Friday, 17.05.2024, 05:45

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  August 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » August » 19 » Павло Ващук:«Майбутнє Горохівщини у наших руках»
Павло Ващук:«Майбутнє Горохівщини у наших руках»
12:40
Голова Горохівської районної організації Партії регіонів Павло Ващук вже давно мешкає у цьому районі нашої області. Як кожен свідомий громадянин, голова районної організації ПР вважає своїм обов"язком дбати про рідний край та його добробут. Своїм баченням, як покращити життя у районі Ващук Павло Олексійович поділився із нами.

"Наш район славиться трудолюбивими й талановитими людьми, які заслуговують не такого злиденного, як зараз, а вищого рівня життя, належних умов праці, побуту і відпочинку.

Яке ж моє бачення майбутнього нашого краю?

Одним із найважливіших напрямів діяльності я вважаю створення нормальних умов, у тому числі шляхом залучення інвестицій, для відновлення та розвитку зруйнованого промислового та с/г виробництва, підтримки середнього та малого бізнесу, захист прав усіх форм власності, свободи та ініціативи підприємництва.

На мою думку для реалізації вищесказаного необхідно відновити будівельну галузь, де традиційно горохівські будівельники були одними із кращих на Волині, відкрити цегельні заводи, разом з організаціями сконцентрувати їх в одне успішне й потужне управління, яке могло б капітально ремонтувати й споруджувати виробничі об’єкти, заклади освіти, культури, охорони здоров’я та житло для населення. Адже не секрет: за останні 18 років такі житла в районі своїми силами не будуються.

Заслуговує уваги питання реформування служби житлово-комунального господарства для цього необхідно об’єднати організації, підприємства, які надають послуги в цій сфері, в одне справді виробниче управління з міцною матеріально-технічною базою, здешевити вартість послуг для населення.

Велику допомогу могли б надати громадянам створення в районі мережі кооперативів, комунгоспів, які могли б надати ефективну допомогу в обробітку земельних паїв, особистих земельних ділянок громадян, особливо для мешканців м. Горохова, м. Берестечка, смт. Сенкевичівка, смт. Марянівка які стикаються з труднощами обробітку власних земельних ділянок, вирощуванні врожаїв, ремонту та технічного обслуговування транспортних засобів для обробітку землі громадянам, ремонту, тощо.

Особливо важко людям дивитися на зруйноване село та с/г виробництво. Ні для кого не секрет: за часів радянської влади, при підтримці держави, матеріального забезпечення і стабільних цін на сільськогосподарську продукцію Горохівщина давала в засіни Волині 1/8 зернових.

Необхідно всім і на всіх рівнях добиватись зміни ставлення держави до Матері-Землі, справедливо оцінювати важку працю селянина. Село тоді стане з колін, коли держава дотуватиме с/г виробництво і гарантуватиме стабільність цін на всі види с/г продукції. Держава буде міцна тоді, коли кожен клаптик землі буде доглянутим, засіяним, дбайливо оброблений і зібраний. Скажу Вам, що це мрія кожного селянина. Проблемним в районі є транспортне сполучення, в першу чергу з віддаленими пунктами через недостатній ремонт та експлуатацію доріг і особливо доріг місцевого значення. Із трьох організацій в районі, які займалися ремонтом, будівництвом і експлуатацією доріг залишився Горохівський райавтодор, а «Горохівпрошляхбуд», який перейшов на інші форми господарювання.

Потребує підтримки від держави єдине в районі автотранспортне господарство ВАТ 10764, яке своїми силами не взмозі повністю охопити всі транспортні перевезення в районі. Великі ціни на рухомий склад та пальне робить проблемними перевезення пасажирів.

Одне із важливих життєвих питань для населення – це відновлення колишніх та створення нових пунктів побутового обслуговування населення з широким діапазоном послуг.

У галузях освіти, культури, охорони здоров’я в умовах недостатнього фінансування, виникли проблеми із створення матеріально-технічної бази, своєчасним ремонтом шкіл, будинків культури і ФАПів.

Як пам’ятники нинішньої бездіяльності влади стоять незавершенні: терапевтичний корпус районної лікарні у м. Горохові, сільський будинок культури в с. Підбереззі.

Великі проблеми в районі з соціальною захищеністю громадян.

Давно назріле питання створення притулку в м. Горохові для одиноких громадян, залучити до його створення районний відділ соціальної допомоги населення, благодійників, заможних людей із добрим серцем, організувати функціонування їдальні безкоштовного харчування одиноких пристарілих громадян з доставкою обідів хворим і лежачим громадянам додому.

Великою підтримкою пенсіонерам, ветеранам війни і праці було б створення на базі дитячого оздоровчого комплексу в с. Терешківці з вересня по квітень місяць будинку відпочинку й медичної реабілітації з наданням медичних послуг, людям чиї руки невтомною працею створили матеріальні цінності і захищали Вітчизну.

Надзвичайно важливим питанням є турбота про молодь.

Створення належних умов для її навчання та розвитку творчих здібностей. Це невід’ємне завдання держав не повинне бути районної влади, яка вже давно напрошується створити спортивно-оздоровчий комплекс в м. Берестечку, смт. Мар’янівка, смт. Сенкевичівка, створити об’єднання обдарованої молоді в м. Горохів та клуби за інтересами на противагу барам та іншим питним закладам.

Турбує економічна безпека рідного краю, захист лісових масивів і водойм. Збереження і впорядкування старовинного парку в Горохові, перетворити його в улюблене місце відпочинку людей, впорядкувати «Соснина» - обов’язок кожного жителя Горохова.

Очистити населенні пункти від численних сміттєзвалищ, перетворити їх у села, селища і міста зразкового порядку і благоустрою.

Висвітлені мною питання і проблеми це не питання одного дня і не одного року, але при підтримці держави, розумного підходу районної влади, активності громадян нам під силу виконати всі завдання."


Категорія: Волинські новини | Переглядів: 647 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |