Friday, 17.05.2024, 06:50

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  August 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » August » 19 » Віктор Слаута: «В чому велика біда?»
Віктор Слаута: «В чому велика біда?»
10:46
Під час прес-конференції під назвою „Вона працює – народ голодує, біднішає, вимирає” народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів, Міністр аграрної політики в Опозиційному уряді Віктор Слаута закцентував увагу присутніх ЗМІ на проблемах вітчизняного сільгоспвиробника.

«Я хочу нагадати, що ще 26 січня 2009 року було прийнято протокол наради при Кабінеті Міністрів за підписом прем’єр-міністра. Цей протокол містив 38 пунктів з питань розвитку агропромислового комплексу, зокрема, з питань доступності кредитів, фінансової підтримки сільгоспвиробників, виділення грошей Стабілізаційному фонду та іншого.» - розповів Віктор Слаута.

Також народний депутат від Партії регіонів резюмував, що, на жаль, з 38 пунктів вищезгаданого протоколу не було виконано жодного. «На виїзному засіданні Кабінету Міністрів було прийнято - такого ще не було ніколи за всі роки незалежності України – 24 „доленосні” постанови щодо аграрного сектора. Але всі ці постанови, як кажуть, – ні про що. Питання, які винесені в цих постановах, – не належать до компетенції урядових постанов. Доручення щодо вирішення цих питань можна було б зробити наказом Міністерства аграрної політики. Але й ці постанови не виконуються.»

Проблем як переконує Віктор Слаута вистачає у всіх галузях АПК. «Як результат, з’явилося звернення учасників зборів громадських організацій агропромислового комплексу до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України з приводу небезпечної ситуації, що склалася в аграрному секторі, насамперед у тваринництві. Це звернення підписано 15 керівниками всіх великих асоціацій АПК. Як відомо, зростання валової продукції АПК по зерновій групі за сім місяців у порівнянні з аналогічним періодом минулого року – 3,8 відсотків. Але на цьому позитивна картина закінчується. Якщо взяти до уваги, що виробництво м’яса і молока впало, що в переробній промисловості практично немає жодного виду сільськогосподарської продовольчої продукції, де б було зростання, що у минулому році було зібрано 55 мільйонів тонн зерна, а в цьому, за прогнозами Мінагрополітики та експертів, - близько 40 мільйонів тонн, то оцих 3,8 відсотків зростання валової продукції за серпень-вересень практично вже не буде.» - переконує Міністр аграрної політики в Опозиційному уряді.

Причиною всіх бід українського агропромислового комплексу Віктор Слаута вважає провальну політику нині діючого уряду у цій галузі. «В чому велика біда? І в 2005, і в 2008, і в 2009 роках уряд Тимошенко практикує імпортоорієнтований підхід до нашої економіки. В результаті якісна продукція в нас не виробляється. При такому стані справ на нас наступного року чекає те, що ми будемо знову імпортувати продукцію сільгоспвиробництва. Але орієнтація на імпорт – це фактично знищення свого національного виробника. Український аграрний сектор, не маючи підтримки уряду, не витримує конкуренції із зарубіжними виробниками. Сільськогосподарські підприємства України призупиняють свою діяльність, самоліквідовуються та знімаються з балансу. Люди тікають від землі. Тому фінансовий результат у цьому році буде жахливий для всіх наших сільгоспвиробників.» - розповів журналістам Віктор Слаута.

Також Міністр АПК в Опозиційному уряді розповів, що Партія регіонів неодноразово надсилала діючому Кабінету Міністрів свої пропозиції щодо порятунку ситуації в аграрному секторі. Проте діюча влада вперто ігнорувала їх. Популізм, пустопорожня балаканина – от що сьогодні найважливіше для цієї влади.

Категорія: Позиція партії | Переглядів: 538 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |