Friday, 17.05.2024, 04:56

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  August 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » August » 20 » Яценюк хоче другого Чорнобиля?
Яценюк хоче другого Чорнобиля?
10:41
Арсеній Яценюк вже спить і бачить як сяде на місце Віктора Ющенко. Вже навіть ділиться своїми снами з журналістами. Зокрема, як повідомила прес-служба «Фронту змін», Арсеній Яценюк розповів, що, ставши президентом: «...перше, з чого я почну, – це нова індустріалізація країни». Чесно кажучи, від кардинального настрою «фронтовика» стає якось лячно за майбутні покоління українців.

Індустріалізація у розумінні Яценюка – це перетворення України на заасфальтовану державу з безліччю аеропортів, залізничних та автомобільних мостів. Їх Арсеній Петрович збирається будувати у необмеженій кількості. Такий його план, щоб зменшити кількість безробітних. Виникає питання, а що ж будуватиме «фронтовик» коли вже місця на території України не залишиться? Ходитиме поміж людей з лавровим вінком на голові?

Також командувач невидимого фронту переконаний, що в рамках нової індустріалізації необхідно замінити дорогий російський газ власною дешевою електроенергією, для цього потрібно будувати нові атомні електростанції. Експерти, почувши про плани Яценюк за голову взялися.

Адже наміри будувати нові АЕС в країні, що пережила найстрашнішу в світі катастрофу, пов’язану з «мирним атомом» – аварію на Чорнобильській АЕС – не лише ризиковані, але є прямою наругою над пам’яттю сотень загиблих і померлих ліквідаторів та тисяч людей, що втратили свої домівки на забруднених радіацією територіях.

Божевільною виглядає ідея Яценюка з будівництвом АЕС і тому, що у всіх цивілізованих країнах світу ставлення до електростанцій не однозначне.

За рішенням парламенту, в Бельгії до 2025 року будуть закриті усі атомні електростанції. Таке ж рішення ухвалили ще чотири країни ЄС – Німеччина, Іспанія, Швеція і Нідерланди...

Скидається на те, що з цифрами Арсеній Петрович теж не дружить.

На думка експерта з атомної енергетики Національного екологічного центру Олексія Пасюка, «Будівництво атомної електростанції вимагає великих інвестицій, які окупляться років за 30 роботи АЕС. Інвестори не хочуть так довго чекати. Простіше побудувати газову станцію чи ту ж таки вітряну, які вимагають менших інвестицій і дають швидку віддачу від вкладених в них грошей. До того ж, сьогодні втрачено досвід будівництва атомних електростанцій. І це все, якщо забути про великий ризик аварійності електростанцій». Вартість будівництва нової АЕС за нинішніми цінами – орієнтовно сім мільярдів доларів. Де Яценюк збирається брати такі кошти, якщо (не доведи Господи, за дітей страшно) стане президентом, залишається лишень здогадуватися.
Залишається загадкою і в яких густонаселених районах нашої країни у центрі Європи Яценюк збирається розмножувати другі Чорнобилі?

Олена Бутиріна


Категорія: Новини України | Переглядів: 526 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |