Saturday, 04.05.2024, 02:24

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  January 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » January » 27 » Андрій Михалик: „Люди заслуговують на краще”
Андрій Михалик: „Люди заслуговують на краще”
09:05
Нині повсюди точаться розмови про те, які наслідки для нашої держави має світова фінансова криза. Деякі експерти вважають, що криза – це свого роду захворювання, здолавши яке, Україна може значно зміцнити свій «імунітет», особливо - в економіці. Проте, якщо врахувати, що для нашої країни всілякі кризи практично стабільне явище, то напрошується невесела думка про майбутнє України. Не є винятком і наш далекий від столиці район, в якому живуть хороші трудолюбиві люди, які заслуговують на більшу опіку і поміч держави. І якщо не вжити невідкладних заходів, щодо стабілізації економіки, малюється досить невтішна картина. Саме про це моя розмова з головою Камінь-Каширської районної організації Партії регіонів Андрієм Михаликом.

На мою думку, потрібно, насамперед, взятися до роботи. Треба негайно: припинити політику руйнування всіх галузей економіки, не допустити штучного банкрутства підприємств, хижацького розграбування обладнання та інших основних фондів, матеріальних цінностей, фінансових та сировинних ресурсів. Не тільки прогнозовано, але й насправді -- визначити пріоритетні для прискореного відродження економіки галузі і вжити заходів щодо їх першочергового фінансування . Де таке бачено, щоби без забезпечення державного контролю утворювалися ціни на товари першої необхідності, а також на природний газ, пально-мастильні матеріали, електроенергію, послуги електрозв’язку, тарифи в сфері житлово-комунального господарства? Чому досі не відновлено діяльність підприємств для виробництва найважливіших видів продукції: тракторів, автомобілів, комбайнів, які були б доступними для людей? Чому не захищено ці підприємства?
- Андрію Васильовичу, які ж проблеми хвилюють жителів району?
-У нашому регіоні найбільш болючі питання землі та соціального захисту. Візьмімо, для прикладу, земельне. Влада зобов’язана зробити все, щоб селяни мали виняткове право на землю. Щоб держава торгувала хлібом, а не землею. Щоб село повнилося дитячим сміхом. Люди не повинні перейматися тим, як дожити до наступної посівної, а впевнено будувати свої плани. Пенсіонери мають мати кошти на достойне життя, а не займатися заробітчанством, щоб фізично вижити. Вони вже своє відпрацювали. Тепер держава має про них потурбуватися. Не можу також оминути проблему безробіття, насамперед, серед молоді.
- Які Ваші поради щодо фінансового забезпечення людей?
- Держава має повернутися обличчям до людей і припинити масовий виїзд українців за кордон. А це можна забезпечити створенням нових робочих місць, а не скороченням, як це відбувається останнім часом. Потрібно вивести рівень заробітної плати на європейський показник. Це дасть змогу подолати корупцію. Запорукою стабільності суспільства є становлення середнього класу, тому держава має підтримувати розвиток малого і середнього підприємництва, як потужного ресурсу зростання економіки і добробуту людей.
- На Камінь-Каширщині досить поважних слів заслуговує освітянська галузь. Декілька слів, будь ласка, про те, яка ситуація у вашому районі з освітою ? 
- Як і скрізь, на перший план зараз виходять проблеми випускників, які незабаром закінчать загальноосвітні школи і торуватимуть шлях до вузів. Доступ до освіти повинні мати всі, найперше - здібні, а не лише багаті. За словами міністра освіти Вакарчука, цьогоріч будуть скасовані практично всі пільги щодо вступу до вищих шкіл. Адже під час незалежного тестування дітям із районів важко буде конкурувати з учнями обласного центру, зокрема, гімназій. Потрібно відновити мережу професійно-технічної освіти з метою задоволення потреб виробництва у кваліфікованих робітничих кадрах, забезпечити учнів шкіл і ПТУ підручниками та навчальними посібниками, доступом до комп’ютерної техніки та інформаційних технологій, викорінити практику невиправданого закриття малокомплектних шкіл, дитячих дошкільних закладів у сільській місцевості.
Що зараз дає диплом про вищу освіту? Практично – нічого! Випускникам навчальних закладів важко знайти роботу, за яку часто вимагають шалені суми. Держава має гарантувати усім їх перше робоче місце. Потрібно відновити роботу клубів у сільській місцевості, відремонтувати їх, щоб молодь мала де культурно відпочивати, а не проводити вільний час за чаркою, як це відбувається у місті та у більшості сіл нашого району.
- Декілька слів про охорону здоров’я та медицину? 
- На мою думку, передусім, потрібно перейти від лікування хвороб до їх профілактики. Так живе весь цивілізований світ. Потрібно формувати здоровий спосіб життя українських громадян, створити умови для всебічного розвитку масової фізичної культури. Звичайно, непросто відновити зруйновану систему охорони здоров’я в кожному місті та селі, забезпечити кожному громадянину гарантований перелік безоплатних медичних послуг, а інвалідів - медичними засобами, ліками, оздоровленням, бо це знищилося не за один день. Але ж як хочеться створити їм умови для повноцінного життя у суспільстві. Це лише на папері у нас безоплатна медицина, а ви спробуйте без грошей отримати медичну допомогу. Може трапитися анекдотична ситуація на кшталт , які гроші, таке й лікування. Отож, роботи та клопотів ще вистачає.
- Щоб Ви хотіли побажати волинянам у Новому році? 
- Звичайно, 2009 рік – непростий для українців, а наступний рік, за прогнозами, буде ще гіршим, передусім, через бездіяльність влади! Насамперед, я хотів би побажати волинянам і особливо землякам камінь-каширцям , терпіння, щоб їх не полишала віра в себе. Від усієї душі зичу Вам великого людського щастя, здоров’я, добра й радості, вірних друзів та близьких людей поруч.
Незабаром - президентські вибори і все йде до того, що Віктор Янукович отримає впевнену перемогу на них і професійна команда нашої партії зуміє відновити порядок у країні, де кожен українець заживе стабільно, з впевненістю у завтрашньому дні. Щиро зичу, аби прийдешній рік виправдав Ваші надії та прагнення, приніс достаток і добробут Вашим сім’ям. Нехай панують у Ваших домівках мир, взаєморозуміння і любов!
- Дякую за змістовну бесіду! 

Розмову вів Андрій Волинський

Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 745 | Додав: pres-centr | Рейтинг: 0.0/0 |