Saturday, 04.05.2024, 06:39

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  January 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » January » 28 » Сесійне засідання під акомпанемент пікетувальників
Сесійне засідання під акомпанемент пікетувальників
17:43
Засідання 35 сесії Луцької міської ради супроводжувалося одночасно із виступами пікетувальників, які оточили стіни мерії вранці 28 січня під гаслом «Ні кредитному рабству». Варто нагадати, що ця акція непокори підприємців в нашому місті розпочалась 20 січня. А тому, це стало приводом включення до порядку денного 2-ох проектів звернень, один з яких, адресований керівникам банківських установ, інший – керівництву центральних органів влади (Президента, Спікера Парламенту, Прем’єр-міністра) з вимогою негайного врегулювання кредитних ставок для позичальників.
Адже, якщо самому меру міста «зі своєю заробітною платою тяжко належно виплачувати кредит за квартиру, яку взяв не в держави, а в кредит», то, що вже говорити про пересічного громадянина, який не те, що не має такого заробітку, а й взагалі – залишився в кризовий час без роботи.
Палко переконував депутат від фракції «Єдиний центр» Іванюк О. В. про недоцільність таких звернень, особливо того, що адресоване місцевим керівникам фінансових установ, мовляв – всі претензії, - до політики, яку проводить Національний банк України. А щодо вилучення житла – це справа не банків, а суду. Тому такі претензії є безпідставними, і вирішувати їх належить фахівцям. Щодо вимог, які поставлені у зверненні координаційним комітетом громадської акції, - потребують коректування, - запевнив депутат, попросивши виділити 15 хвилин для опрацювання. Пропозицію не було підтримано. І в результаті затяжних дискусій між депутатами, все ж таки 34 із 38 присутніх народних обранців проголосували «за» проекти звернень.
Прийняття даних рішень було спрямоване на звернення уваги щодо тих проблем, які накопичились в галузі кредитування, але ж це не означає, що ці проблеми будуть вирішені. За словами одного із мітингуючих, міськрада «кинула голу кістку, задля того, аби ми більше не "мозолили" очі. Але, позитивом є те, що наші звернення будуть почуті "центром".
Серед вимог, які ставлять підприємці є наступні:
- відміна нарахування пені та штрафних санкцій;
- здійснення валютних кредитних платежів за курсом, який був зафіксований на момент укладання кредитної угоди, без додаткових комісій;
- заборона підвищення кредитних ставок;
- надання позичальнику кредитних канікул по тілу кредиту з нульовою ставкою;
- заборона відчуження заставного майна в односторонньому порядку.
В ході сесії було розглянуто депутатські запити, один з яких підняла на голосування представниця фракції «Волинь-регіон» Світлана Насимівна Бахолдіна. Регіоналка наполягає на забезпеченні нумерації всіх житлових будинків міста, а також освітлення вулиць задля вирішення проблем, з якими зіштовхуються медпрацівники при наданні швидкої медичної допомоги. Даний запит підтримала більшість депутатів.
Під час сесії також було затверджено «Програму соціально-економічного розвитку міста Луцька на 2009 рік», розроблений департаментом економіки. Директор даного структурного підрозділу, Любов Миколаївна Ковпак у своїй доповіді оголосила невтішні прогнози на 2009 рік. Так, за її словами, існує загроза зниження рівня заробітної плати в умовах фінансової кризи (внаслідок скорочення робочого тижня, вимушених відпусток), недостатнє фінансування програм та заходів з розвитку освіти, культури, туризму, також відчутне недофінансування і на оновлення основних фондів та матеріально-технічної бази (будівель, споруд) підприємств, установ, організацій обласної комунальної власності. До обговорення проекту програми залучилась депутат від фракції БЮТ Світлана Вікторівна Мамосюк, яка з обуренням запитала - «в чиїй комунальній власності знаходиться кінотеатр «Промінь» і де діваються 646 тис. за його оренду?». На що, ствердної відповіді так і не було почуто ні від доповідаючої, ні від самого Б. Шиби.
Таким чином, за програму розвитку міста в соціально-економічній сфері проголосувало 29 депутатів із 38. Проте, чекати на розвиток нашого обласного центру з такими показниками - справа оптимістів.$IMAGE2$
Категорія: Волинські новини | Переглядів: 641 | Додав: pres-centr | Рейтинг: 0.0/0 |