Monday, 20.05.2024, 17:58

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  March 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » March » 28 » Основне завдання регіоналів донести до громади усю важливість розпочатих реформ
Основне завдання регіоналів донести до громади усю важливість розпочатих реформ
13:36

26 березня відбулась чергова конференція Луцької міської організації Партії регіонів. Присутні 65 делегатів заслухали доповідь голови міської партійної організації Івана Смоленга «Про результати виборів депутатів до місцевих рад, а також про проведення системних реформ в Україні». Важливу увагу приділили також розгляду основних завдань, які найближчим часом повинна вирішити Луцька міська організація. 

Передусім Іван Смоленг підкреслив, що на сьогодні партія сформувала величезний організаторський та інтелектуальний потенціал. У лавах регіоналів на сьогодні досвідчені та перевірені на минулих парламентських та президентських кампаніях кадри. «Ніколи ще Партія регіонів не приділяла такої значної уваги місцевим виборам. Ми розуміли: незважаючи на перемогу на президентських перегонах, нам непросто буде у повному обсязі реалізувати програму Віктора Януковича «Україна для людей» без підтримки регіонів. Власне тому, доклали усіх зусиль, аби здобути перемогу. Аналіз підсумків голосування показав, що кількість прихильників партії суттєво збільшилася, особливо у західних регіонах. Якщо у Луцьку у 2006 році за Партію регіонів голосувало 6,5 відсотка виборців, то у 2010 – 7,6. І головне, на чому хотілося б наголосити з кожними виборами і практика це підтверджує, наш колектив розширюється, стає більш досвідченим та згуртованим» - наголосив Іван Смоленг.

Також голова міської організації Партії регіонів закликав присутніх  усією серйозністю та відповідальністю поставитися до популяризації та пояснення тих реформ, які ініційовані урядом та Президентом. Іван Смоленг наголосив на тому, що обіцянки миттєвого покращення благополуччя у після кризовий і непростий для держави період є не більше, ніж популізмом, а тому довіряти таким гаслам не варто. «Так складається, що реформи – податкову, бюджетну, судову і влади вцілому, освітню, системи охорони здоров’я тощо, потрібно проводити одночасно і швидко, інакше ми не отримаємо ефективного результату. Це звичайно, лякає українців. Але потрібно зрозуміти, для того, щоб почати жити краще, треба діяти, а не вичікувати, як це робили попередники. Пригадайте. Усі роки незалежності, на усіх рівнях влади лише говорили про кардинальні міни. А насправді нічого не зрушувало з мертвої точки» - звернувся до присутніх голова луцьких регіоналів.

У своїх виступах делегати наголошували на тому, що головна мета Партії регіонів сьогодні – це забезпечення стабільності в державі на основі злагодженої роботи всіх рівнів влади. Йшлося також і про те, що реалізація намічених реформ повинна стати пріоритетним напрямком у діяльності депутатського корпусу партії. Серед основних завдань була окреслена необхідність підвищити вимогливість та відповідальність за дотриманням законів, прийнятих програм і проектів незалежно від політичної орієнтації ради та її керівника.

У ході свого виступу Іван Смоленг також наголосив на тому, що на сьогодні доволі непросто співпрацювати із депутатським корпусом міськради: «Основне завдання регіоналів – донести до громади усю важливість реформ. Але питання очолення процесу впровадження реформ у місті залишається відкритим. Ми можемо лише уявити з якими потугами будуть прийматися рішення, які в першу чергу мали б покращити життя громади. Причиною цьому банальний популізм та пустослів’я опонентів. Адже не секрет, що на сьогодні усі питання в раді розглядаються виключно через політичні вподобання. На сьогодні наша реакція займає категоричну позицію – ми підтримуємо мера і більшість тільки у тих випадках, коли рішення є на користь громади. Сподіваємося, що лучани, які свого часу зробили свій вибір, зроблять і відповідні висновки».

Серед основних завдань, які стоять перед організацією голова Луцької міської організації назвав передусім розбудову партійного осередку, збільшення кількості партійців, формування регіональної еліти партії і безперечно активна участь у громадському житті міста.

На завершення конференції до присутніх звернувся голова Волинської обласної організації ПР Олександр Башкаленко. Він подякував партійцям за сумлінну та активну роботу на виборах і відзначив, що ця перемога є спільною і від цього ще більш важливою. «Нещодавно я брав участь у нараді під головуванням Президента України. В ході наради пролунала питання, яке стосувалося Волині загалом і мене зокрема. Президент зацікавився тим, чому у нас на Волині збільшилась кількість звернень громадян. Я відповідаю: «Пане Президент, кількість збільшилася тому, що влада почала працювати». Коли до мене приходять люди, то жодне їх звернення не залишиться без уваги. Коли я перший раз проводив прийом громадян до мене звернулося п’ять чоловік, сьогодні коли я зустрічаюся з людьми, в тому числі і на виїзді, то зараз до мене звертається не менше як сорок п’ять людей. Я дійсно не вкладаюся в тих дві години, які відводяться для прийому громадян. Це розтягується на 5-6 годин, але кожна людина, яка сидить і чекає в моїй приймальні, обов’язково зайде до мене в кабінет. В ході цих зустрічей піднімаються питання, які не вирішувались ще з 2004 року.

В мене зовсім інша методика вирішення таких питань. Так, звернувся громадянин, я дивлюся, якщо це реально вирішити, я телефоную особисто тому чи іншому чиновнику і прошу його все ж таки вирішити це питання. Тому кількість звернень і збільшилася у декілька разів.

Щодо реформ, вони потрібні, або ж я б сказав необхідні. Та єдине наше недоопрацювання в тому, що багато хто не може людям простими словами пояснити, що відбувається. 

Ось для прикладу реформи у галузі ЖКГ. Сьогодні, те що ми платимо за комунальні послуги покриває їх собівартість на 74 відсотки. Тобто кожен місяць ми сплачуємо, а 25 відсотків йде в мінус. Ось ці 25 відсотків на місцях повинна гасити міська влада, але дані витрати вона не покриває. Це все змушена покривати держава. Це 40 мільярдів гривень в рік. А де держава має брати? Ось наша проблема. Тут маємо дійти консенсусу і порозуміння, і вирівняти ось цю планку.

Про медичну реформу, теж хотілося б згадати. Вона відбувається в трьох напрямках. По-перше, щоб медицина була скрізь, тобто, якщо людині потрібно поставити крапельницю, то її можуть поставити в селі в ФАПі, а не тільки у Луцьку в обласній лікарні. Тобто рівень обслуговування повинен бути однаковим як в селі, так і в районі чи області. По-друге, ми повинні ввести страхову медицину, щоб не хворий ходив за грошима, а гроші ходили за хворим. Ви маєте страховий поліс і лікуєтесь там де ви бажаєте.

Багато розмов і дій було навколо Податкового кодексу нещодавно прийнятого в Україні. А хтось з присутніх на тому своєрідному майдані читав цей Податковий кодекс – ні. В цьому випадку людьми маніпулювали, маніпулювали великі бізнесмени, які не хочуть платити податки, реальні податки. Адже це не допустимо коли бізнесмен у Луцьку має п’ять ювелірних магазинів, два нічних клуби і чотири бари сплачуючи при цьому податок у 300 гривень. Зараз з прийняттям Податкового кодексу все це приведено до норми. Я вам хочу сказати, що цей Податковий кодекс не торкнувся тих підприємців, які торгують на Варшавському ринку. Він торкнувся олігархів, які до цього часу переводили мільйони, а той мільярди гривень в тіньову економіку і сплачували при цьому тих самих 300 гривень єдиного податку.

Реформи потрібні, але це не всі розуміють, тому потрібно людям пояснювати саму суть цих реформ» - наголосив Олександр Башкаленко.

На завершення присутні обрали делегатів на чергову конференцію Волинської обласної організації Партії регіонів, яка відбудеться 2 квітня у Палаці учнівської молоді, що у Луцьку.


Категорія: Волинські новини | Переглядів: 430 | Додав: volynregion | Рейтинг: 5.0/1 |