Monday, 13.05.2024, 04:00

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  December 2008  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2008 » December » 12 » Валентина Краглик: «Авторитет регіоналів на Ратнівщині зростає»
Валентина Краглик: «Авторитет регіоналів на Ратнівщині зростає»
12:48
Поки Ющенко і Тимошенко публічно з'ясовують відносини, Україну повільно, але впевнено затягує у водоверть кризи. Щодня людей звільняють з роботи, знижують заробітні плати, при цьому влада активно піднімає ціни і тарифи на ЖКГ і проїзд. Аби врятувати ситуацію потрібно, щоб до влади прийшли досвідчені люди, які зуміють поставити країну на ноги. Поділитися думками щодо кризи та розповісти про проблеми Ратнівщини ми запросили голову Ратнівської районної організації Партії регіонів, депутата Ратнівської районної ради Валентину Краглик (на фото).

- Валентино Тарасівно, що спонукає Вас до участі в політичних процесах? Адже часто можна почути твердження про те, що політика - «брудна справа».
- Непрості часи нині переживають громадяни України. Люди втомилися чекати, коли нарешті країна стане на шлях стабільного політико - економічного розвитку і перестане бути ареною для політичних шоу та піар-акцій. Напевно, за всю історію незалежної України не було ще такого періоду, щоб так зухвало потурались інтереси народу. Бездарна, авантюрна непрофесійна політика урядовців створила таку ситуацію в країні, що на плечі населення одночасно лягли дві кризи – фінансова та економічна. Адже, що ми сьогодні бачимо: ціни зростають, людей масово звільняють з роботи. В державі погіршується криміногенна ситуація, а сама система державного управління розвалюється. Заполітизованість руйнує підвалини місцевого самоврядування. Сьогодні кожного із нас турбує вихід країни із кризового стану. Чому економіка не зрушилась при нинішньому Уряді, хоча було обіцяно так багато ефективних проектів щодо її розвитку? Нестерпно чекати відчутних змін при такому Уряді. Нам потрібна влада в країні, а не одна назва від неї. Прагнення змінити життя на краще – ось та сила, що спонукає мене не бути осторонь політичного життя суспільства.
- З якими проблемами найчастіше звертаються до Вас ратнівчани як до депутата районної ради?
- Нинішня криза, яка охопила всю країну, хоч більше торкнулась економічного сектору, проте вона не оминула і наш аграрний регіон. Ратнівщина на даний час зіткнулася з рядом проблем, серед них - відсутність організованих ринків збуту сільськогосподарської продукції (зерна, картоплі, моркви). Не фінансується з Державного бюджету будівництво мереж водопостачання селища Ратне по програмі "Питна вода". Існує нагальна потреба в зведенні нового дитячого садочка в районному центрі, а також, у проведенні ремонту дороги до районної лікарні, яка знаходиться в незадовільному стані. Не краща картина і з сільськими шляхами. Першочерговим є вирішення питань реконструкції Межиситівської та Турської шкіл, які перебувають в спустошливому стані, а також зведення місцевих будинків культури, бібліотек. Відчутні проблеми, пов’язані з газифікацією колишнього районного центру - смт. Заболоття. Внесена пропозиція щодо підведення до цього населеного пункту газопроводу із сусіднього с. Дубечне Старовижівського району. Це надасть можливість одночасно газифікувати й такі села, як Гута, Заліси,
- Пані Валентино, окрім депутатської діяльності, Ви ще й активно задіяні в громадсько-політичному житті. Розкажіть, будь-ласка, про роботу місцевої організації, яку Ви очолюєте.
- Ратнівська районна організація Партії регіонів розпочала свою діяльність у вересні 2001 року, маючи у своєму складі 11 партійців. Однак реалії сьогодення спонукають до того, що з кожним роком лави партії поповнюються однодумцями: інтелігенцією, працівниками сільського господарства, молоддю, підприємцями. Зростання авторитету партії зумовлено ще й тим, що через депутатський корпус налагоджуються і вдосконалюються зв’язки з виборцями. На даний час від Партії регіонів обрано три депутати районної ради, 18 депутатів сільських, селищних рад. Це - молоді, сповнені сил та енергії люди. Вагомий вклад у вирішення важливих місцевих проблем здійснюють депутати районної ради – Новік Т. В., Хотинська О. В.; Ратнівської селищної ради – Трикош В. О., Костарєва М. М.; Межиситівської сільської ради – Піскарьова О. В.; Щедрогірської – Денисюк Є. Т., Ковч М. Н., Самарівської – Тарасюк С. І., Павлючик Г. І. З ініціативи депутатів-регіоналів районної ради налагоджена співпраця місцевого самоврядування з гмінами Люблінського воєводства Республіки Польщі, що дає змогу запозичити багато цікавого з досвіду роботи місцевого самоврядування сусідньої держави.
Впродовж цього року районна партійна організація поповнилась ще на 50 членів. Сьогодні вона налічує 352 партійці. В районі функціонують 37 первинних осередків, серед яких найбільш чисельними є Ратнівська селищна №1 та №2, Річицька, Мельники-Річицька сільські партійні організації. Авторитетними особами для партійців є голова Ратнівської селищної №5, керівник ВАТ «Родючість», Шкірінець Ю. М., Заболотівської селищної – Колесник Л. В., Самарівської сільської – Шинкарук Т. М., Забродівської сільської – Герасимук В. С., Мельники-Річицької сільської - Борозна М.І., Річицької сільради – Геналюк В.Я.
- Який рівень підтримки Партії регіонів населення району?
- Незважаючи на те, що деякі політики намагаються розділити нашу країну на два табори: помаранчевий Захід та біло-блакитний Схід, на сьогодні Партія регіонів впевнено займає одне з провідних місць серед політичних сил не лише в загальноукраїнському масштабі, але також і в нашому районі. Адже, за результатами парламентських виборів 2006 року, 8,68 % ратнівчан висловили довіру до Партії регіонів, а на позачергових виборах 2007 ця цифра сягнула 12,84%.
- Поділіться з нами, що є запорукою Вашого успіху в роботі?
- Під час зустрічей з однопартійцями завжди панує ділова атмосфера, відверта розмова про наболіле. Партійці ж не вдаються до образ на адресу політичних опонентів, а навпаки шукають шляхи розв’язання тієї чи іншої проблеми. Значна підтримка у вирішенні місцевих проблем постійно відчутна з боку керівництва обласної організації Партії регіонів, депутатського корпусу обласної та районної рад, загалом, від усіх партійців. Адже, без взаємопідтримки та співпраці, неможливо досягти бажаних результатів.
- Молодь є чи не найбільш вагомим рушієм змін у суспільстві. Яким чином молоді люди залучається до політичного життя краю?
- Так, звісно, не можу не погодитися з тим, що проблеми, які стосуються молоді, є першочерговими у їх вирішенні. Адже, саме молодь – те підростаюче покоління, в руках якого - майбутнє. Наше ж завдання полягає у згуртуванні сил молодих, активних людей, які небайдужі до того, що відбувається в країні та в районі, зокрема. А тому, на даний час, при районній організації Партії регіонів діє її молодіжне крило – громадська молодіжна районна організація «Союз молоді регіонів України», яку очолює депутат районної ради О. Хотинська. Мета організації – підтримка молоді. Нашими спільними зусиллями налагоджена співпраця з Республікою Польща в рамках програми «Єврорегіон-Буг», що відкриває шляхи для молоді у здійсненні навчання в Хелмській вищій школі міжнародних відносин. У цьому році в даному закладі на факультеті «європеїстики» навчається наша студентка Наталія Василівна Юзепчук. Також, багато учнів середніх шкіл, зацікавившись цією програмою, вже виявили бажання вивчати польську мову.
- І насамкінець, з якими порадами та побажаннями Ви б хотіли звернутися до своїх земляків?
- Сьогодні український народ переконався, що «помаранчевий період» нашої історії закінчується. Популістські гасла вже не діють, разом із ними відходять у небуття і політичні інтриги, скандали та авантюри. Нині, як ніколи, потрібно бути свідомими та небайдужими до вирішення тих важливих питань, що стосуються нашого життя. А тому, закликаю як своїх земляків, так і всіх українців не втрачати віру та надію, Майбутнє - за тією політичною силою, яка підніме нашу державу з кризового стану, яка зуміє згуртувати політиків, незалежно від кольорів прапорів, навколо однієї мети – покращення добробуту, підвищення рівня життя українців. А об’єднавчим фактором стане любов до українського народу, на який і оперується у своїй діяльності саме Партія регіонів!
- Дякуємо за розмову. Користуючись нагодою, вітаємо Вас із отриманням Подяки обласної ради з нагоди Дня місцевого самоврядування за вагомий внесок в його розвиток. Бажаємо успіхів, натхнення у Вашій нелегкій справі!

Розмову вела Анна Лісовська
На фото: рівень безробіття на Ратнівщині за останній рік зріс.

Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 872 | Додав: pres-centr | Рейтинг: 5.0/1 |