Monday, 20.05.2024, 19:16

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  April 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » April » 7 » Спорт – передумова життєвого успіху!
Спорт – передумова життєвого успіху!
13:31

  Як відомо здоровя – це дар, який можна доволі легко втратити, якщо легковажно до нього ставитися. На сьогоднішній день хвороби людства стали «молодшими». Причина – малорухливий спосіб життя, часте сидіння біля комп’ютера або перед телевізором. Більшість молоді не надто переймається тим, як вони почуватимуться завтра.

Для того, аби продемонструвати юнакам та дівчатам переваги активного способу життя в Луцьку уже вдруге організовуються спортивні змагання між студентами обласних навчальних закладів під закликом «Будь здоровим та привабливим!». Бажання взяти участь у змаганнях виявили команди трьох ВУЗів – це близько 70 чоловік.

Ініціаторами здорової справи виступили всеукраїнська мережа центрів фізичного здоровя населення «Спорт для всіх». На Волині його представляє Володимир Новосад, а також управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації. Базу для спортивних змагань надав спорткомплекс ФСТ «Спартак». Цьогоріч до проведення змагань долучилася молодіжна громадська організація «Молоді регіони», яку на Волині очолює Олександр Зайцев.

Організатори з прикрістю констатували, що на сьогодні фізична культура втратила свої позиції. Ще двадцятиріччя тому культ здоровя був значно вищим аніж тепер. «Ці змагання – це лише початок великої справи, яку ми запланували. Основне наше завдання –  переламати стереотип легковажного ставлення до себе, до свого здоровя. Такі заклики стосуються не лише молоді, але на ній ми хотіли б зробити найбільший акцент. Адже молоді люди – це майбутнє держави і воно повинне бути здоровим. Нинішні змагання ми проводимо серед тих ВУЗів, які є в Луцьку, хоча в перспективі плануємо залучати команди і з районів. Ті види спорту, у яких відбуватимуться змагання під силу кожній людині з нормальними показниками фізичного самопочуття. Мета нашого сьогоднішнього заходу –  трохи «розворушити» студентів, показати їм ще й іншу сторону життя» - розповідає перед початком змагань Володимир Новосад. Він констатував, що попри те, що на сьогодні розважальні заклади витісняють  спорт із життя студентів, все ж не варто опускати рук, потрібно поступово показувати усі переваги здорового і активного дозвілля.

Олексендр Зайцев, голова волинської «молодіжки» розповів, що пріоритетом для «Молодих регіонів» є підтримка здорових ініціатив, які надходять з молодіжного середовища: «Це добре, що ми маємо можливість долучитися до такого заходу. На мою думку, молодь повинна розуміти, що до неї небайдужі. Повірте, для того, щоб організувати свято не потрібно багато коштів, потрібне лише бажання, ініціативні організатори і зацікавлені учасники. У кожній людині особливо в молодій від природи закладений дух змагань. Якщо його розвивати, то успіхів можна досягнути не лише на ниві спортивній, а й в подальшому професійному житті. Спорт дисциплінує, дає силу, здоровя, енергію, а це передумови успіху. Ми охоче співпрацюємо з організаціями, які заохочують молодь до корисної діяльності. В міру можливостей допомагаємо і фінансово. Зокрема на ці змагання частково придбали призи».

Керівник «молодіжки» розповів, що на майбутнє вони спільно із спортивним обєднанням «Спорт для всіх» запланували низку заходів спрямованих на активізацію спорту серед молоді. Зокрема, на думку Олександра Зайцева, потрібно спрямувати зусилля на облаштування міні-спортмайданчиків у мікрорайонах міста: «Я бачив, що в окремих районах вже облаштовані такі спортивні майданчики. Мешканці самі виявляють бажання облаштувати місце для фізичних вправ. Потрібно сприяти таким ініціативам і я думаю, ми опрацюємо механізм підтримки. Адже якщо в процесі зацікавлені різні сторони: і відповідні управління і молодіжні організації, і, так би мовити користувачі, самі мешканці, то цей проект матиме гарні результати».

Серед видів спорту у яких змагалися учасники – естафети, армреслінг, піднімання гир, дартс.

Незважаючи на те, що команд-учасниць було небагато, та все ж спортивна боротьба виглядала захоплююче і цікаво. Переможці отримали заслужені призи і позитивні враження на майбутнє.


Категорія: Волинські новини | Переглядів: 466 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |