Партії регіонів запроваджено кілька важливих програм, в тому числі і програма «Власний дім». Це наша обласна програма. Через фонд індивідуально-житлового будівництва на селі наповнюється коштами обласного бюджету при підтримці місцевих бюджетів. Ця програма дає можливість допомогти волинянам з питаннями будівництва чи реконструкції житла. Це дієва програма, і вона буде вдосконалюватися з року в рік. Що стосується державної програми Молодіжного житлового будівництва, то варто зазначити, що в 2009 році вона зовсім не фінансувалася попереднім урядом. Сьогодні ті сім’ї, які 2009 році мали проблеми з відсотками по кредитах їх вже не мають. 

    Разом з тим, є програма «Доступне житло». Тут ми йдемо кількома шляхами. Можливо, умови не повністю досконалі, але програма працює. Сьогодні забудовники до певної міри зацікавлені, щоб працювати за цією програмою. Ми орієнтуємо місцеву владу, керівників районів на будівництво житла для молодих спеціалістів. 

    - Нещодавно відзначали свято Великої Перемоги. Чи вдалося забезпечити всіх ветеранів безкоштовними ліками, як це було прописано у вашій програмі? 

    О.К: Дозволю собі повернутися до соціальних ініціатив. Сьогодні в нас працює злагоджена команда на всіх рівнях. Ми розуміємо всю відповідальність від того, що лежить саме на нас. Ми маємо план дій – нашу програму, яку ми повинні виконувати. Є підтримка соціальних програм. Першими ініціативами Президента було підвищення соціальних стандартів, які були впроваджені з його приходом на посаду. Ми повинні реально підтримувати людей в плані соціальному. 

    Були збільшені соціальні виплати, здійснений перерахунок соціальних виплат, зроблені виплати матерям-героїням - дуже багато реалізовано в плані підтримки сімї. 

    Повертаючись до ветеранів, хотілося б сказати, що ми все зробили для того, щоб ветерани отримали відчуття справжнього свята. Думаю, що в якійсь мірі нам це вдалося. Влада працювала тут чітко і злагоджено. Для влади одне завдання – увага до ветеранів впродовж року. Це і збільшення пенсій, ветеранам війни, учасникам бойових дій, збільшення разових виплат до Дня Перемоги. Сьогодні, наприклад, інвалід війни першої групи отримав тисячу гривень до Дня Перемоги. В наступному році ця сума збільшиться до 1400 гривень. Пенсії для ветеранів з кожним роком збільшуються на 20-25 відсотків. Ми працюємо над тим, щоб здешевити ліки для ветеранів. Особливу увагу приділяємо нашому госпіталю для інвалідів війни. Але ми постійно повинні працювати в цьому напрямку. Дві з половиною тисячі продуктових наборів ветеранам війни роздані. 

    Є програма по забезпеченню інвалідів першої групи Великої вітчизняної війни житлом. В минулому році ми п’ять квартир придбали. Президент поставив завдання, що в цьому році всі інваліди війни, першої групи, які потребують поліпшення житлових умов мають бути забезпечені житлом. 

    - Перед виборами ви також пообіцяли, що збережете систему пільг на проїзд в громадському транспорті для усіх ветеранів і пенсіонерів, але область розробляє експеримент із заміни пільг адресною грошовою допомогою, чи не суперечить одне іншому? 

    О.К: Ми вирізняємося тим, що говоримо завжди правду. Якщо ми говоримо, що весь об’єм пільг є дуже важким тягарем для бюджету, то це насправді так. Я думаю, що сьогодні всі розуміють те, що потрібно йти таким шляхом, яким іде увесь цивілізований світ, що стосується пільг. Тут має бути напевно відповідна грошова компенсація. Але разом з тим, ми розуміємо саму проблему. Першими кроками була монетизація пільг на електроенергію. Сьогодні наше завдання забезпечити всім рівний доступ до цієї пільги, тим людям, які користуються пільгою на проїзд. Але в жодній мірі не йде мова про те, щоб повністю забрати цю пільгу. Рішення по цьому питанню буде виваженим. 

    - На засіданні комісії з питань освіти піднімалося питання функціонування школи в селі Грабове Старовижівського району. Обласна влада постійно говорить про те, що немає такої ініціативи, закривати школи, але чомусь місцева влада приймає рішення не на користь громади. Чому так відбувається?

    О.К: Рішення завжди приймаються виважені, тому ми говоримо про те, що нам треба максимально ефективно використовувати той бюджет, який ми сьогодні маємо. Не йшлося про закриття школи – подібні коментарі виникають від браку інформації. Ми реально розуміємо, що є населений пункт село Грабове Старовижівського району, де через два роки буде шість учнів. Це школа 1-2 ступеня. Разом з тим, тут є відповідні інфраструктура, приміщення, спортзал, дитячий садочок. Наше завдання об’єктивно використати цю інфраструктуру. Ми школу не закриваємо, ми сьогодні працюємо над тим, як використати інфраструктуру, якої немає в інших селах. 

    А.М: Закриття будь-якої школи проводиться на підставі рішення сільської ради. Без згоди територіальної громади влада ніяких дій чинити не буде. Питання буде вивчатись оптимізовано, але будуть прийматись виважені рішення. Президент неодноразово заявляв, що в жодному випадку не допускати закриття шкіл. Інша справа, що населення може не до кінця проінформоване про кінцевий результат цього процесу, то це вже інша справа. Ми повинні перш ніж приймати рішення, почути голос громадськості. 

    - Волинь не потрапила до переліку областей, де буде проведено експеримент з реформування закладів охорони здоров’я. Але в нас вирішили не чекати і зміни будемо впроваджувати самостійно. Чи не краще було вчитися на помилках інших?

    А.М: Проект, який стартує в нас в Україні буде проходити у Вінницькій, Дніпропетровській і Донецькій областях. Потрібно експериментувати, не потрібно боятися чогось нового. Рух – це є життя. Вказівка Президента, про те що в кожному районі повинен існувати пренатальний центр, де повинно бути обладнання не гірше ніж в європейських країнах – це насправді досить потрібне впровадження. Візьмемо питання Луцького пологового будинку. Сюди приїжджають народжувати мами не тільки з Луцька, але й з районів, тому що рівень при всій повазі до районів кращий. Тому мета створити кругом однакові умови є виправданою. 

    О.К: Коли говоримо про ініціативи Президента, які будуть впроваджуватися на Волині, то це і є національний проект «Нове життя». Це реальний проект, який задекларований у нашій передвиборчій програмі. На сьогодні питання щодо фінансування цього проекту вирішене. Це амбітний проект вартістю 57 мільйонів гривень. В рамках його реалізації 30 мільйонів гривень має бути спрямовано на Волинь. Це дасть можливість надати людям. Які цього потребують конкретну і оперативну допомогу. 

    Президент запропонував сьогодні програму модернізації країни за всіма напрямками. Волинь дійсно не чекає апробації, а рухається в напрямку змін. Ми повинні виходити на той рівень. Коли людина звернувшись у медичний заклад зможе отримати фахову допомогу. 

    - Взимку на Волині з робочим візитом побував віце-прем’єр Борис Колесніков. Він говорив про перспективи Луцького аеропорту. Також йшлося про те, що будуть виділені кошти для Луцького автозаводу на виготовлення автобусів для Євро-2012. Чи йде фінансування цих проектів?

    О.К: Ми як влада чудово розуміємо, що повинна бути розбудова інфраструктури. Волинь - регіон, з чудовим географічним розташуванням, і ми цими вигодами повинні скористатись. Є велике сподівання, що ці проекти будуть реалізовані.

Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 513 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |