Friday, 17.05.2024, 08:55

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  August 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » August » 25 » Влада приписує собі заслуги батьків
Влада приписує собі заслуги батьків
11:09
Як це зазвичай відбувається, напередодні 1 вересня українські політики один поперед одним починають розповідати нам, як вони люблять дітей і як турбуються про їхнє майбутнє. Так прем’єр-міністр Юлія Тимошенко на всеукраїнській селекторній нараді щодо підготовки загальноосвітніх закладів до нового навчального року заявила, що завдяки натхненній роботі її уряду, цього року у нашій державі не має жодної школи в аварійному стані.

«Загальноосвітні школи України повністю готові до нового навчального року» - так Тимошенко охарактеризувала той хаос у освітній сфері, що нині відбувається. Ні для кого не секрет, що цього року влада відверто закрила очі на потреби школярів. Дійсно, школи більш-менш, але готові до 1 вересня, проведений косметичний ремонт, залатані кілька дірок у стелях. Інше питання, чиїм коштом і зусиллями це було зроблено. Роблячи такі гучні заяви, Юлія Володимирівна присвоює собі батьківські заслуги. Адже навіть влада на місцях не приховує, що школи ремонтувалися за рахунок батьківських комітетів.

Якщо Тимошенко така «молодець», взяла б з’їздила у якесь віддалене від районного центру село, ну хоча б на Волині, і на власні очі побачила «не аварійний» стан навчальних закладів, у які подекуди страшно й зайти, не те що дитину на навчання відправити.

Та й на цьому глава уряду не обмежилася. У цій же, сповненій пафосу промові Леді «Ю» повідала всім радісну звістку. Виявляється дітей в Україні побільшало. «У цьому навчальному році вперше за 10 років на 13 тисяч збільшилася кількість учнів, які йдуть у перший клас - 390 тисяч дітей. Це наслідок політики, спрямованої на підтримку родин, народжуваності, підтримку матерів, які виховують дітей самостійно, це політика нашої влади в Україні» - заявила прем’єрка. Зробивши таку незрозумілу заяву, Юлія Володимирівна забула про той факт, що дітлахи, які йдуть цього року в 1 клас народжені 2003-2004 років. Тоді батьки ще не боялися народжувати дитину, не сумнівалися у спроможності влади забезпечити їх чадо усім необхідним. Хотілося б нагадати Тимошенко і той факт, що на той момент прем’єр-міністром України був Віктор Федорович Янукович. Діти, народжені за час правління Юлії Володимирівни підуть до школи через кілька років. Ось тоді, як кажуть експерти, і буде дефіцит малечі за шкільними партами.

Довго Тимошенко вихвалялася і мільярдами гривень, які вона цього року виділила на освіту. Виникає питання, а де ж ті гроші поділися? Якщо батьки у багатьох містах держави самостійно змушені купувати для своїх школяриків навіть підручники?
Хотілося б порадити Юлії Володимирівні – перш ніж присвоювати собі чужі заслуги, варто спершу хоча б ознайомитися з реаліями української освіти. А потім дякувати батькам, за те, що не дозволили школам взагалі розвалитися.

Олена Славута

Категорія: Новини України | Переглядів: 534 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |