Saturday, 18.05.2024, 17:49

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  January 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » January » 21 » День Соборності - уроки історії для нинішніх політиків
День Соборності - уроки історії для нинішніх політиків
13:54

Нинішній День Соборності України 22 січня 2011 відзначається в рік 20-річчя Незалежності України. Ті сподівання і надії, з якими українці з різних куточків нашої країни в 1919 році виходили на площу перед Софією Київською, не втратили і сьогодні своєї актуальності і значущості. 

Минуло 1992 з тієї пори і 20 років незалежного існування України, але з вини ряду політиканів ідея Соборності продовжує використовуватися в брудних політичних іграх. Збанкрутілі вожді, які обіцяли громадянам показати світ і процвітання в Україні, але довели її до бідності та хаосу, хочуть використовувати світле свято для організації провокацій і нагнітання атмосфери взаємної ненависті.

 Одні вожді хочуть за спинами громадян-учасників мітингу сховатися від відповідальності за зруйновану економіку і розграбований бюджет. Інші вождики загрожують «бандерівськими арміями, які перейдуть Дніпро» і розправляться з українцями, які мають альтернативний погляд на розвиток нашої Батьківщини. Для них День Соборності - лише привід для особистого політичного піару та презентації своїх антидемократичних і людиноненависницьких ідей.

 Партія регіонів завжди у своїй політичній історії сповідувала і захищала ідеали соборності, демократії і суспільного діалогу. Мета Партії регіонів - забезпечити гідні умови для життя кожного співвітчизника незалежно від його етнічного походження або політичних переконань. Через діалог і уміння вислухати іншу точку зору народжується справжня національна єдність і демократична система європейського зразка.

 Соборність на 20 році Незалежності в розумінні Партії регіонів - це єдність країни для вирішення важливих соціально-економічних завдань, проведення всебічних реформ, які дозволять Україні надолужити згаяне з вини попередньої влади час і вийти на передові позиції у всіх сферах життя в регіоні Центральної і Східної Європи. А через 10-15 років - увійти в 20-ку найбагатших держав нашої планети.

Соборність - це нівелювання опозицією  курсу економічних реформ. Адже всі політичні сили, в т.ч. опоненти, заявляють, що ніякої альтернативи змін в соціально-економічній системі у них немає і запропонувати суспільству щось концептуальне вони не можуть. Однак підтримати Партію регіонів вони теж не бажають, прагнучи таким чином захистити власні корисливі політичні інтереси. Про об'єднання зусиль на благо українського народу вони і чути не хочуть.

Для забезпечення розвитку України необхідна єдність усіх сил і всіх громадян. Український народ це розуміє і, в цілому, підтримує владу. Коли ж це зрозуміють деякі політики, узурпувавши право виступати від імені всього народу, попутно ділячи громадян на «патріотів» і «п'яту колону»? Українці на Заході і Сході, Півночі і Півдні мають спільні проблеми, тому завдання політиків - об'єднатися, щоб вирішувати проблеми людей.

Показово, що радикальна опозиція отримала підтримку частини громадян на виборах до місцевих органів влади. Представилася чудова можливість без політики включитися в творчу і конструктивну роботу з відновлення економіки регіонів. Однак цим правом вони скористатися не хочуть, оскільки не вміють працювати на творення.

Партія регіонів, вітаючи всіх з Днем Соборності, ще раз закликає політичні сили до об'єднання. Період розколів і чвар канув у Лету. На 20-му році Незалежності настав час об'єднати зусилля всіх громадян від Карпат до Донбасу, від Полісся до Криму з тим, щоб зробити нашу державу могутньою і шанованою у світі, а українців - заможними і щасливими людьми.

 День Соборності був і залишається святом національної єдності, не лише нагадуванням, але також імперативом у справі побудови сильної і прогресивної України. Ми не дозволимо політичним авантюристам і далі спекулювати на історичних темах. Давайте об'єднаємося, щоб разом йти вперед!


Категорія: Позиція партії | Переглядів: 454 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |