Friday, 17.05.2024, 07:39

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  August 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » August » 4 » Волиняни щиро зустрічали Святійшого Патріарха Кирила! (фоторепортаж)
Волиняни щиро зустрічали Святійшого Патріарха Кирила! (фоторепортаж)
14:53

3 серпня цього року Волинь з дводенним архіпастирським візитом відвідав новообраний Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил. Зустрічався Патріарх з волинянами на території кафедрального собору Всіх Святих землі Волинської, що будується у Луцьку на проспекті Соборності. Подивитися на Патріарха та отримати його благословення до храму прийшло близько 10 тисяч вірян.

Біля тимчасового храму Патріарха зустрічали з великим короваєм. Предстоятеля РПЦ широ вітала величезна громада віруючих і представники духовенства на чолі з митрополитом Луцьким і Волинським Ніфонтом.

До храму Всіх Святих землі Волинської Патріарх пройшов по доріжці, встеленій живою травою, квітами та зеленню. На зустрічі з Партіархом були також присутні архієреї Руської та Української Православних Церков і численне духовенство єпархії. Владика Ніфонт зазначив, що  візит Патріарха Кирила - це історична подія, адже востаннє Предстоятель Руської Православної Церкви відвідував ці землі на початку 1990-х років.

В свою чергу Патріарх під час звернення до прихожан відмітив: «С великой радостью я приехал в город Луцк, чтобы встретится лицом к лицу с вами, мои дорогие отцы, братья и сестры, почувствовать силу вашей веры, почувствовать стойкость вашего стояния в Православии, почувствовать то, что вы переживаете, созидая Церковь Божию, сохраняя ее единство. Ваш владыка сказал, что никогда я не видел таких храмов. Он прав. Но никогда я не видел и таких горящих глаз, таких замечательных лиц, такое большое количество людей, которые окружают это место, такой в общем то не очень великолепный храм. Но и здесь не стены украшают людей, а люди вместе есть украшением…

Я призываю на вас всех Благословение Божие! Храните веру Православную! А хранить веру православную означает не только в храм ходить, но и правильно строить отношение с людьми. Наш ответ всем: и тем, кто нас любит, и тем, кто нас не любит, это тот ответ, которому нас Бог научил – это ответ Любви

Під час перебування у Луцьку Патріарх відправив короткий молебень та благословив чисельних вірян, які мали можливість зустрітися з Предстоятелем РПЦ. Потому Патріарх Кирил передав для храму керуючому Волинською єпархією УПЦ митрополиту Луцькому і Волинському Ніфонту копію ікони Казанської Божої Матері. Особисто владиці Ніфонту Патріарх подарував панагію.

     Митрополит подарував Патріарху образ Божої Матері, яка іменується Волинською. На що Патріарх зазначив, що Волинь завжди була опорою Православної Церкви на теренах Західної України.

     У свою чергу митрополит Ніфонт подякував патріарху за візит на Волинь, а кульмінацією дійства стало виконання Волинського многоліття у виконанні владики Ніфонта, духовенства і вірних.

    Після патріаршого візиту віряни співали релігійні пісні і отримували іконки із зображенням святого рівноапостольного князя Володимира, що благословив роздати всім присутнім Патріарх.

     Далі, згідно з програмою перебування Патріарх Кирил відбув до Свято-Успенського Зимненського монастиря. Супроводжували Патріарха впродовж  його візиту на Волинь і народні депутати України від Партії регіонів: Григорій Смітюх, Андрій Деркач, Владислав Лук’янов, Василь Горбаль, Михайло Папієв, Дмитро Шенцев.  Долучилися до цієї делегації і представники Волинської обласної парторганізації на чолі з її головою Олександром Башкаленком. Головний регіонал Волині  відзначив, що візит Патріарха до Луцька є знаковим. «На мою думку цей візит носить  об’єднавчий характер для усіх вірян. Патріарх, як ніхто інший продемонстрував приклад толерантності і поваги до усіх людей, не залежно від того якою мовою вони моляться і до яких церков ходять. Усі рівні перед Богом, а тому люди і між собою повинні одне одного поважати. Нам сьогодні як ніколи треба відроджувати духовні та моральні цінності, за якими жили наші діди-прадіди. Повага та порядність – ось підґрунтя та фундамент для міцної держави. А відверта зневага та образи в бік будь-якої віри – це ознака ницості та душевної порожнечі. З такими цінностями Україна дуже скоро перетвориться в убогу та примітивну державу» - охарактеризував візит Патріарха на Волинську землю Олександр Башкаленко . 

Сьогодні  зранку Патріарх перебував  у місті Володимир-Волинському. Там він відвідав Свято-Успенський собор, а пообіді вирушив на Тернопільшину - до Свято-Успенської Почаївської Лаври.  У Почаєві глава російської православної церкви відправить всеношну, а завтра зранку - божествену літургію. На цьому 10ти-денний візит Патріарха Кирила до України завершиться.


Прес-служба Волинської обласної організації Партії регіонів.


Категорія: Волинські новини | Переглядів: 634 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |