Saturday, 04.05.2024, 06:14

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  January 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » January » 21 » Як жити далі?... Хто порадить?
Як жити далі?... Хто порадить?
17:36
78,5% українців відчули на собі наслідки фінансово-економічної кризи. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" і фірмою "Юкрейніан социолоджі сервіс". Зокрема, 32,7% опитаних на питання чи "Відчули ви особисто на собі наслідки кризи?" відповіли "Так, і дуже серйозно". 45,8% опитаних сказали, що відчули наслідки кризи певною мірою. 16,5% сказали, що не відчули наслідку кризи і 5% не змогли відповісти на це питання. Всього відповідь на дане питання дали 2012 респондентів. Що ж, люди кожного дня говорять про жахливу економічну ситуацію в країні і таких думок безліч. Ми хочемо, щоб сьогодні були почуті і думки жителів Волинської області з тих проблем, які найбільше їх бентежать.

Ольга, 21р. (студентка м. Луцьк): будучи студенткою ВНУ імені Лесі Українки, я вже сповна відчула на собі наслідки не тільки кризи, але й зневажливого ставлення до себе з боку влади та керівництва університету. Те що відбувається в університеті, при чому НАЦІОНАЛЬНОМУ, є нестерпним. Адже, багато студентів-державників скаржаться на те, що отримати стипендію вже дуже важко. Результати оцінювання під час сесії показують, що рівень наших знань різко знизився. І це – з усіх дисциплін по всіх факультетах. Виникає питання – це показник дійсно низьких знань студентів (невже всі так одночасно «обараніли»), чи просто так держава економить на нас студентах? Прикро, що у 2004 році я і мої одногрупники, зриваючи навчання, так віддано, з надією на те, що дійсно відбудуться зміни на краще, мерзли на мітингах у підтримку «помаранчевих». В наступному семестрі я теж, як і багато моїх знайомих студентів не отримуватимемо стипендії. Шкода, що репутація університету коштує так дешево.

Галина, 45 р. (лікар, м. Ковель): нещодавно на черговій нараді нас «втішили» новиною про те, що заробітна плата медперсоналу буде виплачуватися невчасно. Крім того, в повному обсязі – лише перших три місяці цього року. І це при всьому тому, що ціни на комунальні послуги, продукти харчування, одяг зростають з кожним днем. Мені, як матері трьох дітей, двоє з яких – студенти – важко буде їх вивести в люди. Зараз багато людей живуть в постійному страху за себе, за своїх рідних та близьких, що відбивається на здоров’ї людей. Кожен день, приймаючи хворих пацієнтів, я розумію, що вони при таких умовах скоро не в змозі будуть лікуватись – медицина тільки на папері безкоштовна. Тому є один вихід – просто не хворіти.

Андрій Миколайович, 67 р. (пенсіонер, Маневицький р-н):в цьому місяці я отримав пенсію із затримкою, але обіцяної надбавки я не побачив. Держава вирішила познущатися над нами, пенсіонерами. Моєї пенсії вистачить хіба що на медикаменти, які подорожчали вдвічі, та на кусок хліба. Добре, що хоч за газ мені не прийдеться сплачувати, бо опалюю хатину дровами. Боляче мені дивитися на моїх дітей та внуків, яким зараз ще тяжче, адже я їм нічим не можу допомогти.

Владислав, 32 р. (таксист, м. Луцьк): Завдяки своєму авто я кормлю сімю. Але, від того, як «підтримала» мене в цьому держава, я просто в «шоці», адже техогляд легкового автомобіля коштує 116 грн, ТО причепу -73, талон про квартальний ТО - 116, 45 грн і т. д). ТО передали на техстанції, які самостійно зможуть проводити діагнозтику авто. Але ж, якщо вони мають на це право, то і видача талонів нехай закріплюється також за ними, а не за ДАІ. Скільки проходжу техогляд, завжди поряд пенсіонери зі старенькими машинами типу ВАЗ, москвич, і дуже рідко сучасна «іномарка», за кермом якої молодий чоловік. Чому? А тому, що ДАІшники тисячами за хабарі продають техталони. Чому сам так не роблю, а тому, що набридло «кормити» хабарників. А над такими, як я - знущаються як можуть, назначаючи штрафи та "ганяючи" за вогнегасника. Хватить, що по-звірськи підняли транспортний збір, адже, 30% мають автомобілі з двигуном, місткістю більше 2 літрів. Як завжди влада (не Батьківщина) намагаються «нагріти» свої руки на простих людях.

Роман, 28 р. (підприємець Нововолинськ): колись я залишив роботу заради власного бізнесу, але тепер, коли влада законодавчо намагається «придушити» нас, виник ризик залишити свою справу, поглинувшись повністю в боргах. А сім’я, а майбутнє моїх дітей – все на моїх плечах. І від держави, на вершині якої сидять корупціонери і голослівні шахраї, які приймають вигідні їм закони, я вже не сподіваюсь на підтримку. Адже, саме вони намагаються отримати від нас більшу користь, збільшуючи податки.

Наша прес-служба постійно відслідковує настрої та думки волинян щодо їх буденних проблем. Якщо Ви теж хочете поділитися своїми роздумами, пишіть нам за адресою v2006@ukr.net

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 534 | Додав: SOVA | Рейтинг: 0.0/0 |