Friday, 17.05.2024, 05:45

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  August 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » August » 14 » Тимошенко нехтує селянами, які підтримали її на виборах
Тимошенко нехтує селянами, які підтримали її на виборах
12:30
У нашій державі останні п'ять «помаранчевих» років склалось якесь особливе недбайливе ставлення до селян. У нашій області, як і по всій Україні, дається взнаки закорінена звичка. Всі державні проблеми вирішувати за рахунок села. Зверніть увагу, внутрішні проблеми сьогодення вирішують за рахунок села, і зовнішні проблеми - теж за його рахунок.
Селяни, які вирощують чи не найбільший урожай зернових на душу населення в світі, наштовхнулися на глуху стіну нерозуміння з боку влади.
Зерно скуповують за мізерними цінами, а гроші ідуть не тим, хто працює на землі, а зернотрейдерам і великим приватним корпораціям, яким інтересу до селян немає.
Не секрет, що більшість продукції в країні виробляється на власних присадибних ділянках.
Сьогодні всі рішення, які приймають Верховна Рада і уряд, спрямовані тільки на користь ряду успішних приватних корпорацій і підприємств, які у свій час мали доступ до державних ресурсів і кредитів, що передбачались на підтримку сільгоспвиробництва загалом. Сьогодні ці люди самі себе завели в парламент, вони мають виняткову можливість лобіювати прийняття рішень на свою користь.
Проте вони не можуть визначати обличчя України, бо навіть при нинішніх злиднях саме дрібні господарства, люди, які працюють у своїх приватних господарствах, забезпечують валові показники в абсолютній більшості. Присадибні господарства виробляють близько 70% усієї вітчизняної аграрної продукції. У деяких підгалузях, наприклад овочівництві, ця цифра сягає 90%.
Люди на селі за звичкою садять картоплю, закладають у загати, а навесні ця картопля пропадає. Бо ніхто її не купує і пенсіонери ж лишаються без копійок, які б допомогли їм вижити.
У світі чекають глибокої продовольчої кризи. Україна могла б стати одним зі світових експортерів продовольства. Весь світ починав свій рух з того, що вкладав у сфери, де можна отримати швидку віддачу. Треба визначити пріоритетом село, людей, які в ньому живуть, і вкласти кошти на розвиток господарства. Україна має 30% світових чорноземів. Таким багатством не може похвалитися жодна інша держава світу. І тільки недолугі «помаранчеві» політики здатні таке багатство бездарно розбазарити, селян довести до зубожіння, а села - до вимирання.
В першу чергу нам необхідно відновити славу «житниці Європи». Друге - відновити цукрову галузь, яка давала ще за радянських часів колосальні прибутки. Наступне - треба мати нормальні відносини з Росією. Основний ринок збуту нашої продукції - саме там. Наша продукція адаптована до її вимог і найближче для доставки. Проте, розсварившись із сусідом, отримали ту обставину, що Росія закрила власні кордони й відмовляється від української продукції. Переконаний, що перед ухваленням того чи іншого зовнішньополітичного рішення треба прорахувати всі наслідки для власного народу й економіки.
На Заході України, зокрема на Волині, вже не можуть терпіти «своїх» помаранчевих, і вже не голосуватимуть ні за Ющенка, ні за Тимошенко. Бо ці політики обіцяють те, що хочуть чути люди, але нічого не роблять для виконання своїх обіцянок. Треба людям один раз проголосувати не «проти», як їх переконували на попередніх а «за». За Україну, за професійну і людину владу, яка знає як працювати і зможе забезпечити порядок в країна, якого так не вистачає. Щоб кожна людина могла жити як людина у своїй країні,а не відчувати себе покинутою на виживання.
Українці заслуговують на краще життя!

Андрій Волинський


Категорія: Новини України | Переглядів: 497 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |