Friday, 03.05.2024, 20:26

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  January 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » January » 27 » Крик душі волинських ветеранів!
Крик душі волинських ветеранів!
16:32
Скільки ж ще нинішня влада знущатиметься з простих людей? Ківерцівські ветерани праці, учасники та діти війни вже доведені до відчаю. Пенсіонери написали відкритого листа до Лідера Партії регіонів Віктора Януковича, у якому просять допомоги, а головне врешті –решт наведення порядку в Україні! У своєму зверненні люди похилого віку наводять кричущі факти свого співіснування і засуджують популізм влади, який все далі заганяє людей за межі бідності.
Витяг з листа: « Шановний Вікторе Федоровичу! Ми просимо піти нам на зустріч, адже у цей скрутний не лише для нас час, на наші пенсії, зважаючи на безпідставний рівень цін, важко прохарчуватися і заплатити комунальні платежі, не кажучи вже про лікування. Суть в тому, що Верховна Рада України приймає закони, а потім призупиняється їх дія, а значить вони не виконуються. Так, 18 листопада 2004 року був прийнятий закон «Про соціальний захист дітей війни», де згідно зі ст.6 зазначеного закону з 1 січня 2006 року повинна виплачуватися соціальна допомога розміром 30% до мінімальної пенсії за віком. Однак, ВР своїми законами «Про держбюджет України» на 2006 та 2007 роки призупинила дію цих законів, ніхто не згадав, що є ще учасники війни в яких мізерна пенсія і доплата до пенсії складає лише 10 % від мінімальної пенсії. Конституційний суд своїм рішенням у 2007 році визнав такі рішення, як такі, що не відповідають Конституції України. Нам відповідають, що в бюджеті України не вистачає коштів для тих громадян, що пережили важкі післявоєнні часи. Невже, ті хто боровся за мир, проливав свою кров за мир та спокій держави, яку зараз безсовісно «рвуть» на частини «помаранчово-білі» політики, - зараз нікому не потрібні?. Та ні в якій країні такої зневаги до ветеранів та приниження немає. Чомусь на дорогі пам’ятники та надання допомоги іншим країнам витрачаються сотні мільйонів гривень. Це - на нашу думку зовсім не виправдано і несправедливо.
Для чого приймати популістські рішення, якщо їх не виконувати? А ветерани, люди похилого віку у місті Луцьку стоять в багато чисельних чергах до пенсійного фонду, біля окружного та адміністративного судів на вулиці і на морозі, заради того аби отримати кілька обіцяних гривень. Які чесно кажучи, надто не допоможуть, проте, і їх нам ніде взяти!
До речі, коли ці соціальні закони приймалися і призупинялися в Україні кризи ще не було, і як роз’яснює Конституційний суд України дія таких законів призупиняється лише в умовах військового та надзвичайного стану на невизначений термін.
Шановний Вікторе Федоровичу, ми розраховуємо на Ваше розуміння та підтримку. На останок, хочемо зазначити, що ми Вам віримо, ми за вас голосували і будемо голосувати, якщо приймете рішення обійняти посаду Президента України. Знаємо, Вам не просто буде працювати при теперішній владі, але ми Вас підтримуємо і надіємося, що тільки Ви наведете лад у державі - встановите справедливість і забезпечите гідне життя ветеранам, як у кожній європейській країні.
Прес-служба обласної організації Партії регіонів.

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 570 | Додав: pres-centr | Рейтинг: 0.0/0 |