Monday, 20.05.2024, 21:32

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  May 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » May » 11 » Башкаленко продемонстрував схему планування Волині та запросив охочих до її удосконалення
Башкаленко продемонстрував схему планування Волині та запросив охочих до її удосконалення
15:47

На Волині обговорюватимуть схему планування території області. Про це йшлося на регіональному семінарі з питань планування територій, створення, введення містобудівного кадастру у Волинській облдержадміністрації, – інформує інтернет-видання «Волинська правда».

 У семінарі взяли участь і перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Башкаленко та директор Українського науково-дослідного інституту проектування міст «Діпроміст» Іван Шпилевський.

 Башкаленко нагадав, що 12 березня цього року набрав чинності Закон України «Про регулювання містобудівної документації», у якому «удосконалені всі етапи містобудівної діяльності – від розробки планування самої документації, отримання земельної ділянки до введення в експлуатацію вже збудованого об’єкта». Волинський чиновник повідомив, що, згідно з новим законом, планування території на регіональному рівні здійснюється шляхом розроблення і затвердження схеми планування території, а на місцевому рівні – генеральних планів забудови. Також на семінарі було озвучене нове визначення: «план зонування території». Башкаленко апелював і до нагальності оновлення наявних генпланів територій.

 «Було розпорядження у 93-му році про те, щоб передбачити кошти в районних і міських бюджетах на введення містобудівних кадастрів. На жаль, у Луцьку лише у 95-ому році був створений кадастр», – продовжив Башкаленко та додав: містобудівний кадастр має стати основою регламентації забудови будь-якої території. Олександр Башкаленко продемонстрував учасникам семінару схему планування території Волинської області, яка буде розміщена на сайті облдержадміністрації. За словами чиновника, влада чекатиме від районів пропозицій щодо удосконалення цієї схеми. А потім передасть напрацьоване до «Діпроміста».

 У свою чергу на семінарі Іван Шпилевський зауважив, що в Україні на міністерському рівні триває обговорення регулювання діяльності містобудівних кадастрів. Говорячи про схеми планування територій, експерт зауважив, що у законодавчих напрацюваннях з цього приводу існують розбіжності: хто ж має затверджувати такі схеми – держадміністрація чи рада шляхом прийняття відповідного рішення. Однак під час обговорення і Башкаленко, і Шпилевський зійшлися у тому, що до компетенції ради і має входити таке затвердження.

 Очільник «Діпроміста» нагадав і про те, що згідно з законодавчими ініціативами генплани населених пунктів є «необмеженими» у часі. Проте зміни до них можна вносити не частіше, ніж раз на п’ять років.

 На думку Шпилевського досі актуальним залишається питання: хто ж з органів влади має приймати рішення про розробку детального планування територій за межами населеного пункту.


Категорія: Волинські новини | Переглядів: 346 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |