Friday, 10.05.2024, 12:04

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  February 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » February » 9 » Іван Данилишин: Корисну справу можна робити і без посади
Іван Данилишин: Корисну справу можна робити і без посади
14:58

Іван Данилишин – один із найпублічніших місцевих регіоналів. Він швидко орієнтується в ситуації і завжди знає, що відповісти опоненту, а після чергових виборів до місцевих рад, ставши депутатом міської ради, він рішуче взявся до роботи.

Про депутатство, партійну роботу та про те, як він планує змінити життя міста під час своєї тенденції ми спілкуємося з депутатом міської ради Іваном Володимировичем Данилишиним.

- Івану Володимировичу, що спонукало Вас піти в депутати міської ради?

- Протягом чотирьох років я виконував обов’язки помічника-консультанта депутата міської ради Фомичова В.С. Разом вирішували багато завдань, які ставили перед нами виборці. Склалося так, що я практично півтора року виконував обов’язки голови місцевої організації Партії регіонів, а в серпні 2010 року був обраний головою. За цей час разом з однодумцями вдалося зробити багато позитивного, тому виникла думка балотуватися, підтримали однопартійці. Та й керівництво обласної організації пропонувало головам очолити виборчі списки, а позитивний результат на виборах до міськради – це чергова віха в житті і найяскравіший критерій всієї команди місцевих регіоналів.

- Перші засідання сесій вже відбулися. Які враження від нової команди?

- Позитивні. Видно, що в основному виборці не помилилися. Дуже багато питань виносяться на розгляд сесії – це плани, проблеми, постійні турботи. Хід перших засідань показав, що потрібно працювати чітко, згуртовано. Головним пріоритетом у нашій роботі повинен бути захист інтересів володимир-волинців, адже вони нам надали депутатські мандати і вони ж оцінять нас і спитають про результати. Тому головним бачу максимальне сприяння розвитку міста, покращення життя людей, у цьому руслі й будемо працювати.

Я категорично проти «проштовхування» якихось суто меркантильних питань, які виносяться на вигоду окремих високопоставлених партійних лідерів і осіб. Останні заяви, звернення опонентів, в тому числі і з вимогою провести позачергове засідання місцевої ради з порядком денним, який не згуртовує депутатів, а створює нервозну обстановку – це вже політиканство, яке, на жаль, присутнє в частини депутатського корпусу міської ради. Наша фракція не сприймає позитивно такого явища, ми проти політиканства і відвертаємо від цього опонентів.

- Чи не забагато, на Вашу думку молоді у теперішньому депутатському корпусі?

- Моя думка така, що поєднання досвіду і молодості буде на користь якісному вирішенню завдань і проблем, які стоять перед міською радою. Все це сприятиме розбудові міста і захисту інтересів виборців. Ті про кого ми зараз кажемо, через п’ять років будуть освіченими. Це майбутні керівники міста, управлінь, підприємств. Вони амбітні люди і багато чого в житті досягнуть, адже саме їм розбудовувати нашу державу.

- Яка посада Вас влаштувала б у міській раді, якщо б така можливість була, звичайно?

- Посади не обирають, а щоб очолити важливу ділянку роботи, потрібно день і ніч працювати над собою, накопичувати досвід, брати на озброєння все позитивне, робити висновки, тоді й досягнеш повної висоти. Особисто я на посади не претендую, в мене їх достатньо, і досить солідних. А якщо поміркувати, то влаштувала б така, котра пов’язана з вирішенням гуманітарних питань в широкому розумінні цього слова. Я зараз займаюся, окрім депутатської діяльності, громадською роботою. Оцінюють її ті, чиї інтереси я разом з іншими партійцями захищаю, і колеги, з котрими разом працюємо. Корисну справу можна роботи і без посади.

- Наскільки Ви самі залежні від партійної дисципліни?

- Залежність від партійної дисципліни важливе поняття. Якщо взяв на себе обов’язки, тоді їх чітко виконуй. Є уставні норми, принципи, підпорядкування. Але це не означає бездумного виконання тих чи інших вказівок або розпоряджень. Партійна робота – це колективний внесок у досягнення очікуваних результатів. Так, я прихильник постійної дисципліни, розумію, що для того, щоб вимагати з тих, з ким працюєш, потрібно самому бути прикладом дисциплінованості. Якщо більш детально, то ми колективно вирішуємо поставлені завдання і в основному успішно. Нам довіряють, не заважають – це також показник партійної дисципліни. Кожен партієць обрав свій шлях добровільно, а уставні правила треба виконувати.

- Мені дуже імпонує Ваша пунктуальність, інші політики можуть навіть у Вас повчитися. Чи є якесь гасло, яке допомагає ефективніше працювати?

- Пунктуальність – вагома складова оцінки людини. Навчання у вищому військовому закладі та військова служба навчили мене на практиці бути пунктуальним. Допомагає працювати ефективно не гасло, а розуміння того, що пообіцяв – виконуй, інакше другий раз не повірять, а обіцяти потрібно те, що можеш зробити.

- Ви, можна сказати, як голова міської організації Партії регіонів, є представником владної команди. Президент та уряд взяли курс на реформування країни. Як Ви ставитесь до реформ?

- Моє ставлення до реформ однозначно позитивне. Майже 20-літній час показав, що відсутність радикальних реформ в економічній сфері, пенсійному законодавстві, трудовій, соціальній, політичній системі – це тупцювання на місці, а то й відхід від досягнутого. Неможливо навести лад в економіці, підняти на належний рівень розвиток держави без реформування. Сьогодні реформи в Україні – це вже реальність. 2011 рік стане роком радикальних реформ, якими б вони не були тимчасово важкими, без них сучасний європейський розвиток нашої держави неможливий, це стосується і розвитку міста.

Слід очікувати реформ і на місцевому рівні, вони вже йдуть в адміністративній сфері, буде і надалі оновлюватися медична, освітня системи, управлінський апарат, виконавчий комітет. Наявність великої кількості чиновників не означає якісної роботи, тут важливою є організація і відповідальність виконавця своїй ділянці роботи. Не можеш, не хочеш – звільняй місце для іншого.

- Розкажіть про Вашу партійну роботу?

- За останні два роки міська організація Партії регіонів отримала кредит довіри, про це свідчить президентська виборча кампанія і вибори до місцевих органів самоврядування. Наше найбільше на сьогодні надбання – люди які нас підтримують, партійці, прихильники. Раніше в місті знали, що є голова місцевої організації, тепер виборці знають, що є авторитетна міська організація Партії регіонів, котра налічує більше 400 членів партії. Змінився на краще кількісний і якісний склад організації. Щоб уникнути хаосу та зберегти чистоту рядів парторганізації, в середині року був тимчасово призупинений прийом нових членів. Дехто, кинувши старий партійний стяг, спішив приєднатися до нас. Зараз приходять нові люди, в більшості з чіткими переконаннями, а не з намаганням отримати особисту вигоду. А в подальшому будемо займатися не просто прийомом в партію, а персональним прийомом.

Першочерговим завданням залишається налаштованість на подальшу роботу, щоб успішно розвивалося місто, щоб зміни на краще відчули люди, а для цього всім потрібно якісно щоденно працювати.

 

 

 

 


Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 494 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |