Friday, 17.05.2024, 06:10

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  August 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » August » 18 » Тимошенко приміряє чужі лаври
Тимошенко приміряє чужі лаври
12:40
Ви ще не відчули? Уряд України подолав кризу. Як, вас не поновили на роботі, не збільшили зарплату чи пенсію? Дивно. Адже на останній прес-конференції Тимошенко повідала громадянам України благу вість, що завдяки роботі її уряду криза у минулому. От-от, мало віриться!

Прес-конференція проходила у звичному для Юлії Володимирівни режимі – завчена на пам'ять промова, ніби чесні очі і головне, журналісти не заважають. Після дефіляди Тимошенко, представники ЗМІ розповіли: виявляється перед початком прес-конференції журналістів попередили – питань прем’єру не задавати, її промові не заважати. Скидається на те, що Юлія Володимирівна просто злякалася питань про негативну статистику української економіки та ще цілий перелік проблем насущних. Виникає питання, навіщо тоді треба було влаштовувати захід із гучною назвою прес-конференція? Замовила б 30 хвилин на "Першому національному" чи телеканалі "Рада" і говорила б собі скільки влізе.

Окрім здивованих поведінкою прем’єрки журналістів, послухати Тимошенківські байки про кризу прийшли і економічні експерти. Саме вони і розвінчали всю промову Юлії Володимирівни.

Озброївшись кількома сторінками статистичних даних, глава уряду повідала народу «Я можу впевнено сказати: уряду і мені як прем’єру вдалося подолати кризу, і в цьому немає ніяких сумнівів. Країна буде жити спокійно, а після президентських виборів ще й політично спокійно». Проповідь Леді «Ю» підкріпила досить сумнівними, як переконують експерти, цифрами. «На Україні вповільнилися темпи падіння виробництва. Якщо ще весною промисловість зменшила своє виробництво на 31,8% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, то вже літом падіння виробництва було не таким стрімким – 27,5%.» - заявляє прем’єрка.

А от експерти не такої оптимістичної думки як Тимошенко. «Зростання в промисловості спостерігається останні 3 місяці. Однак на кінець року у нас все одно буде зафіксовано падіння виробництва на рівні 19%. Адже основні експортно-орієнтовані галузі економіки, а це машинобудівна, металургійна і хімічна, не зможуть стабілізувати своє положення, поки на зовнішніх ринках не зросте попит на їх продукцію, чого в найближчому майбутньому не передбачається. Виходити з кризи ми будемо ще десь 4 роки» - переконує економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.

Звісно під час прес-конференції Тимошенко ні словом не обмовилася про негативну статистику. Так, за даними Держкомстату, інвестиції в економіку України зменшилися на 59,4%. В першому півріччі 2009 року інвестовано в економіку країни всього 2,5 мільярди доларів. При цьому, більшість коштів пішло на підприємства, які займаються фінансовою діяльністю, нерухомістю, орендою, торгівлею. Менше всього іноземних інвесторів цікавлять підприємства промисловості.
Вірити чи не вірити у голослівні промови Тимошенко справа кожного, але зважаючи на реальний стан справ, більш земними виглядають все ж прогнози експертів, якими б плачевними для України вони не були. Юлія Володимирівна ж у цьому випадку воліє солодко брехати громадянам України ніж визнати, що її уряд зруйнував економіку країни.

Олена Славута

Категорія: Новини України | Переглядів: 512 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |