Sunday, 05.05.2024, 06:14

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  May 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » May » 30 » Відбувся семінар Партії регіонів за участю представників виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Волині
Відбувся семінар Партії регіонів за участю представників виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Волині
16:57

  Уже майже рік  Партія регіонів значним представництвом у місцевих радах різного рівня працює на Волині. Що було зроблено, яким чином втілювалися у життя важливі соціальні проекти та президентські ініціативи, які перспективи подальшої роботи? Ці та інші важливі питання стали предметом семінару-тренінгу на тему: «Робота місцевих організацій Партії регіонів Волинської області в контексті «Громада-партія-влада».

Захід відбувся 28-29 травня. Серед запрошених були заступник голови Партії регіонів, народний депутат України Дмитро Шенцев, народний депутат України Олександр Козуб, а також група досвідчених експертів-технологів на чолі із керівником департаменту проектів центрального апарату партії Аллою Жуковою. Прибули на захід також депутати обласної ради від Партії регіонів на чолі із першим заступником голови обласної ради Юрієм Лобачем. Окрім того, з метою більш обширеного обміну досвідом, взяти участь у семінарі були запрошені голови партійних організацій Львова, Сокаля та Жовкви (Львівська область) – загалом близько 80 чоловік.

Важливою особливістю семінару стало те, що окрім голів партійних організацій області у ньому також взяли участь голови районних адміністрацій, а також голови районних рад. Таке поєднання на думку організаторів зможе зробити роботу під час тренінгів максимально ефективною, оскільки кожен з учасників зможе з позиції досвіду окреслити головні моменти, на які потрібно звернути увагу під час роботи.

Олександр Башкаленко, голова Волинської обласної організації ПР привітав учасників семінару і висловив переконання, що результати роботи будуть застосовані у повсякденній роботі: «Таке представництво, яке ми запросили на семінар – це цілком свідомий крок. Партія регіонів після останніх виборів отримала чимало депутатських мандатів, люди, які розділяють наші політичні принципи зайняли крісла голів районних адміністрацій тощо. Це зовсім не означає, що ми можемо відпочивати на лаврах, навпаки, результати нашої роботи є ще більш важливими ніж будь-коли. Волиняни нам повірили і ми повинні цю довіру виправдати. Результат вашої сьогоднішньої роботи – це імідж партії завтра, і від того, наскільки ви будете ефективними буде залежати яким чином сформується громадська думка стосовно регіоналів. Обов’язково пам’ятайте про це перед тим, як прийняти те чи інше рішення» - звернувся до присутніх Олександр Башкаленко.

Голова Партійної організації повернувся у своїй промові до того періоду, коли обласній організації доводилося працювати у надзвичайно непростих умовах. Втім, після того, коли закінчилася передвиборча боротьба, що передувала місцевим виборам, і регіонали отримали владу, вимоги стали ще жорсткішими. «Ми дістали важку спадщину від попередників, проте не нарікаємо, а наполегливо працюємо, незважаючи на деструктивну критику та безпідставні звинувачення. Непростими були останні вибори до місцевих рад,  проте ми досягли хороших результатів.

Сьогодні Україна увійшла в період системних, цілеспрямованих змін – Президент запропонував програму реформ, програму модернізації країни. У нас вже немає часу чекати. Скажемо відверто, реформи ніколи не були популярними, це не додає нам в рейтингах, але такі кроки просто життєво необхідні. І ми це маємо пояснити людям.    Хочу звернути увагу присутніх на те, що взаємини між депутатами, посадовцями і партійними організаціями повинні будуватися на принципах поваги, толерантності,  коректності. Ми це практикуємо, так має бути і на територіях.

Окремо звертаю увагу на роботу із депутатським корпусом.  Це - не каста в партії, а її передовий загін, це - інструмент у вирішенні щоденних, програмних завдань.

Сьогодні ми вибудовуємо таку систему, щоб всі депутати працювали як єдина команда, адже це сприятиме системній роботі і працюватиме на наш імідж. 

Діяльність депутата місцевої ради – це громадська робота. Ми прагнемо до того, щоб ці слова були наповнені реальним змістом» - сказав голова волинських регіоналів.

У свою чергу Дмитро Шенцев привітав присутніх і зауважив, що Волинь під час виборів до органів місцевого самоврядування отримала справді переможний результат: «Результати вашої роботи захоплюють, не будемо конкретно зупинятися на цифрах. Ви підтвердження того, що тут зібралася велика сімя однодумців, професіоналів, люди, які душею і серцем стоять за свою справу, ви – це ті хто вміють працювати і вміють перемагати. Сьогодні ми тут щоб проаналізувати нашу роботу та акцентувати увагу на завданнях, які стоять перед нашою партійною організацією.

Ми повинні розглянути ті пріоритети, до вирішення яких повинні прагнути і партійні органи, і їх представники у виконавчих органах влади. Ми знаємо, що Президент України поставив перед нами завдання, завдання глобальні, до яких 20 років ніхто не підходив. Вони проходять боляче і не всі їх розуміють. Зрозуміло, що реформи такого рівня не можуть на початку дати той результат, якого ми очікуємо від них. Завдання провести ці реформи стоїть чітко, і провести ми їх зможемо тільки тоді, коли буде взаємодія з усіма органами влади, я маю на увазі виконавчу владу, місцеве самоврядування, партійну організацію», сказав Дмитро Шенцев.

Стосовно партійної складової і її подальшого розвитку він зауважив наступне: «Ми повинні максимально дивитися на можливості розширення нашої команди, залучення людей впливових в регіоні, які мають схожі з нами морально-етичні пріоритети, але в силу різних причин знаходяться не з нами. Повертаючись до виступу Президента в парламенті, який призвав всі політичні сили, включаючи і опонентів відкласти політичні непорозуміння, об’єднатися навколо вирішення самого головного завдання. Зрозуміло, що завдання в нас одне – це покращення жителів наших людей і будівництво української держави – сильної, незалежної, і економічно розвинутої. Ми всі частково різні, але нам потрібно шукати об’єднавчі речі. На сьогодні ця річ зрозуміла, тому що країні далі йти немає куди. В нас тільки один вихід – це всім разом вийти з кризи, і навколо цього ми повинні об’єднувати людей.

Ми зараз не в опозиції, ми переможці, тому повинні бути більш добросовісними і з розумінням відноситися до всіх. Потрібно долати в собі явище радикалізму, і намагатися об’єднати якомога більше людей.

Виборча кампанія, це наука перемагати. Тому ми тут зібралися, для того, щоб цю науку засвоїти і втілити таким чином корисні та потрібні рішення та ініціативи», підкреслив заступник голови Партії регіонів.

Алла Жукова, керівник департаменту проектів центрального апарату партії особливий наголос у своєму виступі зробила на тому, що незважаючи на перемогу працювати над собою потрібно ще більше, аніж будь-коли: «Наші політичні опоненти не дають нам розслаблятися, вони й не будуть давати нам розслаблятися. Від вас на сьогоднішній день – хочете ви цього чи не хочете, залежить та ситуація, яка є в регіоні. Ви за її всі однаково відповідальні. Це перше що ви повинні зрозуміти.

Влада скільки дає, стільки ж і забирає. А на сьогоднішній день, коли країна тільки будується. У влади мабуть більше відповідальності і більше вимог ніж того солоденького, якого всім хочеться. Тому, моє завдання зараз, разом з вами спробувати поговорити про ті методи, які вам можуть бути корисні. Ваше завдання, як у спортсмена постійно тренуватися і працювати над собою. Не може бути переможця, який не тренується. Ми сьогодні собі не можемо дозволити працювати за старими методами, ми повинні постійно прагнути до чогось нового. Ми повинні вміти організувати так роботу, щоб був результат», - наголосила вона присутнім.

На думку учасників семінару такі заходи є корисними як для функціонування партійної одиниці, так і для керівників районів та представницьких органів влади, оскільки вони дають змогу подискутувати над важливими питаннями, та знайти спільне рішення тієї чи іншої проблеми. Під час круглого столу учасники також обмінювалися думками та пропозиціями щодо оптимізації роботи партійних структур у районах.
















Категорія: Волинські новини | Переглядів: 2504 | Додав: volynregion | Рейтинг: 3.0/2 |