Friday, 17.05.2024, 06:11

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  August 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » August » 12 » Тимошенко приховує свої оборудки
Тимошенко приховує свої оборудки
11:30
«Уряд України на чолі з прем’єром Тимошенко таємно, в рамках реалізації корупційної схеми зробив закупівлі у іноземних компаній на суму більше мільярда доларів для потреб вітчизняної системи охорони здоров`я» - заявляє член фракції Партії регіонів у Верховній Раді, заступник голови парламентського комітету з питань охорони здоров`я Віктор Корж.

За інформацією народного депутата, 5 серпня 2009 року уряд прийняв два рішення – №818 і №819, – які, як відзначив В.Корж, «сміливо можна назвати класичним прикладом корупції і розбазарювання народних грошей».

До слова, жоден з цих ж документів й досі ніде не опублікований. Віктор Корж переконаний: «Це лише підтверджує, що влада хотіла б зберегти в таємниці цинічну схему розкрадання коштів, які спрямовані на охорону здоров`я».

Тимошенко одноосібно вирішила без будь-яких тендерів, обов’язкових для закупівлі товару, без жодного обґрунтування дозволити держпідприємству «Укрмедпостач» Міністерства охорони здоров`я витратити безпрецедентні в історії вітчизняної охорони здоров`я суми – 500 млн. євро і 400 млн. доларів – на закупівлю медичного устаткування, транспорту і лікарських засобів. І все це Тимошенко приписала якомусь інвестиційному проекту по проектуванню, будівництву і оснащенню фельдшерсько-акушерських пунктів і сільських амбулаторій.

Без необхідного на те рішення Верховної Ради України, без внесення змін в Закон про бюджет, без жодного конкурсу, без вивчення цінових пропозицій інших постачальників уряд визначив постачальниками дві канадські компанії: SNC-Lavalin International Inc., West International Ltd. і австрійську Vamed engineering GmbH & Co CG», - повідомив В.КОРЖ, уточнивши, що «їх назви нічого не говорять ні учасникам українського медичного ринку, ні медикам, ні фахівцям з медичної техніки».

«Що ж виходить? За якимсь невідомим «інвестиційним проектом», нікому не відомі компанії одержують величезні кошти на поставку до України невідомо чого, і невідомо для чого? Адже визначити потребу установ охорони здоров`я, розміщених в сільській місцевості, в будівництві типових приміщень, медичному устаткуванні, транспортних засобах і засобах зв`язку Кабмін доручив міжвідомчій робочій групі всього місяць тому (розпорядження №898-р від 8 липня 2009 р.)», – заявив народний депутат, підкресливши, що уряд виділяє «більше мільярда доларів трьом іноземним компаніям, навіть не знаючи, що насправді необхідне сільській медицині».

Те, що сільським амбулаторіям потрібні кошти на транспорт та медустаткування, сумнівів не викликає. Про цю проблему знають всі. Інша справа, що бюджетні кошти використовуються пані Тимошенко у абсолютно непрозорих схемах. Приймаючи таке рішення Леді «Ю» обійшла закон. Партія регіонів вважає такі дії прем’єрки неприпустимими. Але Юлія Володимирівна назве свої дії не інакше як турботою уряду про здоров’я сільських мешканців. А про те, що реалізація міфічного проекту загрожує припиненням державного фінансування охорони здоров`я вцілому прем’єр навряд чи згадає у своєму черговому голослівному виступі.

Чим прем’єрці так сподобалися саме ці іноземні компанії? Залишається тільки здогадуватися. Очевидно одне – враховуючи те, що на закупівлю обладнання і медикаментів Міністерству охорони здоров’я щороку виділяють близько 2 мільярдів гривень, це означає, що більше 4 років Міністерство не зможе здійснювати закупівлю ніякої іншої техніки, ніяких лікарських засобів взагалі, а буде лишень розраховуватися по кредиту. А це вже пряма загроза здоров’ю і життю мільйонів громадян України. Та такі наслідки схоже пані Тимошенко не турбують.
Зважаючи на таку скрутну ситуацію для української охорони здоров’я Віктор Корж відмітив, що Партія регіонів ініціюватиме розгляд законності вищезазначених урядових ухвал на засіданні профільного комітету ВР і створення спеціальної слідчої комісії для розслідування даного питання.


Категорія: Новини України | Переглядів: 544 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |