Sunday, 28.04.2024, 16:52

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  May 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » May » 26 » М.Миронюк: «Ми всі разом відповідаємо за реалізацію завдань Президента України»
М.Миронюк: «Ми всі разом відповідаємо за реалізацію завдань Президента України»
11:50

Відразу після приходу до влади регіоналів політична атмосфера у Маневицькому районі була дещо напруженою. Опонентами насаджувалося переконання, що все втрачено, все на гірше. Але з тих пір минуло більше року, і активісти районної партійнійної організації своєю ефективною роботою вдалося спростувати цю думку. Про позитивні зрушення, які відбулися в житті району завдяки партійній роботі, розповідає голова Маневицької райдержадміністрації і за сумісництвом головний регіонал району Микола Миронюк.

- Можна багато говорити про те, як все добре, втім, без конкретних цифр та фактів такі розмови не мають належної переконливості. Чим доведете, що ситуація у регіоні дійсно покращилася?

- Аналіз соціально-економічної ситуації у районі показує, що в галузі промисловості обсяг виробництва продукції за 2010 рік склав 41,7 млн. грн. проти 33,3 млн. грн. за 2009 рік. Лісогосподарські підприємства за минулий рік випустили продукції на суму майже 47,0 млн. грн. Проблемним був рік для будівельників. Однак, незважаючи на це, вони з початку року виконали робіт на 3,3 млн. грн. Сільгосппідприємствами району вирощено 173,3 тонни худоби і птиці, що на 70,6 тонн більше, ніж у 2009 році.

- А що вдалося зробити у соціальній сфері?

- Для зміцнення матеріально-технічної бази лікувально-профілактичних закладів району отримано медичного обладнання на суму понад 2 млн. грн. Було проведено поточні ремонти у відділеннях і кабінетах центральної районної лікарні, у ФАПах сіл Гораймівка, Тельчі, Старосілля, Заріччя, Карасин, Велика Осниця, Оконськ, Кукли, Лісове, Хряськ, Годомичі. В центральній районній лікарні встановлено дизель-генератор, який у разі збою електропостачання зможе забезпечити електроенергією пологове, хірургічне та реанімаційне відділення. Три лікарські амбулаторії сіл Старий Чарторийськ, Четвертня та Чорниж отримали автомобілі марки „Опель”.

Крім того, ведеться будівництво Костюхнівського дитячого дошкільного навчального закладу. Протягом минулого року відкрито три додаткові вікові групи в Колківському, Прилісненському та Красновільському дитячих садках. У листопаді 2010 року було розпочато будівництво загальноосвітньої школи I-II ступенів в селі Майдан-Липенський. За кошти 30-кілометрової зони спостереження Рівненської АЕС в районі проведено поточні ремонти в закладах освіти.

У 2010 році на Маневиччині дещо змінилась мережа установ культури: збільшилась кількість клубних закладів за рахунок відкриття клубу у селі Бережниця, передано на баланс відділу освіти і науки райдержадміністрації приміщення кінотеатру для реконструкції під центр творчості дітей та юнацтва. За рахунок коштів, виділених на розвиток соціальної сфери 30-кілометрової зони спостереження Рівненської АЕС, перекрито приміщення центральної районної бібліотеки, клубу в селі Колодії, проведено заміну вікон та дверей у будинку культури сіл Цміни, Велика Яблунька, Прилісне та бібліотеці села Комарове. Завершено ремонтні роботи у клубі села Лишнівка, продовжується будівництво приміщення клубу в селі Карасин. Проведено заміну вхідних блоків в районному будинку культури та дитячій музичній школі.

Заробітна плата, пенсії, соціальні допомоги – все виплачується вчасно, забезпечено виконання завдань бюджетними установами як по доходах, так і по видатках, створено належні умови для продуктивної праці.

- Чи приділяється на Маневиччині увага енергозбереженню?

 - У 2010 році було впроваджено 107 енергозберігаючих заходів на 54-х об’єктах на суму 2374,8 тис. грн., завдяки яким економія паливно-енергетичних ресурсів складає 3,4 тис. т у.п. на рік вартістю 1827,04 тис. грн. Зокрема, проведено заміну застарілих конструкцій котлів на енергозберігаючі, вікон - на металопластикові. Виконані роботи з відновлення вуличного освітлення із застосуванням енергозберігаючих ламп у десяти населених пунктах району.

- Які ще напрямки діяльності Ви обрали серед пріоритетних?

- Протягом року в рамках виконання Програми розвитку району ми працювали у багатьох напрямках, які, зокрема, стосувалися розвитку підприємництва, роботи з потенційними інвесторами, земельних відносин, благоустрою населених пунктів та охорони довкілля, роботи з пенсіонерами та соціально незахищеними категоріями громадян.

- Тож чи вдається сьогодні на рівні району давати переконливі відповіді політичним опонентам, які рік тому пророкували всім спробам нової влади неминуче фіаско?   

- Час показав, що розвиток району не зупинився. Навпаки, ми забезпечили приріст промисловості, сільськогосподарського виробництва. Реформи, хай як не важко їх сприймають люди, дали перші плоди на шляху до стабільності і впевненості у майбутньому.

- Втім, партійна діяльність – це не лише реалізація масштабних програм та соціально-економічних проектів, а й буденні справи. Чому ви приділяєте найбільшу увагу, коли йдеться про щоденну роботу з людьми?

- Мета нашої роботи – донести до кожного працівника, жителя району правдиву інформацію про успіх і невдачі в роботі партії і влади. Для цього ми найперше звернули увагу на добір, розстановку кадрів, на присутність членів партії, однодумців у трудових колективах, а також у вуличних і сільських комітетах. Розгорнувши роботу у цьому напрямку, ми маємо можливість визначити, хто хоче будувати нову Волинь разом з нами, і поповнити наші ряди якісними, свідомими, відданими однопартійцями.

Керівники галузей району, голова райдержадміністрації, голова районної ради перенесли центр роботи у трудові колективи, у населені пункти, не оминаючи увагою учасників бойових дій Великої Вітчизняної війни і прирівняних до них, інвалідів, багатодітні сім’ї. Так, добрий відгук від населення району отримало вшанування учасників Великої Вітчизняної війни і відвідування їх головою райдержадміністрації, головою районної ради та їх заступниками напередодні дня Перемоги, відвідування багатодітних родин до Дня сім’ї, а також багато інших заходів.

Через наших однопартійців зростає вплив на створення нових робочих місць та їх легалізацію, на розмір заробітної плати. Адже ми всі разом відповідаємо за реалізацію завдань Президента України Віктора Федоровича Януковича, Кабінету Міністрів України, обласної державної адміністрації.

Первинні партійні організації, районна партійна організація, однопартійці завжди аналізують та обговорюють успіхи і невдачі, радяться, як будувати, вести свою роботу, на яких напрямках зосередитись, на що звернути більшу увагу, щоб і надалі працювати задля розвитку району.


Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 488 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |