Saturday, 04.05.2024, 04:17

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  January 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » January » 8 » Заява прес-служби Партії регіонів щодо газу
Заява прес-служби Партії регіонів щодо газу
15:37
6 січня цього року "Газпром" у чотири рази скоротив обсяги постачання російського транзитного газу через Україну. Не виключено, що транзит газу через територію нашої держави може бути припинено повністю. 
Усе це сталося внаслідок непрофесійності уряду, нескінченних конфліктів між президентом та прем’єр-міністром. Глибока економічна і політична криза доповнилася енергетичною катастрофою.
Безвідповідальності діючої влади немає меж. У той час, коли увесь світ намагається мінімізувати наслідки кризових явищ, помаранчеві лідери їх лише посилюють. Відтепер громадяни України потерпатимуть не лише від безробіття, інфляції та дорожнечі, а й від холоду. 
Бездарна внутрішня і зовнішня політика В.Ющенка і Ю.Тимошенко несе безпосередню загрозу національній безпеці держави. Займаючись лише сварками та інтригами, намагаючись будь-якою ціною продовжити своє перебування при владі, вони призвели до того, що Україні загрожує реальний економічний колапс. Наш уряд залишив помаранчевим ціну за 1 тисячу кубометрів газу у розмірі 1200 гривень і партнерські відносини з «Газпромом». Заявляючи про бажання перейти на ринкові ціни в газовій сфері, українська влада добилася підвищення ціни на газ до 1800. Сьогодні ця цифра може зрости за критичну межу. В умовах відсутності енергоносіїв, зупиняться рештки підприємств, які ще якось виживали. Бюджет може позбутися однієї з головних статей свого наповнення – плати за транзит газу в Європу.
Колосальна шкода нанесена міжнародному авторитету України. Відверта антиросійська політика помаранчевих призвела до зростання напруги не лише в українсько-російських відносинах, а й на континенті в цілому. В європейських столицях не хочуть мати справу з державами, які загрожують енергетичній безпеці ЄС і є джерелом напруги у відносинах з Росією. Відтепер навіть ті європейські уряди, які не підтримували проекти побудови нових газопроводів з Росії в обхід України, можуть змінити свою позицію. 
Невміння або небажання нинішньої української влади домовлятися зі своїм північним сусідом може нести ще одну загрозу - поставить хрест на європейській перспективі України. Європі не потрібний новий член об’єднання, який замість того, щоб виконувати роль моста між ЄС та Росією, створює додаткові проблеми в взаєминах між Сходом і Заходом. Замість того, щоб використати своє географічне положення і стати посередником між Брюсселем і Москвою, помаранчеві лідери зруйнували цей шанс. І тепер просять Захід стати посередником між Києвом і Москвою. 
Партія регіонів постійно попереджала, що непрофесійність і непрогнозованість помаранчевих лідерів приведе країну до катастрофи. Сьогодні це стало фактом.
Ми вимагаємо від президента і прем’єр-міністра зробити все, щоб кожна сім’я в Україні була з теплом і з газом, а підприємства мали можливість нормально працювати. 
Якщо влада не може цього забезпечити, вона повинна негайно піти у відставку.


Категорія: Позиція партії | Переглядів: 674 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |