Sunday, 12.05.2024, 15:49

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  December 2008  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2008 » December » 19 » Адам Дударчук: «Доки працюватиме Уряд Тимошенко, змін на краще не буде»
Адам Дударчук: «Доки працюватиме Уряд Тимошенко, змін на краще не буде»
13:53
Про можливі сценарії вирішення кризи, про перспективи та поточну ситуацію в країні й чого не вистачає для конструктивної роботи Верховній Раді і що для цього готова зробити Партія регіонів, ми вирішили запитати у голови Шацької районної організації Партії регіонів Адама Харитоновича Дударчука.
- Зараз багато людей розчарувалися у Ющенку. Вони говорять, що якби знали, як складеться далі їхнє життя, то ніколи б не пішли на майдан. Як Ви сприймаєте такі настрої в суспільстві?
- З болем у душі за наш обманутий народ. Добре розумію думки й помисли простих людей з цього приводу і сам підтримую їх. Я й тоді не був прихильником Майдану, особливо способу його проведення на місцях, коли до так званих «акцій» залучались школярі.
- Чи очікувати змін в державі на краще?
- Прогнозування – справа невдячна. Звичайно, хотілося б дивитися на цей стан оптимістично, але мушу висловити своє занепокоєння з приводу того, що світова фінансово-економічна криза знайшла свій «благодатний» ґрунт в Україні. Маю на увазі той факт, що в державі ніяк не припиняється політична криза, в першу чергу – криза влади. Свої стосунки не можуть ніяк вирішити вищі владні структури: Президент та його Секретаріат - з одного боку, Кабінет Міністрів, очолюваний Юлією Тимошенко, - з іншої сторони. Складається враження, що вони діють у різних напрямках. Це - по-перше. І по-друге: про те, що Кабмін є далеко непрофесійним висловлюються більшість експертів та політиків. Навіть Володимир Литвин неодноразово про це говорив ще до обрання його Головою Верховної Ради України. Тому, доки Уряд Тимошенко працюватиме в нинішньому складі, не варто чекати змін на краще. Сама прем’єрка - вкрай непослідовна, навіть у власних висловлюваннях, не те що у практичних діях щодо поліпшення життя людей.
- Чи не здається Вам, що Ющенко зрадив тих людей, які стояли на майдані?
- Про це говорять сьогодні, мабуть, більшість із тих, хто стояв із Ющенком на майдані. Зважаючи на тенденцію погіршення ситуації в Україні, яка полягає, в першу чергу, в зниженні купівельної спроможності населення, нестабільності національної валюти – гривні, складається враження, що Президента нашої держави ці питання турбують менше, ніж історичне минуле. Історію суспільного розвитку держави треба, безперечно, але сьогодні важливо не допустити того ж голоду й холоду малозабезпечених людей, одиноких пенсіонерів, особливо - у містах.
- Як Україні вийти з політично-економічної кризи?
- Якщо в лісі бува заблудився, треба зупинитись і добре роздивитись, куди йти. Щось подібне запропонував би і в подоланні політико-економічної кризи. Тут потрібна зважена оцінка того, що маємо зараз у державі. А маємо повне розбалансування влади. Треба наводити порядок у владі, посилити персональну відповідальність керівників за виконувану роботу. Починати треба з верхів, які відповідають за реалізацію Конституції та Законів України. Припинити змагання між Секретаріатом Президента та Урядом, хто дошкульніше кого прокритикує, той більше сподобається виборцям перед майбутніми президентськими виборами. Вся робота влади має бути спрямована на подолання економічної кризи. Якщо нині діючий Кабмін не спроможний підготувати ефективну цілісну програму виходу країни з економічної кризи, то він повинен піти у відставку. А він таки не дієздатний, адже до цього часу не підготовлено проект бюджету на 2009 рік і не внесено на розгляд Верховної Ради.
- Як би Ви назвали події, що відбуваються зараз?
- Боротьбою за владу. За ту, яка є зараз в країні і, особливо, за ту, яка буде. Маю на увазі, перш за все, майбутні президентські вибори. Для БЮТу важливо зберегти за будь-яку ціну прем’єрське крісло, як стартовий майданчик у боротьбі за президентське. Ющенко також старається зберегти свій пост на наступний термін. Але не це сьогодні має стати основним у роботі вищої влади. Розвиток економіки і на цій основі поліпшення життя народу, ось що - головне. Треба навчитися слухати і, головне, чути конструктивні і хороші пропозиції опозиційного уряду Віктора Януковича. Тому, на мою думку, поліпшення економічної ситуації в країні, мінімізація впливу на українську економіку світової фінансово-економічної кризи можливе лише з формування нового Кабінету Міністрів на чолі з Віктором Януковичем. Саме в Партії регіонів є потужний склад професіоналів, який зможе вивести Україну з кризи.
- Українська влада дуже приховано бореться з кризою, конкретних дій - ніхто не бачить. Що відбувається?
- Те, про що я говорив вище. Помаранчеві і біло-сердечні ніяк не можуть знайти спільної мови між собою в парламенті з приводу існування коаліції, яка потрібна для Юлії Тимошенко, щоб забезпечити собі безперешкодне управління державою. А якщо конкретно на ваше запитання, відповім так: це просто провладна більшість у парламенті на словах дбає про народ, а насправді не хочуть обділити своїх спонсорів на виборах..

Матеріал підготовлений за посередництвом прес-служби ВОО Партії регіонів

Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 702 | Додав: SOVA | Рейтинг: 0.0/0 |