Friday, 17.05.2024, 04:15

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  August 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » August » 27 » Луцький мер шукає крайніх?
Луцький мер шукає крайніх?
12:06
Ну така вже натура чиновницька – наобіцяти людям золоті гори, нічого не зробити, а потім шукати крайніх. Яскравий приклад такого діагнозу – мер Луцька Богдан Павлович Шиба. Предмет обіцянок у вигляді благополуччя громадян – міст над залізничними коліями луцького ЖД вокзалу.

Нагадаємо, будувати міст розпочали ще у середині 90-х років. Прийшовши на посаду мера обласного центру Богдан Павлович клявся-божився, називав будівництво мосту своїм обов’язком. Минулого року градоначальник пообіцяв, що спорудження переходу над коліями завершиться у липні 2009. Результат обіцянок лучани мають змогу бачити на власні очі.

Скидається на те, що зрозумівши, що обіцянка провальна Богдан Павлович почав шукати крайніх. Ну звісно, винними можуть бути всі навкруги, тільки не чиновник такого рангу.

11 серпня, на оперативній нараді очільник муніципалітету заявив, що затримка у спорудженні мосту над коліями в обласному центрі Волині справа рук Львівської залізниці та її керівництва. Котре, цитуємо «хоче і собі щось вихопити». Луцький очільник нагадав присутнім, що під час спорудження пішохідного мосту над залізницею планувалося створення ще однієї «ноги» переходу – торгового центру. А ось його спорудження передбачалося саме на землі залізниці. Таким чином, мер «вибілився» перед електоратом, зіпхнувши всі насущні проблеми на Львівську залізницю.

Звісно, львівських залізничників така заява не аби як обурила. З відповіддю не забарилися. Відправили Шибі сердитого листа. Для того, аби читач зрозумів хто є хто подаємо короткий зміст цього листа:

«Львівські залізничники щиро обурені висловлюваннями міського голови Луцька Богдана Шиби щодо ситуації зі спорудженням мосту над коліями у місті. Львівська магістраль не ставить Луцьку жодних ультиматумів, а лише опікується безпекою пасажирів та залізничної інфраструктури.»

«За повідомленнями ЗМІ Волині, на прес-конференції, яка відбулася 11 серпня 2009 року, міський голова заявив, що «затримка зі спорудженням мосту над коліями в обласному центрі уповільнена бажанням Львівської залізниці «щось собі ухопити».

«Львівські залізничники вважають за потрібне донести до широкого загалу свою позицію з цього питання та переконати громадськість у тому, що готові плідно співпрацювати з місцевою владою, якщо висловлені посадовцями пропозиції не суперечитимуть організації перевізного процесу та враховуватимуть особливості розбудови залізничної інфраструктури.»

«Залізничники наполягають: запропоновані сьогодні проекти «добудови» переходу над залізничними коліями у Луцьку втілюють насамперед бізнесові інтереси, адже каменем спотикання є розбудова торговельного центру на землі, яка належить залізниці.»

Також у повідомленні львівських залізничників до мерії міста зазначено, що фахівці магістралі ретельно вивчили пропозиції міських посадовців та дійшли висновку, що вони розраховані на користь для торговельного центру, а не задля підвищення комфорту для пасажирів. Інвестор має розробляти такий проект, який насамперед врахує усі технічні вимоги та особливості зведення об’єктів магістралі.

«Львівська залізниця не поступиться безпекою та комфортом для користувачів перед бізнесовими інтересами власників запланованого торговельного центру і наполягатиме на тому, аби співпраця у питанні зведення мосту над коліями розвивалася у межах чинного законодавства та нормативних документів магістралі. Окрім того, Львівська залізниця наполегливо звертає увагу керівників Луцька на те, що посадовці такого рівня повинні ретельніше стежити за своїми висловлюваннями та емоціями, адже чимало реплік, які висловив на згаданій прес-конференції Богдан Шиба, можуть стати приводом для судового позову». – йдеться у листі.

Виходить, що "зваливши" все на «жадібних» залізничників, яким шкода віддати торговому центру кілька соток землі, пан Шиба обманув лучан?
Схоже, за такого керівництва обласним центром, чекати зручностей у вигляді переходу над коліями не варто. Виникає питання до Богдана Павловича, а де ж поділися ті кошти які неодноразово виділялися на цей міст? Торговий центр вже давно працює, а мосту й досі не видно. Зате, чиновники не втомлюються попереджати лучан – «ходити по коліях - небезпечно». А з чиєї ж тоді вини мешканці обласного центру чи не щодня наражаються на небезпеку стрибаючи між вагонами?

Олена Кондратюк

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 513 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |