Saturday, 04.05.2024, 05:31

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  January 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » January » 20 » С. Пархонюк: "Влади в Україні зараз немає"
С. Пархонюк: "Влади в Україні зараз немає"
08:49
2008 рік добіг до кінця і наступив новий 2009 рік. Як це водиться у добрих господарів, настав час зробити підсумки своєї роботи. Зважаючи на актуальність тематики виходу з політичної та фінансової кризи ми запросили до розмови Голову Шацької селищної організації Партії регіонів С.С. Пархонюка.
- На Вашу думку, які причини політичної та економічної ситуації, що склалася сьогодні у державі? 
Причинами теперішньої ситуації в країні є, в першу чергу, відверто бездарне керівництво, через яке Україна зазнала не тільки колосальних економічних збитків, але й на довгий час зіпсувала собі імідж серед світової, і в першу чергу, європейської спільноти. Ще кілька років тому наша держава була однією з найпривабливіших для серйозних інвестицій, знаходилась в одному кроці від набуття статусу стратегічного партнера Євросоюзу, що давало можливість говорити про перспективу набуття членства у ЄС. Зараз ми є лідерами по падінню економіки, знеціненню національної валюти, зростанню безробіття і т.д. Звичайно, можна у всьому звинувачувати глобальну економічну кризу, але чому тоді у сусідніх державах з абсолютно різними політичними системами (Білорусь, Польща) відбулась тільки незначна девальвація національних валют, а їхні фінансові та адміністративні установи працюють у звичайному, а не авральному, як у нас, режимі. Висновок – системні прорахунки урядових структур, їх неспроможність вчасно реагувати на зміни у світовій економіці, поставили українську економіку у вкрай загрозливе становище.
- Яка ситуація у Вас в районі?
Зважаючи на відсутність у нашому районі великих промислових підприємств, ми ще у повній мірі не відчули на собі наслідків кризових явищ в економіці. Але так як район фінансується, у першу чергу, з державного бюджету, вже є деякі сумніви щодо його виконання у повному обсязі. І якщо раніше ці побоювання були на рівні чуток, то зараз вже відчуваються затримки з виплатою зарплат, відсутність надбавок, премій та інших додаткових виплат у бюджетній сфері. 
- Наскільки дії місцевої влади, скеровані на вихід з кризи, є професійними? 
  Відсутність зваженої стратегії подолання кризових явищ у верхівці влади, накладає свій відбиток і на поведінці місцевого керівництва. Прем’єр-міністр видає ряд розпоряджень і постанов, а президент через деякий час їх скасовує своїми указами – це двовладдя перетворює діяльність місцевих органів на безлад і веде до постійного протистояння між гілками влади, що, звичайно, відображається на життєдіяльності району. 
- У який спосіб Партія регіонів планує змусити владу робити кроки на подолання кризи? Віктор Янукович погрожував всеукраїнськими страйками. Ви будете виводити людей на вулиці? 
  Партія регіонів, незважаючи на перемогу у парламентських виборах, не отримала практично ні однієї посади у вищих ешелонах влади. Але регіонали пішли на компроміс – дали шанс уряду і президенту показати, на що вони здатні в управлінні державою. Результати відомі. Цілком логічно було б передати керівництво команді професіоналів, яка вже доводила спроможність успішно керувати державою у непростій економічній ситуації. Наші однопартійці готові взяти на себе відповідальність за управління країною, про що неодноразово заявляв лідер Партії регіонів Віктор Янукович.
Звичайно, не хотілося б йти на такі радикальні кроки як масові демонстрації та страйки. Але якщо до цього дійде, думаю, ряди наших однодумців значно збільшились за останній час, тому і ефективність таких заходів повинна бути високою.
- На Вашу думку, дочасні вибори могли б змінити ситуацію у державі? 
Коаліція у Верховній Раді, яка формально має перевагу в один голос, або й взагалі незрозуміло з кого складається – це реалії нинішнього парламентського життя. Для ухвалення важливих рішень державної ваги повинна бути сформована тверда більшість, основою для якої, цілком виправдано, могла б стати Партія регіонів, як переможець у виборах. Згадуючи минуле, можна зауважити, що наша політична сила ніколи не виступала ініціатором дострокових виборів, але й не відмовлялась від участі у них опираючись на значну частину електорату.
- Як лідер Партії регіонів у своєму районі, які можете назвати здобутки Вашої політичної сили у році, що минув? Які плани на майбутнє?
На жаль, селищна партійна організація не представлена своїми депутатами в селищній раді. Один партієць нашої організації є депутатом районної ради (Дударчук А.Х.), четверо у виконавчих органах району. Через їх активну громадянську позицію ми певним чином впливаємо на прийняття владних рішень. Останнім часом лобіюємо прийняття рішення на районному і селищному рівнях щодо добудови спортзалу і 8 класних кімнат Шацької ЗОШ І-ІІІ ст. на даний час виготовляється документація на добудову цієї школи. Приділяємо значну увагу питанням роботи органів влади з дітьми тощо.
Останні події в країні показали, що роль Партії регіонів надалі посилюватиметься, її авторитет дедалі більше зростає. Це ми добре відчуваємо на прикладі нашого селища. Люди не тільки відверто висловлюють свою підтримку, а й просто хочуть поповнити наші ряди. І, якщо відбудуться наступні чергові чи позачергові вибори органів влади наші результати будуть набагато вагомішими ніж на попередніх виборах.

Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 780 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |