Monday, 20.05.2024, 15:08

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  April 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » April » 6 » Башкаленко – Галянту: «Ви сьогодні не будете проводити відключення»
Башкаленко – Галянту: «Ви сьогодні не будете проводити відключення»
15:19

На Волині газовики отримали доручення від НАК «Нафтогаз України» щодо вжиття заходів із відключення від газопостачання теплогенеруючих підприємств у результаті непроведення 100% розрахунків за блакитне паливо. Про це на сьогоднішній нараді у першого заступника голови Волинської облдержадміністрації Олександра Башкаленка повідомив перший заступник голови правління ПАТ «Волиньгаз» Сергій Галянт, – інформує інтернет-видання «Волинська правда».

За словами Галянта, станом на 5 квітня 2011 року, рівень розрахунків підприємств ТКЕ за газ у цьому році виглядає наступним чином: «Східно-Європейська теплогенеруюча компанія» – 13 мільйонів гривень, «Луцьктепло» – 19 мільйонів гривень, у Нововолинську – 3,6 мільйона гривень, Володимир-Волинське ТКЕ – 3,35 мільйонів і «Ковельтепло» – 4,3 мільйона гривень. «Згідно з окремим дорученням, обсяги природного газу всім теплогенеруючим підприємствам на квітень будуть виділятися за умови наявності 100% розрахунку за використаний природний газ», – нагадав посадовець з «Волиньгазу» та додав, що у випадку відповідних розрахунків за поточний газ підприємства ТКЕ будуть просто відключені від подачі палива.

Сергій Галянт повідомив і про те, що 31 березня ПАТ «Волиньгаз» відключив від газопостачання 13 котелень «Луцьктепло». «Незважаючи на відсутність планових обсягів природного газу на квітень 2011 року, представниками ДКП «Луцьктепло» було самовільно поновлено використання природного газу. За даним фактом складений акт щодо несанкціонованого газоспоживання і відповідні матеріали будуть підготовлені до правоохоронних органів», – зауважив посадовець «Волиньгазу».

Крім того на нараді було сказано і про те, що в області також були відключені котельні у Ковелі, Володимирі-Волинському. Разом з тим, за словами Галянта, у Нововолинську наявні планові обсяги природного газу.

Перший заступник голови правління ПАТ «Волиньгаз» заявив, що якщо ситуація дійде до пониження тиску газу, то крім підприємств ТКЕ можуть «постраждати» міста і села Волинської області. «Це може призвести до падіння тиску у мережах до нуля», – резюмував Галянт.

«Сергію Романовичу, ви тут жахів не наганяйте», – звернувся до доповідача Олександр Башкаленко та запитав, за яким критерієм газовики визначають кого відключати, а кого – ні. «Я ж попереджав, щоб жодного відключення не робити», – звернувся волинський чиновник. «Ось є аналіз розрахунків, – продовжив Башкаленко. – «Східно-Європейська теплогенеруюча компанія» – рівень розрахунків 58% і «Ковельтепло» – 94%. Ви «Ковельтепло» відключаєте, а «Східно-Європейську теплогенеруючу компанію» – ні». На що Сергій Галянт послався на ДК «Газ України».

«Ви з Карачевським (директор Волинської філії ДК «Газ Україна», – ред.) живете де? У Волинській області чи на місяці?» – запитав перший заступник волинського губернатора. «На сьогоднішній день попереджено усі підприємства ТКЕ. Ми сьогодні далі будемо проводити відключення», – сказав Сергій Галянт. «Ви сьогодні не будете проводити відключення. Після наради ви до мене окремо зайдете в кабінет», – відповів посадовцю Олександр Башкаленко.

Перший заступник голови Волинської ОДА повідомив присутніх на нараді про те, що у «Східно-Європейської теплогенеруючої компанії» загальний борг перед газовиками складає 64 мільйони гривень. «Ви підніміться, – звернувся до технічного директора компанії Анатолія Лучка Олександр Башкаленко. – Держава повинна знати свої героїв». «По мірі надходження коштів від споживача буде проплачено», – відповів Лучко Башкаленку. «Завтра почнуть вас відключати, і ви будете казати: «Держава дає команду відключати, 30% населення Луцька не буде мати гарячу воду». Ви ж із себе будете скидати ту відповідальність. Ви відповіді навіть не можете дати», – дорікнув Башкаленко.


Категорія: Волинські новини | Переглядів: 569 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |