Friday, 17.05.2024, 03:49

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  August 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » August » 20 » За коливанням курсу видніються чиїсь «корпоративні вуха»
За коливанням курсу видніються чиїсь «корпоративні вуха»
13:07
Валютна нестабільність, яка і надалі продовжується в Україні не може викликати низки запитань, зокрема, як поводитись зі своїми заощадженнями та яке майбутнє гривні? Незважаючи на те, що уряд пророкує лише підйом та закликає не панікувати, з цього приводу є й інші думки. Зокрема, Михайло Чечетов, депутат ВРУ від Партії регіонів переконаний, що причин для оптимізму немає. «Є три причини зростання долара і девальвації гривні. Перша – політична нестабільність. Вона ніяк не пов’язана з виборчою кампанією. Це політична нестабільність всередині влади, постійна боротьба на взаємознищення між Ющенко і Тимошенко. 90% їх інтелектуальних і фізичних ресурсів йдуть на війну один з одним, а не зміцнення економіки. Звичайно, люди починають «шарахатись» зі сторони в сторону. Вони бачать, що банки розорюються, а депозити ніхто не повертає. Ось тому, гроші народу перекочували з реальних банків у скляні. Друга причина: економічна ситуація в країні. Навіть виходячи з «причесаної» статистики, яка була дана нам частково, зрозуміло, що Україну криза зачепила значно більше ніж інші країни СНД. Ми втратили третину промисловості, плюс до всього, маємо найвищий рівень інфляції.

Третя причина: за коливаннями курсу видніються чиїсь «корпоративні вуха». Хтось дуже добре гріє руки на спекулятивних операціях, які допускають уряд і Нацбанк. Влада нам говорить, що це дійсно спекулянти піднімають ціни, але, пробачте, куди дивиться така влада? Пригадаємо хоча б перший транш МВФ. Україні виділили 4 мільярди доларів. Якщо перерахувати гроші за курсом 8 гривень за долар, то це 32 мільярди гривень. Транш кудись зник. А Тимошенко тільки руками розводить і каже, що хтось вкрав. Це проста людина може висловити невдоволення, з приводу крадіжки грошей. А влада повинна показати, хто вкрав і посадити винних у в’язницю на 10-15 років.

Хотів би додати, що подібні гойдання курсу будуть продовжуватись. Оскільки, ситуація до виборів не зміниться, курс буде коливатися від восьми до дев’яти гривень за долар. А ось після нового року курс долара буде в районі 7 гривень за долар. Звичайно, розраховувати, що він стане на позначку 5-6 гривень не доводиться.

Уряд почав згадувати про одужання економіки, натомість, Михайло Чечетов вважає, що ці прогнози властиві для європейських країн. В Україні стагнація економіки продовжується. І експерти не виключають, що взимку може відбутись чергове загострення.

Депутат наголосив, що на сьогодні Партія регіонів зацікавлена лише в одному, щоб країна якнайкраще підготувалась до зими, люди були в теплі і не хапались за голову, отримуючи чергові платіжки за компослуги. Тому, депутати від фракції ПР налаштовані на плідну роботу у парламенті. До того ж вони і надалі будуть наполягати на підвищенні зарплат і пенсій. «Я впевнений, що підняти соціальні стандарти вдасться. Ми змусимо парламент побачити потреби людей» - підсумував Михайло Чечетов.

Категорія: Новини України | Переглядів: 497 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |