Sunday, 19.05.2024, 01:43

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  June 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » June » 1 » Головне - це вселити у дитину почуття впевненості і зняти ярлик неповноцінності, вважають луцькі регіонали.
Головне - це вселити у дитину почуття впевненості і зняти ярлик неповноцінності, вважають луцькі регіонали.
13:27
  1 червня Міжнародний День захисту дітей. В цей день кожен повинен задуматися і подивитися на дітей, які поруч. Кожен повинен зробити для своєї дитини свято. Це свято потрібне, щоби люди звернули увагу, подивилися, що поруч є діти з їхніми проблемами і потребами. Разом з тим, треба пам’ятати також, що до дітей потрібно прислухатися та інколи в них повчитися. 

    Втім, незалежно від дат та урочистостей луцькі регіонали уже тривалий час опікуються окремими дошкільними закладами міста до них відноситься і НВО «ДНЗ № 28 – спецшкола-інтернат для дітей із вадами слуху». 

    За словами завідувачки НВО Ольги Володіної, спеціалізований дитсадок утворено понад 30 років тому на базі звичайного дошкільного закладу. Спочатку тут були групи для дітей з проблемами опорно-рухового апарату, мовлення, вадами зору та слуху. Цей спецзаклад набув доброї слави по області, і серед батьків, які хотіли віддати дитину сюди на виховання, утворилася черга. А тому через десять років у його приміщенні залишили тільки дітей, які мають вади слуху, для всіх інших відкрили групи в сусідніх дитсадках. 

    Уже тривалий час Луцька міська організація Партії регіонів підтримує із навчальним закладом тісний зв'язок. Ініціатором опіки над садочком був член Партії регіонів Ігор Возняк. Батько, син якого виховувався саме у цьому закладі, був вражений стрімкими позитивними результатами у розвитку своєї дитини. « Методика, і, як наслідок, результат виховання у цьому садочку мене надзвичайно вразили. Зараз мій син - повноцінна дитина і вроджені вади слуху, які були у нього, майже непомітні. Мій син почав добре говорити. З перших днів я опікувався садочком і не перестаю цього робити навіть після того, як моя дитина пішла до школи. Адже цим вихователям я завдячую здоров’ям і майбутнім найріднішої мені людини» 

    До Дня захисту дітей вони вирішили провести чергову благодійну акцію і спільно із педколективом визначили перелік найнеобхіднішого для садочка. Зусиллями меценатів було придбано телевізор, канцелярські товари, мольберти тощо. 

    Іван Смоленг, голова Луцької міської організації Партії регіонів розповів, що про результати роботи педколективу вони чули уже давно, а відтак, вирішили самі подивитися у чому секрет успішної методики. 

    Діти і вихователі організували для гостей справжній концерт із костюмованими виступами, співами і запальними танцями. Здавалося б, як діти, багато з яких від народження мають слабкий слух можуть так добре відчувати музику? На це Ольга Володіна каже, що: «З досвіду можу сказати, що іноді до нас потрапляли дітки, які були дуже замкнуті, їм ніхто не пояснював, що вони такі ж як і всі, просто потрібно трошки адаптуватися, прийняти себе, тоді дитина починає розквітати, максимально проявляти свій талант. Ви тільки подивіться», - каже завідувачка показуючи барвисту дошку з написом «Наші випускники» - «після нашого садочка багато діток з відзнакою закінчили навчання в школі,поступили у престижні навчальні заклади. Дехто вже має прекрасну сімю, власних дітей. До цього часу вони приходять до нас і розповідають про те, що відбувається у їхньому життя. Це приємно, оскільки зараз я часто буваю як не на весіллі, то на хрестинах своїх колишніх вихованців» - розповідає Ольга Володіна. 

    Голова Луцької міської організації ПР Іван Смоленг після святкового концерту поділився враженнями від свята: «Для мене це справді ознака педагогічного таланту. Я побачив, що головний секрет цього закладу – це вселити у дитину почуття впевненості і зняти ярлик неповноцінності. Під час концерту я спостерігав за тим, як діти і вихователі з пів-слова розуміли один одного. Таке неможливо імітувати. Ми побачили справжню роботу, результати якої можливо видно і не відразу, але вони є більш ніж переконливими оскільки завдяки цій роботі формується особистість. Діти - це безмежна ще не зіпсована щирість і відвертість. Їх майбутнє залежить від нас. Наше майбутнє залежить від них. Тому ми прагнемо регулярно підтримувати не лише садочки, але й школи, спортивні секції тощо», - розповів Іван Смоленг. 

    Голова правління Волинської лікарняної каси Дмитро Глазунов подарував садочку корисне медичне обладнання – апарат для квартування приміщень. За його словами в умовах епідемій – це незамінна річ, яка дозволяє мінімізувати ризик захворювання дитячого колективу: «Здоровя дітей – це важливо, для того щоб його зберегти не потрібні пігулки чи інші препарати, достатньо лише профілактики та правильного способу життя. Цей апарат дозволить у ті періоди, коли є небезпека інфікування грипом або ж ГРЗ дезінфікувати приміщення у яких перебувають діти. Ми і надалі будемо проводити такі благодійні акції. Адже неодноразово отримували від медиків прохання про конкретне медичне обладнання, яке є дуже необхідним. 

    Серед підприємців, які долучилися до благодійної акції був Ігор Костецький, він подарував малечі взуття та іграшки. Також вихованці отримали солодкі подарунки.


Категорія: Волинські новини | Переглядів: 473 | Додав: volynregion | Рейтинг: 5.0/1 |