Friday, 17.05.2024, 07:59

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  August 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » August » 4 » Святійший Патріарх Кирил на Володимир-Волинській землі (фоторепортаж)
Святійший Патріарх Кирил на Володимир-Волинській землі (фоторепортаж)
15:03

3 серпня у ході свого пастирського візиту в Українську Православну Церкву Святійший Патріарх Кирил також відвідав Зимненську обитель, зокрема Святогорський Успенський Зимненський ставропігійний жіночий монастир. У Святих воротах обителі високого гостя зустрічали: Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир, ігуменя із сестрами монастиря, а також численні паломники і богомольці.

 

Найперше зі словами вітання звернулися до Святійшого Патріарха діти, матінка-ігуменя, привітавши Першосвятителя піднесла йому хліб-сіль. На згадку про паломництво у Зимно ігуменя Стефана подарувала Святішому Владиці список Зимненської чудотворної ікони, а Патріарх передав у дар обителі образ Божої Матері.

 

Після цього Святійший Патріарх звернувся з пастирським словом до богомольців, які прибули щоб зустріти свого Патріарха. Першосвятитель підійшов до народу, вітаючи і благословляючи прихожан.Люди голосно вітали Першоієрарха, вигукували: «Кирил - наш Патріарх», співали йому многоліття.

 

Урочистою процесією, під спів тропаря Успінню Божої Матері Святійший Патріарх з Блаженнішим Митрополитом увійшли в Успенський собор обителі, де Святителі молитовно поклонилися чудотворному образу Пресвятої Богородиці, а опісля поклали квіти до пам’ятника засновнику обителі – святому князю Володимиру.
 
Зранку у вівторок, 4 серпня, Предстоятеля Руської Православної Церкви зустрічали у місті Володимир-Волинському. У місті з 20-тисячним населенням Святійшого Патріарха вітали близько 10 тисяч вірян.
Звертаючись до Першоієрарха, правлячий архієрей єпархії єпископ Никодим стисло виклав історію єпархії, яка була заснована 992 року князем Володимиром, а до того входила до складу Мордовської єпархії, заснованої святими Кирилом і Мефодієм. У подарунок Його Святості Владика Никодим підніс ікону Всіх святих землі Волинської.
Святійший Патріарх привітав Блаженнішого Митрополита Володимира, правлячих архієреїв, духовенство єпархії та вірян і звернувся до них із вітальним словом. Зокрема, Святіший Владика відзначив, що, дивлячись на Успенський собор Володимир-Волинського, згадує Успенський собор у Володимирі-на-Клязьмі: обидва храми заклав князь Володимир, і колись вони стояли на території однієї держави.
«Сьогодні це дві держави, і Православна Церква з повагою ставиться до цього вибору народу. Православна Церква - мати всіх народів і народностей і служить Богові в простоті, любові й смиренності», - сказав Патріарх.
Предстоятель Руської Православної Церкви завершив проповідь словами «Нехай святий рівноапостольний князь Володимир береже Україну у мирі, однодумності та процвітанні».










 

За матеріалами офіційного сайту Володимир-Волинської єпархії УПЦ,  «Патріарх в Україні»


Категорія: Волинські новини | Переглядів: 655 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |