Saturday, 18.05.2024, 19:41

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  November 2008  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2008 » November » 24 » Кому потрібні такі антикризові заходи? (Волинь-регіон)
Кому потрібні такі антикризові заходи? (Волинь-регіон)
13:27
Досить непрості часи ми переживаємо, прорив закінчився, але в іншому місці. Усе що ми маємо сьогодні, є наслідком безвідповідальної, авантюрної політики влади, повного розвалу системи державного управління, непрофесійних дій урядовців. На превеликий жаль, це є фактом.
Коли слідкуєш за діями нашої місцевої влади, чомусь стає сумно. І завжди напрошується питання, а чи треба нам така влада взагалі? Поясню.
Ситуація, що склалася на Волині з вини безпомічної української влади, вимагає хоч якихось кроків від державних чиновників, які наділені повноваженнями і отримують за наш рахунок чималу зарплату, щоб зменшити негативний вплив цього хаосу на наше з вами життя.
Сесія обласної ради одним з питань розглядала саме антикризові заходи з боку місцевої влади, а ще питання газифікації та бюджету. Всього спромоглися розглянути кілька питань з порядку денного. Можна довго розповідати про організацію роботи місцевої влади і дива такого адміністрування, але в підсумку все виходить як завжди – ефект від таких потуг нульовий, а може бути і від’ємний, тобто – негативний. Прикро.
Замість того щоб зробити ґрунтовний аналіз з усіх проблемних питань, визначити свій ступінь впливу і затвердити перелік кількох конкретних заходів та відповідальних виконавців, нам обласна адміністрація запропонувала суцільний моніторинг скрізь і всюди в перемішку з ярмарками. Це цікаво! Тож будемо громадою контролювати їх виконання і порівнювати.
Загалом волиняни з кожним днем усе більше відчувають турботи наших керманичів, особливо в цінах, заробітках, умовах проживання. Нехай пояснить хтось із керівників області, чому за день ціни піднімаються на 10-20 відсотків і це на саме необхідне, ми де живемо?
Тому, як прості мешканці Волині, маємо право запропонувати місцевій владі свій перелік питань до роботи, а саме:
- організуйте хоч-якийсь контроль за цінами на ліки, продукти харчування, товари першої необхідності, маємо контролюючі інспекції з повноваженнями, усілякі структури, тільки конкретної роботи немає;
- зробіть нормальні розрахунки, доведіть обґрунтованість тарифів на послуги ЖКГ в містах, перегляньте їх в бік часткового зменшення і введіть тимчасовий мораторій на їх перегляд, щоб не допустити зриву опалювального сезону в містах ( якщо в самих не виходить,тобто бракує харизми, запросіть Юлію Володимирівну, а то чомусь цього року вона уже не їде до Луцька знижувати тарифи );
- зверніться до Кабміну з пропозицією відмінити підвищення цін на газ для населення на 35 відсотків, принаймні до весни або нехай передбачать відповідну компенсацію (ми ж споживаємо український газ, собівартість видобутку зросла звичайно, але ж не на стільки);
- поясніть обґрунтовано особливості волинської газифікації людям, у нас 86 відсотків об’єктів газифікується за кошт населення, з якого «деруть три шкури» усілякі інвестори, маючи величезні прибутки, а владі байдуже, вона й собі на масло заробляє, а потім влаштовує урочистості з відкриття газопроводів, ставлячи це собі в заслугу;
- наведіть елементарний порядок і контроль за використанням бюджетних коштів, виконуйте бюджетні зобов’язання.
Ось така невесела історія. Далі буде…
Олексій Гаврилюк
м.Луцьк

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 834 | Додав: pres-centr | Рейтинг: 0.0/0 |