Monday, 20.05.2024, 22:06

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  May 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » May » 11 » ФОРУМ ІНТЕЛІГЕНЦІЇ КАМІНЬ - КАШИРСЬКОГО РАЙОНУ
ФОРУМ ІНТЕЛІГЕНЦІЇ КАМІНЬ - КАШИРСЬКОГО РАЙОНУ
11:55
     Нещодавно з ініціативи голови райдержадміністрації Івана Вовка, в рамках заходів підготовки до відзначення 20-ї річниці незалежності України, в РБК відбувся форум інтелігенції району за участю представників органів виконавчої влади, медицини, директорів загальноосвітніх шкіл, працівників бібліотек і закладів культури, правоохоронних органів і духовенства, міського та сільських голів. Форум скликано з метою: згуртування всіх ланок інтелігенції для дієвої співпраці з владою, формування активної життєвої позиції підростаючого покоління та утвердження морально-етичних та християнських принципів в житті громадян. Учасники форуму обговорили питання: ”Роль інтелігенції в розбудові незалежної України" . 

    В доповіді голови райдержадміністрації І.І. Вовка акцентовано увагу на вагомій історичній місії інтелігенції, яка є душею народу та визначено завдання - працювати на майбутнє держави. Іван Іванович підкреслив, що назріла гостра необхідність об’єднати зусилля органів державної влади, громадськості і церкви над вирішенням проблеми оздоровлення, а, можливо, морального очищення, сім’ї і молодіжного середовища. Школа і сім’я, медицина і культура, громадськість і правоохоронці - саме вони першочергово повинні долучитися до вирішення цих проблем. В авангарді морального очищення суспільства повинна бути інтелігенція. На форумі виступили: Куницька Галина Василівна - Роль особистості вчителя у формуванні активної громадянської позиції підростаючого покоління. Гордійчук Віктор Миколайович - Роль громадськості у вихованні поваги до законів і дотриманні правопорядку. Зубач Іван Лукашович - Сільський голова - координатор дій влади і громадськості на селі. Кучер Андрій Андрійович - Взаємодія місцевих органів влади з правоохоронними органами по утвердженню верховенства права. Потягайло Людмила Адамівна - Здоровий спосіб життя - основа здоров’я нації. Трофимчук Петро Сидорович - Роль районних ЗМІ у формуванні суспільної свідомості громадян краю. Смолярчук Євгенія Михайлівна- Про роль працівників культури у системі виховання молоді та утвердженню моральності і духовності громадян. Отець Стефан - Про роль церкви і сім’ї у відродженні духовності. 

    Від учасників форуму інтелігенції прийнято звернення до жителів району. Учасники форуму звернулись до кожного жителя району, кожного українця із закликом: досить жалітись і принижуватись. Україна - сильна і амбітна держава. Настав час проявити український характер, довести і собі, і світові, що Україна – це країна - лідер. Для цього ми маємо значний стратегічний ресурс. Це наш кадровий потенціал освіченої та професійної трудової сили. Ми можемо і повинні докорінно змінити ситуацію в районі: перебороти байдужість і інертність, апатію і бездуховність, утвердити моральність і християнські принципи, підвищити активність і громадянську зрілість громадян. Ми повинні активізувати свою діяльність для боротьби з пияцтвом, зневагою до Закону та утвердити одвічні людські цінності - сім’я, родина, Батьківщина.

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 601 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |