Monday, 13.05.2024, 03:51

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  December 2008  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2008 » December » 4 » Олександр Башкаленко – «Ми не боїмося відповідальності, ми до неї готові»
Олександр Башкаленко – «Ми не боїмося відповідальності, ми до неї готові»
17:45
7 грудня — День місцевого самоврядування. Чергове відзначення державного свята спонукало керівництво обласної організації Партії регіонів та депутатського корпусу, що представлений в радах, проаналізувати результати спільної роботи за рік.
Тому напередодні його святкування, ми запросили до слова голову обласної організації Партії регіонів, депутата обласної ради Олександра Башкаленка розповісти про діяльність депутатів ПР та плани на наступний рік.
- Олександре Костянтиновичу, розкажіть будь-ласка, нашим читачам про діяльність депутатського корпусу Волині за даний період.
Після виборів до органів місцевого самоврядування в 2006 році представництво обласної організації Партії регіонів в радах всіх рівнів становить 191 депутат, зокрема: 4 – в обласній раді, 13 – в міських радах, 15- в районних радах, 159 – в сільських радах.
Діяльність наших депутатів завжди ґрунтувалася на тому, щоб інтереси виборців були і залишалися пріоритетними та першочерговими до виконання. На них покладена подвійна відповідальність – це виконання взятих зобов’язань перед громадою та підтримка висловленої довіри волинян до Партії регіонів. Питання, які ініціювались та виносились на сесійні засідання нашими депутатами потребували спільного вирішення. Адже в їх основі – це інтереси територіальних громад, довіра виборця до політичних партій. На жаль, часто депутати районних, міських та й обласної ради не володіють достатніми важелями для впливу на ситуацію. А це позначається на вирішенні поточних питань наших виборців.
В основі діяльності місцевої влади повинен бут закладений принцип відкритості та прозорості.
- Яка тематика звернень громад області до Ваших депутатів?
Тематика звернень є різноманітною. Її можна розділити на: особисті звертання виборців та колективні. Під час особистих прийомів люди здебільшого звертаються зі скаргами і проханнями допомогти матеріально, в деяких ситуаціях депутат є останньою надією у вирішенні тої чи іншої проблеми.
Болісно стверджувати, але біда має один колір – чорний, тобто вирішити всіх питань ми не в змозі. Потрібні чималі кошти, зокрема, на ремонт і будівництво доріг, газифікацію, поліпшення інфраструктури - особливо сільських населених пунктів. Я вже не кажу про питання медичного обслуговування, розвитку культури. Все це питання місцевих громад. Але мізерних сум, закладених, наприклад, до районних бюджетів, катастрофічно не вистачає навіть на найпотрібніше. Не кажучи вже про перспективні питання.
— Очевидно, що ці проблеми потрібно вирішувати на законодавчому рівні?
Нинішній стан місцевого самоврядування бажає бути кращим. Призупинення другого етапу політичної реформи є першопричиною цьому. Держава має виправити ці помилки. Ради всіх рівнів повинні мати свої виконавчі органи, а голови районів і областей повинні обиратися народом і бути підзвітними громаді, що підтверджує незаперечну життєздатність цих принципів, бо вони перевірені багаторічною успішною практикою.
Водночас, усім нам треба ще багато працювати над тим, аби народовладдя досягло сучасного європейського рівня. Термінового вирішення потребує прийняття відповідного закону, який відповідав би основним засадам Європейської хартії про органи місцевого самоврядування, надавав місцевим територіальним громадам більш широких прав у визначені напрямків свого стратегічного розвитку
- Ваші плани на майбутнє?
Незважаючи на те, що нині в країні панує безлад та хаос, ми оптимістично крокуємо вперед. Ми продовжуємо розбудовчий процес як на рівні первинних організацій, так і обласної партійної організацій в цілому. Наближаються вибори Президента України, вибори до органів місцевого самоврядування тощо. Роботи вистачить всім, тому пріоритетним напрямом є – підготовка команди, яка готова взяти відповідальність на себе в разі приходу до влади.
- Ваші побажання колегам з нагоди професійного свята
Користуючись нагодою, хотів би привітати депутатів і працівників місцевих рад усіх рівнів з Днем місцевого самоврядування. Побажати їм високого професіоналізму, цілеспрямованості та відповідальності, міцного здоров’я, наснаги, витримки, оптимізму.
Нехай День місцевого самоврядування стане для нас іще одним об’єднавчим імпульсом у спільному прагненні зробити наші міста, села і всю Україну щасливими і багатими!
- Дякую за розмову.
Прес-служба Волинської обласної організації ПР
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 825 | Додав: SOVA | Рейтинг: 4.7/3 |