Friday, 17.05.2024, 05:10

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  August 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » August » 7 » Враження волинських вірян від візиту Патріарха Кирила
Враження волинських вірян від візиту Патріарха Кирила
12:11
Олексій – студент, 22 роки

Вперше коли почув, що Патріарх завітає на Волинь, то з нетерпінням очікував візиту Святійшого. Патріарх Кирил мені дуже сподобався і як священнослужитель і просто, як людина. Відчувалося, що він приїхав з добрими намірами – об’єднати всіх віруючих людей. Щоправда, деякі факти зіпсували мої враження від дійства.Зокрема, неадекватна поведінка представників "Свободи", "Національного альянсу". Це був просто сором. Хіба так зустрічають гостей? Коли до України приїздив Папа Римський то ніхто його не зустрічав такими ганебними акціями та плакатами. Це все змахувало на відвертий нацизм. Де таке бачено, щоб кучка несвідомих так ганьбила усю націю?

Проте, своїми діями протестуючі від «Свободи» не завадили вірянам з гідністю зустріти високоповажного гостя. Я бачив, що дехто з тієї купки людей, які тримали у руках плакати з закликами проти Патріарха Кирила, взагалі були на підпитку. Впевнений, що їм просто заплатили гроші за цю акцію. У наш і без того складний час, потрібно розуміти, що поєднувати політику та віру не правильно.

Так чи інакше, а я сподіваюся що у більшості вірян все ж залишаться після візиту Святійшого лише гарні спогади.

Андрій – депутат районної ради, 41 рік

Приїзд Патріарха Московського та всієї Русі на Волинь - це унікальна подія у суспільному житті краю. На мене справило велике враження рівень інтелекту, духовна сила, яку випромінює Патріарх Кирило. Немає ані найменшого сумніву в його висловлюваннях, які є сучасними та актуальними для сьогодення. Волиняни переконались у здатності Патріарха говорити на гострі теми, що є ключовими на сьогодні. Його заяви мають загальнолюдський, соціально-гуманістичний привід, адже сказано ряд прекрасних та правильних речей: зокрема жити треба не заради споживацтва, думати про духовне коріння тощо.

Сам візит яскраво засвідчив наявність на Волині досить суттєвої кількості людей, які перебувають у духовному єднанні з Патріархом Московським та всієї Русі, що є приємним.

Ганна Гаврилівна – пенсіонерка, 64 роки

Чудове дійство. Мені здається, що ця подія мала б відбутися ще раніше. Коли я побачила Патріарха Кирила, то мене охопило почуття радості, а від його слів - душа наповнилася любов’ю та спокоєм. Я дуже була рада його бачити.

Звісно прикро, що були й такі люди, які намагалися імітувати супротив візиту Патріарха. Коли Святійший Патріарх звернувся до вірян, то на опонентів ніхто не зважав, адже його слово було головним для нас. Ні плакати, ані ганебні вигуки тих людей навіть не заслуговують уваги. Навіть незважаючи на це, візит Патріарха Кирила - величезна для мене подія, я запам’ятаю її на все життя.

Тамара Семенівна – член Російської общини:

У мене просто немає слів ! Я запам’ятаю його візит назавжди. Я впевнена, що такі люди як Патріарх Кирил народжуються раз на 1000 років. Скільки мудрого та доброго він сказав віруючим людям Волині.

Це визначна подія. Ми, усі члени общини слідкували чи не за кожним кроком Патріарха по Україні. Коли він приїздив до Луцька підготували для нього квіти та книгу у подарунок.

Це дійсно людина від Бога. Він приїхав до нас, бо знає як нам нелегко живеться. Йому вже 63 роки, у своєму віці, за 10 днів об’їздити всю Україну? Це подвиг з його боку. Його діями воістину керував Бог.

Патріарх Кирил вселив у мене переконання, що з вірою у серці ми зможемо побороти всі незгоди у житті.

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 562 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |